7 Μαρ 2009

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Ομιλία στην Καστοριά»

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου βρέθηκα προσκεκλημένη της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ στην Καστοριά, ως κεντρική ομιλήτρια, σε ημερίδα που διοργάνωσε, στο Πνευματικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, της Καστοριάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, (8/3) και με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στην τοπική κοινωνία».

Οι λόγοι τις πρόσκλησης είναι, οι παλιές φιλικές σχέσεις μου με τον Νομό Καστοριάς, η συμμετοχή μου στους αγώνες για τα δικαιώματα της γυναίκας στο παρελθόν καθώς και η ενεργή μου δράση εδώ και 20 χρόνια για την προστασία του Περιβάλλοντος και την πράσινη ενέργεια.

Στους τρεις αυτούς άξονες, επικεντρώθηκε η ομιλία μου, για τη σύγχρονη γυναίκα της περιφέρειας. Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στις προοπτικές του οικοτουρισμού και των γυναικείων συνεταιρισμών που ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, έχουν δώσει επιτυχείς διεξόδους για την απασχόληση της γυναίκας, με δεδομένη και την πολιτική της κυβέρνησης στο τομέα αυτό, ενώ ανέπτυξα με επιχειρήματα τη σημασία του ρόλου της γυναίκας για την προστασία του Περιβάλλοντος στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας και απλά χρηστικά παραδείγματα για το πώς η ελληνίδα πολίτης – νοικοκυρά εξοικονομεί ενέργεια μέσα στο ίδιο της το σπίτι, εξοικονομώντας όχι μόνο τη διασπορά του διοξειδίου του άνθρακος αλλά και χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: