23 Ιαν 2013

«ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!»



Σήμερα το πρωί έδωσα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Skai 100.3 από το Στρασβούργο όπου βρίσκομαι από τη Δευτέρα το πρωί με την ιδιότητα μου ως Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσα:


"Ευτυχώς εγώ είμαι στη Συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης (ΣτΕ) και βλέπω τα πράγματα και με ψυχραιμία. Ευτυχώς έξω για μια ακόμη φορά πάμε καλά. Η Ελλάδα ήταν μονίμως στο στόχαστρο των μελών του ΣτΕ, ήταν πάντα η «κακιά» χώρα. Χθες, Τρίτη 22 Ιανουρίου, είχαμε δύο επιτυχίες, οι οποίες οφείλονται και στην ενότητα και στην αντίληψη όλων των μελών όλων των κομμάτων που είμαστε εδώ - Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ - οι οποίοι έχουμε έρθει εδώ ως αντιπρόσωποι του Έθνους και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θετικό. 
Από τις πρώτες χώρες, το 1947 η φτωχή και ρημαγμένη Ελλάδα συγκροτεί το ΣτΕ. Και σας θυμίζω ότι επεβλήθη η Ελλάδα μόνο στη περίοδο της δικτατορίας. Πριν από δέκα μέρες, λοιπόν, ήρθε Ειδική Επιτροπή από πάρα πολύ αυστηρούς και σκληρούς εκπροσώπους - Ολλανδοί, Βρετανοί και Γερμανοί – και πήγαμε μαζί τους στον Έβρο για τρεις μέρες. Εξέτασαν με απόλυτη ελευθερία ό, τι αυτοί ζήτησαν, χωρίς να τους υποδείξει το Ελληνικό κράτος, και για πρώτη φορά συνειδητοποίησαν τι σημαίνουν σύνορα στον Έβρο. Ήταν εξαιρετική η παρουσίαση εικόνων και στοιχείων από τον Διοικητή του Έβρου της Αστυνομίας Ταξίαρχο Σαλαμάγκα. Έμειναν ικανοποιημένοι από τα  Κέντρα Κράτησης στην Κομοτηνή, που έχουμε πάρει ένα μικρό κομμάτι από την καινούργια Σχολή Αστυνομίας. Έφριξαν με την Πέτρου Ράλλη και τους φάνηκε εξαιρετικό το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ανακοίνωσαν, μέσω του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ του κυρίου Mignon, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί δεχτεί τη δυστυχία όλου του κόσμου.  Η Ολλανδέζα εκπρόσωπος που ήταν επικεφαλής αναγνώρισε την πραγματικότητα που προσπαθούμε χρόνια εμείς οι Έλληνες να πούμε στους Ευρωπαίους, δηλαδή «Παιδιά τα δικά σας σύνορα είμαστε, δεν μπορούμε εμείς με το Δουβλίνο 2 να κρατήσουμε χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες». Κατάλαβαν όλοι, επιπλέον, το θέμα της εγκληματικότητας, συνειδητοποίησαν τη συνάρτηση με τη  Χρυσή Αυγή και την άνοδο της. Χθες έγινε η συζήτηση στην Επιτροπή Μετανάστευσης, στην οποία είμαι και μέλος, και ήταν όλοι πολύ θετικοί."

Δεν υπάρχουν σχόλια: