18 Μαρ 2009

Τα προβλήματα του Κέντρου της Αθήνας, στη Βουλή

Είναι απελπιστική η κατάσταση στην περιοχή κάτω από την Ομόνοια, στην Αγίου Κωνσταντίνου, τη Σοφοκλέους, την Ευριπίδου, τη Ζήνωνος, ενώ είναι τραγικό η καρδιά της Αθήνας να έχει εγκαταλειφθεί. Να έχει γκετοποιηθεί από κάθε ελληνικό και αλλοδαπό παράνομο στοιχείο και τα μαγαζιά να μαραζώνουν. Είναι λογικό οι λιγοστοί κάτοικοι που απέμειναν στα σπίτια τους, κυριολεκτικά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Η εικόνα της Αθήνας δε, για τους ξένους επισκέπτες είναι απαράδεκτη.

Γι’ αυτό λοιπόν υπέβαλα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα, πρόταση για την διεξαγωγή Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα τη διάσωση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας, που υποφέρουν από τα συσσωρευμένα προβλήματα, για τη λήψη άμεσων μέτρων.

Με την επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώ το Κέντρο να μπει επιτέλους στο κέντρο της συζήτησης, με σκοπό :

α) την άμεση δραστηριοποίηση των πολλών εμπλεκομένων Υπουργείων, Φορέων, Οργανισμών και Θεσμών - το αποτέλεσμα της εμπλοκής και της συναρμοδιότητας των οποίων, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, είναι η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα - και

β) την προώθηση της ιδέας την ανάληψης από έναν και μόνο εκτελεστικό φορέα, της διαχείρισης των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, πρόταση που προσφάτως εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, για τα θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Μαρκογιαννάκης, την οποία βρίσκω θετική.

Επειδή δεν αξίζει η σημερινή εικόνα στις ιστορικές αυτές περιοχές, πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και με τη συνεργασία των ενεργών πολιτών, οι περιοχές αυτές να γίνουν πάλι ασφαλείς και κατοικήσιμες».



Ακολουθεί η με αρ. πρ. 1425/18.3.09 επιστολή της κας Φ. Πιπιλή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα.


18.3.09

Προς: τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτριο Σιούφα

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, σας υποβάλλω την πρότασή μου για την πραγματοποίηση, ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, με θέμα τη διάσωση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας που υποφέρουν και με σκοπό την άμεση δραστηριοποίηση των πολλών εμπλεκομένων Υπουργείων, Φορέων, Οργανισμών και Θεσμών.

Το αποτέλεσμα της εμπλοκής και της συναρμοδιότητας, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, είναι η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Η προώθηση της ιδέας την ανάληψης από έναν και μόνο εκτελεστικό φορέα, της διαχείρισης των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, είναι η πρόταση που προσφάτως εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, για τα θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Μαρκογιαννάκης, την οποία βρίσκω θετική.



Μετά τιμής


Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: