24 Ιαν 2013

Χρυσή νίκη της Ελλάδας!



Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης η έκθεση της Ολλανδής Βουλευτή κας Strik για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Θεωρείται χρυσή νίκη για την Ελλάδα το γεγονός ότι επιτέλους αναγνωρίστηκε , αρχικά από την αρμόδια Επιτροπή Μετανάστευσης και εν συνεχεία από την ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, ότι η Ελλάδα δε μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το θέμα χωρίς μεγαλύτερη αλληλεγγύη και οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Η εισηγήτρια κα Strick δήλωσε αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε την αφορμή για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου της Χρυσής Αυγής κι ότι ενώ οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες μπορεί να κατανοήσει τις τεράστιες δυσκολίες.  Τόνισε μάλιστα, όπως και άλλοι ομιλητές, ότι η Ευρώπη πρέπει δραστικά να επανεξετάσει τις δικές της ευθύνες και να μοιραστεί το ευρωπαϊκό αυτό πρόβλημα και όχι να διατηρεί την άποψη ότι αυτό είναι πρόβλημα λίγων χωρών και κυρίως της Ελλάδας.   

Χρυσό μετάλλιο δίνεται και στην ελληνική αντιπροσωπεία που με τις ομιλίες των Βουλευτών, από όλα τα κόμματα, παρουσιάστηκε ευρωπαϊκά μια δυνατή, ενωμένη στην ελληνική προσπάθεια ομάδα. Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κα Ν. Μπακογιάννη (ΝΔ), ο κ. Π. Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), η κα Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ), ο κ. Ν. Μαριάς (ΑΝΕΛ), η κα Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) κι εγώ.  Λεπτομέρειες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: