10 Ιαν 2013

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM 99.5







Αναγνωρίζοντας την πολύ μεγάλη εμπειρία μου από την πόλη των Αθηνών οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑ FM  99,5 Ξενάκης και Αδαμόπουλος με ρώτησαν τη άποψη μου για τις καταλήψεις κτηρίων και δεν στάθηκα μόνο σε κριτική συμπεριφορών αλλά προχώρησα και σε ουσιαστικές προτάσεις.



«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια, πραγματικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, στην Αθήνα που να μπορεί να μπαίνει ο πάσα ένας την ώρα που εδώ και 10 χρόνια έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα το ΤΡΑΓΙΚΟ πρόβλημα των αστέγων. 

Ένα σοβαρό κράτος και μια σοβαρή κεντροαριστερά και μια σοβαρή κεντροδεξιά θα μπορούσαν να είχαν συγκροτήσει πολιτιστικούς πυλώνες στο κέντρο της Αθήνας. Θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί σε διάφορα ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση ή το Ίδρυμα Νιάρχου, κτήρια που το δημόσιο δεν μπορεί να συντηρήσει, π.χ. εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, ώστε να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια, όχι μόνο από το Δήμο Αθηναίων που οικονομικά δεν επαρκεί, για να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς στέγες για τους αστέγους.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: