4 Ιουν 2016

Και ευρωπαϊστής και κεντροδεξιός και κλαρινογαμπρός δεν γίνεται!

Οι 10 ερωτήσεις: Η Φωτεινή Πιπιλή απαντά στο KoolNews.gr

Οι 10 ερωτήσεις: Η Φωτεινή Πιπιλή απαντά στο KoolNews.gr - Κεντρική Εικόνα
Προσπαθείς να σκεφτείς ένα επίθετο που να προσδιορίζει τη Φωτεινή Πιπιλή και δυσκολεύεσαι να σκεφτείς κάτι άλλο πέρα από το «χειμαρρώδης». Γιατί, η αλήθεια είναι πως, αν η Φωτεινή πάρει φόρα, τελείωσε. Επίσης, αυτούς που θα πιάσει στο στόμα της, δεν τους ξεπλένει μετά ούτε ο Ιορδάνης ποταμός, κατά το κοινώς λεγόμενον. Αλλά, γιατί έβγαινε τόσα χρόνια βουλευτής; Μήπως γιατί είχε μηχανισμό και σύστημα; Μπα! Πάντα έλεγε τη γνώμη της και ο κόσμος ταυτιζόταν μαζί της.
Στον Γιώργο Ευγενίδη

«Καθαρίσαμε με τις πολιτικές ονειρώξεις», λέει η Φωτεινή Πιπιλή, την ώρα που περνά…πριονοκορδέλα την κυβέρνηση. Δεν αφήνει όμως εκτός ούτε τις αγαπημένες της «κυρίες του Κολωνακίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ», ενώ πιστεύει πως η ΝΔ ξεμπερδεύει με τους δικούς της λαϊκιστές, αλλά «ακόμα έχει πράμα». Βέβαια, τώρα τριγυρνά στην Αθήνα με άνεση, χωρίς το βουλευτικό «καπέλο», τα λέει με τον κόσμο, ενίοτε «τους την λέει» κιόλας, μιλά με τους φίλους της, χαλαρώνει και διαβάζει. Αλλά, μην βιάζεστε! Θα ξανάρθουν κάποια στιγμή οι εκλογές και η Φωτεινή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι πάλι στο προσκήνιο, να γυρνά όλη την Αθήνα με τα φυλλάδιά της υπό μάλλης για να πείσει τους πολίτες να την ψηφίσουν.
Με άλλα λόγια, she ‘ll be back.
Η συνέντευξη:
- Σ’ ακούω να λες πως καθαρίσαμε με την Αριστερά και τον λαϊκισμό. Αν μένουν ακόμα στην κυβέρνηση, πώς καθαρίσαμε;
- Καθαρίσαμε με τις πολιτικές ονειρώξεις σ΄ έναν μυθικό κόσμο ισότητας, ανθρωπισμού, δικαιοσύνης ,διαφάνεια, γιατί δοκιμάστηκε και μας προέκυψε Καρανίκας, διορισμοί, κρατισμός και για τον τελευταίο ανιψιό, αλλά και εντελώς Καμμένος εθνικολαϊκισμός. Η ιδεολογία έγινε βόλεμα. Tόσο απλά.
- Πες μου πώς ένας λαός που βολεύτηκε τόσα χρόνια με μύθους θα δει ξαφνικά το φως το αληθινό…
- Ο λαός βολεύεται διαχρονικά και δε βρίσκει το φως του το αληθινό ,ακριβώς γιατί είναι λαός. Όμως υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών οι οποίοι άφησαν τα τελευταία χρόνια να αποφασίζει, κυρίως ο λαός και ο όχλος. Είναι όλοι αυτοί που δεν άφησαν τον καναπέ ντε και σήμερα μουντζώνονται!
- Ειδικά τους ΣΥΡΙΖΑίους τους έχεις πει «άσχετους», «αγράμματους», «αστοιχείωτους» και άλλα πολλά. Γιατί τους ψηφίζει ο κόσμος όμως, αφού είναι τόσο χάλια; Ταυτίζεται;
Τους έχω πει και ψεύτες, αδίστακτους ,καθεστωτικούς πού «είδαν «φως και μπούκαραν στην εξουσία πού τους έδωσαν οι ψηφοφόροι πού και τους ομοιάζουν –βλέπε παλαιοπασόκους- βλέπε βολεψάκηδες του κράτους και του παρακράτους αλλά και οι επιπόλαιοι και ευκολόπιστοι. Τώρα δεν εχει άλλο σκίσιμο του μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ,αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ,χώρια πού πληρώνουν και διόδια με 24 % φουπουά (sic)!
- Αν καθόσουν στο ίδιο τραπέζι με κυρία του Κολωνακίου που ψήφισε Τσίπρα για να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ, τι θα της έλεγες; Ειλικρινά…
- Θα της έλεγα ό,τι μου έλεγε η ίδια πριν ,ξέρεις τώρα, «γερμανοτσολιά», «ξεπουλάτε »τη χώρα κ.λ.π. και θα την έβαζα να μου πληρώσει τον πρόσθετο φόρο και στον δικό μου ΕΝΦΙΑ πού ψήφισε ο Τσίπρας.
- Η ΝΔ ξεμπέρδεψε με τους λαϊκιστές και τους «αγροτοπατέρες» που λες κι εσύ;
- Η ΝΔ ξεμπέρδεψε ,ευτυχώς, από τους κορυφαίους λαϊκιστές της, γιατί έφτιαξαν δικά τους κόμματα, αλλά έχει «πράμα» ακόμα κι είναι στο χέρι του Μητσοτάκη να τους στείλει, διαφορετικά θα πατάμε σε δύο βάρκες και θα την «πατήσουμε» όπως και επί Σαμαρά. Και ευρωπαϊστής, κεντροδεξιός φιλελεύθερος και κλαρινογαμπρός σε πανηγύρεις δεν γίνεται!
- Έχεις πει να καταργηθεί η μέρα της γυναίκας. Άρα, να καταργηθούν και οι ποσοστώσεις στα ψηφοδέλτια;
- Να καταργηθεί ο,τι βάζει τη γυναίκα στη θέση της κακομοιρούλας ,της αδύναμης πού μονίμως χρειάζεται προστασία ,ενώ αυτό πού απαιτεί είναι η πλήρης ισονομία χωρίς προστάτες και μειονοτικές, άρα μειωτικές, πολιτικές.
- Περπατάς κάθε μέρα όλη την Αθήνα, παίρνεις μετρό και τρόλει, άρα ακούς τον κόσμο. Τι λέει;
- Περνάω φίνα και ωραία, γιατί τώρα πια δεν τα ακούω εγώ από τον κόσμο αλλά τα ακούν αυτοί από εμένα …!
- Τα μεσημέρια κατεβάζεις ρολά και κάνεις τη σιέστα σου. Αυτή την περίοδο τι διαβάζεις;
- Κατεβάζω ρολά, γιατί μετά από σαράντα χρόνια έντασης σε όλα τα επίπεδα, τώρα απολαμβάνω ό,τι δημιούργησα χωρίς να έχω ανάγκη κανέναν. Ξαναδιαβάζω ένα πανέξυπνο και επίκαιρο βιβλίο του φίλου συμβούλου Επιχειρήσεων , του Οδυσσέα Κόλλια, με τίτλο «Μύθοι του Αισώπου και επιχειρείν.»Και δεν είναι μόνον ο ψεύτης βοσκός ,αλλά και πολλοί άλλοι μύθοι που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή μας.
- Έχεις και facebook και twitter. Να υποθέσω πως προτιμάς το πρώτο, επειδή δεν έχει περιορισμό στους χαρακτήρες;
- Και τα δύο, όταν θέλω να πω πολλά τα λέω στο τηλέφωνο ή όταν βγαίνω με τους φίλους μου.
- Τελευταία: Θα είσαι πάλι υποψήφια στην Α’ Αθηνών; Δεν κουράστηκες από το σπορ;
- Φυσικά ναι. Άλλωστε κοντά στις 22 χιλιάδες Αθηναίοι με ψήφισαν, αν και αγωνίζομαι μόνη, χωρίς να είμαι υπουργός, γόνος, κομματόσκυλο και ρουσφετομάνα. Άλλωστε ,η πολιτική για μένα είναι «σπορ» και όχι επάγγελμα!

http://www.koolnews.gr/politiki/oi-10-erotiseis-i-foteini-pipili-apanta-sto-koolnewsgr


Δεν υπάρχουν σχόλια: