23 Ιαν 2013

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Σήμερα το πρωί έδωσα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Skai 100.3 από το Στρασβούργο όπου βρίσκομαι από τη Δευτέρα το πρωί με την ιδιότητα μου ως Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσα: 
"Από τη Δευτέρα που άρχισε η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) τέθηκε από πολλούς ξένους Βουλευτές των κομμάτων, μελών του ΣτΕ, θέμα για τα διαπιστευτήρια της κυρίας Ζαρούλια. Θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι που πιθανόν και η κυρία Ζαρούλια το έχει ξεχάσει. Όλοι οι Βουλευτές των 47 χωρών-μελών του ΣτΕ όταν στέλνουμε τα διαπιστευτήρια μας είναι αυστηρή και πρώτιστη προϋπόθεση να υπογράψουμε ότι δεχόμεθα απαρεγκλίτως και συμφωνούμε στις Βασικές Αρχές και Αξίες του ΣτΕ που είναι γνωστό ότι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Η κυρία Ζαρούλια τα υπέγραψε όλα αυτά όταν ήρθε στην πρώτη Ολομέλεια του ΣτΕ τον Οκτώβριο. Εν συνεχεία έγιναν οι δηλώσεις της στη Βουλή και γενικότερα η συμπεριφορά του κόμματος της Χρυσής Αυγής στα ελληνικά όμως χωρικά ύδατα.
Υπενθυμίζω ότι είναι εκείνη η δήλωση της κυρίας Ζαρούλια για τους ξένους μετανάστες και πως τους αντιλαμβάνεται εκείνη χαρακτηρίζοντας τους υπάνθρωπους κτλ. Πολλοί θεώρησαν και όχι βεβαίως αδίκως ότι η διατύπωση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ρατσιστική.
Την κάλεσε το ΣτΕ επειγόντως τη Δευτέρα να είναι εδώ την Τρίτη στις 8 και μισή το πρωί. Δεν προλάβαινε εννοείται. Έστειλε ένα υπόμνημα και το υπόμνημα τέθηκε υπ’ όψιν των αρμοδίων των Επιτροπών. Οφείλουμε μερικά πράγματα στην Ελλάδα να τα χειρίζονται άνθρωποι που πρώτα ξέρουν τις διαδικασίες και μετά πετάγονται δεξιά κι αριστερά, κάνουν κριτική, υβρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, δημιουργούν πρόβλημα στο ΣτΕ. Διότι θυμάστε τι έγινε από μερίδα του Τύπου και των δήθεν ενημερωμένων σε όλα ορισμένων δημοσιογράφων και κάποιων εκπροσώπων ΜΚΟ ότι δεν έπρεπε η Βουλή των Ελλήνων να στείλει εκπρόσωπο φασιστικού – ρατσιστικού κόμματος. Εξηγήθηκε από τον Κανονισμό της Βουλής, από τον Πρόεδρο της Βουλής τον κύριο Μεϊμαράκη, από εμάς που το Σύνταγμα το διαβάζουμε ότι συνταγματικά και νομικά δεν μπορούσε η Ελλάδα να εξαιρέσει δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα.
Η Γενική Συνέλευση του ΣτΕ αποδέχτηκε αρχικά τα τυπικά διαπιστευτήρια και την υπογραφή ότι συμφωνεί με τις Αρχές και τις Αξίες του ΣτΕ. Όπως στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν οι Νόμοι και το Σύνταγμα – στην Ευρώπη, στο ΣτΕ υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί οι οποίοι οφείλουν από όλους να γίνονται αποδεκτοί. Γίνεται η συνεδρίαση της Επιτροπής αρμόδιας σε θέματα κανονισμού όπου αποφασίσει ότι το ΣτΕ δεν έχει τη διαδικασία ατομικά να αποβάλλει ένα Βουλευτή και τυπικώς αποδέχεται τα διαπιστευτήρια τους. Και μετά από συνεδρίαση, η Επιτροπή αποφάσισε ότι, επειδή από τα σημερινά ισχύοντα Άρθρα και τους Κανονισμούς δεν μπορούν να ελεγχθούν διαπιστευτήρια μεμονωμένων μελών αποτελεσματικά, συστήνει λοιπόν στο άμεσο μέλλον ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις, μέσα στα θεσμικά πλαίσια του ΣτΕ, ώστε να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο Άρθρο που δεν επιτρέπει αποβολές ατομικές για να ληφθεί υπ’ όψιν η καινούργια διάσταση όπως εκφράστηκε από πάρα πολλά μέλη για την συμπεριφορά της κυρίας Ζαρούλια."  

Δεν υπάρχουν σχόλια: