16 Ιουν 2013

Το βιογραφικό Κυρίας Πόπης Παπανδρέου


Είναι η μία από τους δύο εισαγγελείς που έστειλε ο Στουρνάρας για έλεγχο συμβάσεων, αμοιβών στην ΕΡΤ.
Ειδικότερα:
·         Βρέθηκε να εξετάζει την εμπλοκή των φερόμενων ως υπόπτων στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998 και εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης που οδήγησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή.
·         Ανακάλυψε το μηχανισμό που είχε στήσει η οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσα από κοινούς λογαριασμούς, επενδύσεις σε μετοχές, αγορά ακινήτων και πολυτελών αυτοκινήτων.
·         Συνδέθηκε με την "παράγκα" του ελληνικού ποδοσφαίρου το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική υπόθεση διαφθοράς. Έτσι κλείστηκαν φυλακή ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και παρέα τους.
·         Ανέλαβε τον φάκελο με την ιστορία για τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των εταιρειών Energa και Hellas Power. Μπήκαν όλοι φυλακή.
·         Ανέλαβε την έρευνα των καταγγελιών της κυρίας Ζωής Γεωργαντά σε σχέση με τη σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού χρέους από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
·         Υπενθυμίζεται πως είχε ασκήσει και δίωξη σε πρώην στελέχη του ΟΠΑΠ, αλλά και της Intralot και της Εταιρείας Στοιχημάτων, για απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η επιλογή της σε τέτοιας κλίμακας υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρείται εργατική, ακέραιη και αντικειμενική, ένα πρόσωπο δηλαδή ιδανικό για να ρίξει φως σε υποθέσεις που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.
Στους δικαστικούς και δικηγορικούς κύκλους, η Πόπη Παπανδρέου χαρακτηρίζεται ως terminator, ενώ έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ελένης Ράικου.
Ενώ τα επαγγελματικά της βρίσκονται σε ανοδική πορεία και το όνομά της προβάλλεται εντονότερα από κάθε άλλο, η ίδια δεν επιθυμεί να της πιστώνουν την υπόθεση ως δικό της κατόρθωμα και υπογραμμίζει ότι αποτελεί συλλογική δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: