7 Σεπ 2007

Ρωτάτε να σας πω...

Λοιπόν γοητεύτηκα εδω στα blogs.

Αλλωστε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Πολύ ευέλικτο μέσον, αστραπιαίο και βέβαια δημιουργικό. Δεν λέω κάτι καινούργιο (για σας) , αλλά είναι καινούργιο για μένα. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Φυσικά έφτιαξα το μπλόγκ μου, επειδή είναι προεκλογική περίοδος και κάποιοι με πείσανε ότι πρέπει να έχω φωνή κι εδώ.

Ομως κυρίες και κύριοι, μου αρέσει πολύ έδω.

Πήγα για συνοικέσιο και μου προέκυψε έρωτας.

Δεν προλαβαίνω να το χαρώ (και να το μάθω) όσο θα’θελα, αλλά καταλαβαίνω τις δυνατότητες του. Πιάνω τον εαυτό μου να λέει στους φίλους και γνωστούς: «στο μπλόγκ μου μπήκατε;» και δεν το κάνω για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά με τη χαρά ενός ανθρώπου, που διαλαλεί το καινούργιο του δώρο, την καινούργια του ανακάλυψη.

Μιλώντας λοιπόν με ανθρώπους που ξέρουν μου έκανε εντύπωση που με ρώτησαν:

-Μπαίνουνε και σε στριμώγνουν άγρια; Στην πέφτουν στα σχόλια τους; Την έβαψες.

-Μπα. Καθόλου! Ευγενικούς και με χιούμορ τους βρίσκω.

Κούνησαν το κεφάλι καχύποπτα. Και εγώ ως ρεπόρτερ (το χούι που λέγαμε), ακόμα πιο καχύποπτη , ρώτησα και έμαθα. Από ο,τι κατάλαβα πρέπει να σας ευχαριστήσω που με δεχθήκατε με τόση ευγένεια και φιλική διάθεση. Μ αρέσει που με αντιπολιτεύεστε με επίπεδο και κάνετε πλάκα μεταξύ σας. Θα ανταποδώσω τη φιλοφρόνηση προσπαθώντας να μάθω τη «γλώσσα» σας, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Προς το παρόν είμαι με το ένα πόδι σε νάρθηκα στην μέση ενός προεκλογικού αγώνα... και δεν μπορώ να είμαι όσο επιμελής θα’θελα με την εκμάθησή μου. Τώρα όμως που σας βρήκα, δύσκολα θα γλυτώσετε από μένα.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια:

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Δεν με έχουν συνηθίσει έτσι.



Ας πιάσουμε τώρα δουλειά. Zήτησα από τους συνεργάτες μου να μου κάνουν δύσκολες ερωτήσεις. Σας παρακαλώ να με πιστέψετε, ότι μέχρι να φτιαχτεί το βίντεο, δεν τiς ήξερα τις ερωτήσεις. Θα σας απαντήσω με βίντεο. Ομως το σωστό δεν είναι να κάνουμε ερωτήσεις εμείς σε μένα, αλλά εσείς σε μένα...


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλως ηρθατε στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα.
Τα κακεντρεχη σχολια προερχονται κυριως απο τους ανωνυμους.

sotomi είπε...

Άφησα ήδη ένα σχόλιο αλλά δεν ξέρω αν δημόσιεύτηκε.Όσο μπορώ να θυμηθώ το επαναλαμβάνω:
Όταν κάποιος γράφει καλά, σωστά και ενδιαφέροντα αντίστοιχα θα του απαντήσουν, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί του. Τώρα, πάντα υπάρχουν και οι ..'άλλοι', όπως άλλωστε και στη live κοινωνία μας.
Ελπίζω να ήρθατε για να μείνετε.

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετική με το πρόγραμμα της παιδείας, που με καίει και παραπάνω όσο να 'ναι...

Εσείς θεωρείτε ότι οι σπουδές, τα πτυχία,τα μεταπτυχιακά,οι ξένες γλώσσες,οι υπολογιστές και όλα τα σχετικά της "δημόσιας και δωρεάν" παιδείας αρκούν για να σου εξασφαλίσουν μια θέση κάπου είτε δημόσια (αν είσαι πολύ τυχερός!) είτε στον ιδιωτικό χώρο;;
Όλοι παρατηρούμε το φαινόμενο της "πελατειακής σχέσης" μεταξύ πολικών και ψηφοφόρων. Το θέμα ίσως θα μπορούσε να επεκταθεί και στις σχέσεις καθηγητών και μελών ΔΕΠ με συνδικαλιστές-"φοιτητές", αλλά δεν θέλω να το τραβήξω παραπάνω...
Ο μπάρμπας στην Κορώνη θα είναι μια σταθερή,διαχρονική αξία στην Ελλάδα και όσο και αν προσπαθούν μερικοί δεν κάνουν τίποτα και τα λαμόγια πάντα τη βγάζουν καθαρή! ΠΦΦΦΦΦ!

*επίσης, έχω να κάνω μια ριζοσπαστική πρόταση! Το υπουργείο παιδείας να μετονομαστεί πλέον σε Υπουργείο Παρα-παιδείας!! Να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους πλέον!!

katerina.kademoglou@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Μάθαν ότι ποστάρουμε, πλακώσανε κι οι δημοσιοκάφροι...

The Torch είπε...

Φοβάμαι ότι έχουν πλακώσει πολύ καιρό τώρα.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ anisixos

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, το γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι πάντα γράφω επώνυμα.

ΠΡΟΣ sotomi

Μου άρεσε πολύ και θα μείνω, γιατί έχω σχέση με την τεχνολογία λόγο δουλειάς και με εκφράζει πολύ περισσότερο αυτή η επικοινωνία, παρά να σας τραβήξω 10 δεκάρικους προεκλογικούς λόγους.

ΠΡΟΣ Κατερίνα Καδέμογλου

Είναι μεγάλο το θέμα, να το συζητήσουμε όταν θα έχω πιο πολύ χρόνο σας παρακαλώ. Επιγραμματικά ένα σας λέω, ότι οι σχέσεις καθηγητών και μελών ΔΕΠ με συνδικαλιστές-"φοιτητές", είναι από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα. Σε όλη μου τη ζωή ήμουνα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έκανα μια πολύ πετυχημένη καριέρα από μόνη μου σε έναν άγνωστο για την οικογένεια μου και το περίγυρο εργασία, τη δημοσιογραφία. Θα σας γράψω κάποτε πώς ξεκίνησα να γίνω δημοσιογράφος, πόσες πόρτες χτύπησα, αλλά και πόσες πόρτες έφαγα, έως και πρόσφατα, αλλά επέζησα, γιατί δεν περίμενα ποτέ από κανέναν το παραμικρό. Όποιος έχει μυαλό και πόδια, έχει «γράψει» ξέρετε που, τα μικροπολιτικά και τα μικροσυμφέροντα.

ΠΡΟΣ Η Toni VenierΙ

Κανείς ποτέ 30 χρονιά τώρα δεν τόλμησε να με χαρακτηρίσει δημοσιοκάφρο. Σας θεωρώ βαθιά προσβλητικό, γιατί εγώ δεν είμαι τοίχος στα Εξάρχεια, αν και μεγάλωσα στα Εξάρχεια και είχα φιλαράκια και έχω, που για να ήταν φιλαράκια μου και να είναι, αναγνώριζαν και αναγνωρίζουν, ότι δεν είμαι δημοσιοκάφρος.

Maria είπε...

Σημερα το πρωι , επικοινωνιολογος ελεγε στη κρατικη τηλεοραση, οτι η αναγκη να εχουν τα κομματα ηδη γνωστα προσωπα στα ψηφοδελτια τους, τους οδηγει στο να συμπεριλαβουν σε αυτα ηθοποιους,τραγουδιστες,αθλητες , και οτι το αμεσως επομενο βημα θα ειναι να δουμε ατομα απο τα κουτσομπολιστικα πανελ των πρωιναδικων να μπαινουν μεσα στα ψηφοδελτια.

Αν εκλεγειτε, θα νιωθετε καλα αν παραδιπλα σας πχ. καθεται η κυρια Εφη Σαρρη;

Κατα την ταπεινη μου αποψη, το Πασοκ εμεινε για τοσες τετραετιες στην εξουσια γιατι"βολεψε πολλα ρουσφετια"
Πιστευετε οτι αν χασει τις εκλογες ο Κ.Καραμανλης θα ειναι γιατι δεν εκανε πολλα ρουσφετια; 'Η μηπως ειναι δυνατον να εξατμιστει ενα ποσοστο 5% με το οποιο ειχε εκλεγει το 2004 απλα και μονο γιατι δεν τα εκανε ολα αυτοματα;

Σας αρεσε το σποτακι του Πασοκ (Ακακιε τα ομολογα να ειναι δομημενα); Και πως κρινετε την επαναφορα του Κυριου Λαλιωτη ;

Εχω αμετρητες ερωτησεις αλλα γνωριζω οτι δεν εχετε χρονο.....

Maria είπε...

Αλλη μια ερωτηση.
Εχετε ποτε στη ζωη σας ασχοληθει με ατομα με ειδικες αναγκες οποιασδηποτε μορφης αναπηριας;

Heliotypon είπε...

Τι να σε ρωτήσω, κορίτσι μου; Εσύ δεν αφήνεις περιθώρια για ερωτήσεις. Χείμαρος, καθώς είσαι, στις εκπομπές σου από το ραδιόφωνο, τα έχεις πει όλα! Το μόνο που, ίσως, θα σε ρωτούσα είναι πώς έμπλεξες με αυτό το κόμμα! Δεν είναι η ιδεολογία το μόνο που θα πρέπει να μας συνδέει με έναν πολιτικό οργανισμό αλλά και η ποιότητα και το ήθος των ανθρώπων του. Κι αν αφήσουμε έξω τον Κωστάκη, που δεν μας έχει δώσει απτά δείγματα αήθειας (αν και υπάρχουν ερωτηματικά ως προς την ακαδημαϊκή καριέρα της Νατάσας), εκεί μέσα οργιάζει η χαμηλή ποιότητα! Θα σε έβλεπα πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, από αυτήν την άποψη (άσχετα από ιδεολογίες). Φαντάζεσαι π.χ. να σε βάλει υφυπουργό πολιτισμού με υπουργό τον Βουλγαράκη;

Ανώνυμος είπε...

Πώς να μην προσβληθειτε απ το σχολιο μου απ τη στιγμη που το εγραψα για να σας προσβαλλω?

Ευχομαι την απολυτη αποτυχια στις εκλογες για το κομμα σας αλλα και για εσας προσωπικα.

Δεν τρεφω ομως ψευδαισθησεις διοτι ξερω οτι τα ατομα του star system και της TV (Καρατζαφερης, Κοκκινος Πανος, Εφη Σαρρη, Αστυνομος Θεοχάρης, Σεληνη της λαμψης κλπ κλπ) ξεκινουν στις εκλογες απο διαφορετικη αφετηρια απ τους υπολοιπους.

The Torch είπε...

Νομίζω κάτι τέτοιο εννοούσε ο anisixos στην κορυφή αυτής της σελίδας Φωτεινή.
Να σου πω απλά ότι κι εγώ γεννήθηκα στα Εξάρχια και το δημοσιοκάφρος δεν το δέχομαι με τίποτα.

A.F.Marx είπε...

Μια ερώτηση μόνο ως πολίτης προς πολίτη κυρία Πιπιλή:
Πόσο χρήσιμη στην ελληνική κοινωνία, θα ήταν μια βουλή παραγεμισμένη με όλα αυτά τα celebritοειδή του τραγουδιού, της τηλεόρασης,του μόντελινγκ και της δημοσιογραφίας πού βρίσκονται στα διάφορα ψηφοδέλτια;
Ως δημοσιογράφος, πώς κρίνετε την προσφορά βουλευτών της κατηγορίας αυτής, που ήδη εκλέχτηκαν, ανεξαρτήτως κόμματος;

Arkin είπε...

Μιας και ήδη έχουν γίνει αρκετές ερωτήσεις δεν θα προσθέσω άλλη, αλλά προσυπογράφω αυτήν που έκανε ο heliotypon.

Επίσης, θεωρώ ότι η τρέχουσα ψηφοφορία (ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;) με απαντήσεις ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ, είναι άσκοπη γιατί δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά.
Π.χ. εγώ είμαι υπέρ μόνο αν υπάρχουν ικανοποιητικές συγκοινωνίες και τις βραδινές ώρες (π.χ. παράταση ωραρίου του μετρό) και αρκετοί (και ασφαλείς) χώροι στάθμευσης κοντά στους σταθμούς του μετρό, του τραμ κλπ.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ Maria-Maria

Η Βουλή είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Εάν η κοινωνία εθιστεί ακόμη περισσότερο στο «φαίνεσθαι» πιθανότατα να δούμε και πανελίστες των μεσημεριάτικων. Την ευθύνη για την επιλογή την έχει κατά κύριο λόγο ο ψηφοφόρος. Δεν είναι δική μας δουλειά να παραδώσουμε μαθήματα πολιτικής αγωγής. Φυσικά και δεν διαφωνώ μαζί σας για τις αρχές σας αλλά μήπως είναι λίγο άδικο όλα τα κακά του πολιτικού βίου και των επιλογών του ψηφοφόρου να τα πληρώνει η Έφη Σαρρή;
Το διαχρονικό «έγκλημα» στην Ελλάδα με κορυφαία την περίοδο του ΠΑΣΟΚ δηλαδή το βόλεμα στο δημόσιο, το εισπράττουν τώρα οι νέοι γιατί το μαγαζί φουλάρισε. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ανάπτυξη, επενδύσεις και ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία ήδη άρχισε, ώστε να μην έχουν ανάγκη οι νέοι Έλληνες το παλιομοδίτικο ρουσφέτι. Όσο για τα σποτάκια του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν δεν το πιστέψετε, δεν έχω προλάβει να τα δω γιατί τρέχω σαν παλαβή.

ΠΡΟΣ Maria-Maria

Έχω ασχοληθεί πολύ ως δημοσιογράφος, αλλά και ως δημοτική σύμβουλος στο βαθμό που μπορούσα εξοργισμένη από την έλλειψη καθημερινού πολιτισμού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ίδιο θα πράξω και αν μπω στη Βουλή, αν και πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια η κοινωνία άνοιξε και θέματα ταμπού έχουν ξεπεραστεί. Μετά τις εκλογές θα έχουμε χρόνο για πιο συγκεκριμένη συνομιλία.


ΠΡΟΣ Heliotypon

Δηλαδή τώρα τι εννοείτε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ είναι όλοι Αϊνστάιν και ακούνε μόνο κλασσική μουσική και συνομιλούν αποκλειστικά με το Θεό για θέματα ηθικής; Μάλλον σας πιάνω για πολύ ιδεολόγο και άλλωστε ένας από τους λόγους που ανακατεύομαι είναι η πίστη μου στον Κωστάκη, όπως τον λέτε εσείς, γιατί έαν ήτανε άλλος επικεφαλής και δεν τον αναγνώριζα ότι με εκφράζει ίσως να μην κατέβαινα στις εκλογές. Γενικά δεν πιστεύω αυτό που λέει ο κόσμος ότι όλοι ίδιοι είναι, π.χ. υπάρχουν και εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι.


ΠΡΟΣ Toni Venieri

Όλοι έχουμε μία διαφορετική αφετηρία. Το θέμα είναι αν φτάνουμε με επιτυχία στο τέρμα. Θα σας παρακαλούσα να μη με βάζετε σε δύσκολη θέση αναφέροντας ονόματα άλλων υποψηφίων.


ΠΡΟΣ A.F.Marx

Δεν θα πω ονόματα, αλλά υπήρξαν και υπάρχουν celebritoειδή άτομα που δουλεύουν για αυτούς που τους ψήφισαν.

GIORGIO είπε...

EGO PALI KAI STIN PROIGOUMENI PSIFOFORIA PSIFISA KAI SE AYTI, ENTAKSEI MIN TRELATHOYME RE PAIDIA TORA, DE MPOREI NA GRAPSEI STIN PSIFOFORIA KAI LOGOYS IDIKA STIN SIGEKRIMENI EINAI POLLOI, APLA NAI I OXI.
ORAIO TO BLOG SAS KIRIA PIPILI. AN KAI DEN EIMAI DEKSIOS MPIKA NA TO DO GIATI EISAI ANTHROPOS POU TA LEEI EKSO APO TA DONTIA. KALI EPITIXIA SE SENA OXI OMOS STO KOMMA SOU..

Andreas είπε...

Μα, είναι δυνατόν να μην έχετε site? Εγω όσο εψαξα τουλαχιστον δεν βρήκα!!

Andreas είπε...

Θέλω να δω τι έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο και με τι σκοπεύετε να ασχοληθείτε αν σας ψηφίσουμε και βγείτε !!! :)

EVI είπε...

site;; exeis meinei piso moy fenete, ta BLOGS pleon einai poio amesa kai poio kalitera. den ksero ti gnomi exei i kiria pipili, alla olos o kosmos to briski poli kalitero apo ena krio sita mias ipopsifias..

Heliotypon είπε...

'Οχι, δεν εννοώ ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ είναι άγγελοι και φυσικά η ευφυία ή η κουλτούρα (αν και βοηθούν) δεν είναι τα μόνοα προσόντα που απαιτούνται για να είναι κάποιος αποτελεσματικός πολιτικός. Όσο για την "συνομιλία με τον Θεό" εγώ δεν πιστεύω σε τέτοια οντότητα γι' αυτό και δεν θα είχε νόημα σχετικό σχόλιό μου.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άξιοι, τίμιοι και ικανοί πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι αλλά, δυστυχώς, μετριούνται στα δάχτυλα, άντε, των δύο χεριών, για να μην με πεις απαισιόδοξο και υποερβολικό!

Δεν χρησιμοποιώ απαξιωτικά το "Κωστάκης" και νομίζω ότι έχει καλές προθέσεις. Για τις δυνατότητές του έχω επιφυλλάξεις αλλά εσύ που τον γνωρίζεις μάλλον ξέρεις καλλίτερα.

Ναι, είμαι ιδεολόγος. Ρομαντικός μάλλον, γι' αυτό και η ψυχή μου θλίβεται μέχρι θανάτου με το φριχτό κατάντημα της χώρας μας (αν προλαβαίνεις διάβασε μερικές από τις αναρτήσεις μου). Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι σαν εσένα (πραγματικά σε εκτιμώ) που θα μπορέσουν να κάνουν κάτι γι' αυτήν.

lary είπε...

kiria pipili mou, aparadekto to neo blog, ti mayri mayrila einai ayti;; to palio itan xaroumeno omorfo.
eixame psifisi ego prosopika se mia dimoskopisi pou einai tora;;;; den itan kali kinisi nomizo na to kanete etsi.
me pianei i kardia mou me to mayro.

XRISA είπε...

Συμφωνώ και εγώ, προτιμώ το προηγούμενο. Σωστά η ψηφοφορία που πήγε΄;;;

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς giorgio

Giorgio, η πολιτική δεν πρέπει να έχει στεγανά. Ανέκαθεν ήμουνα της άποψης, ότι μεγάλο ρόλο παίζουν και τα πρόσωπα. Όσο πιο πολλά ανεξάρτητα πρόσωπα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο πολύ ακούγεται η φωνή του μέσου πολίτη . Ευχαριστώ για το σχόλιο. Και αν θέλετε τη γνώμη μου είμαι σαφώς υπέρ του να απαγορευθεί η κίνηση των ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας, με προϋπόθεσης. Συνεχής κυκλοφορία MINI BUS και ειδικοί χώροι για τα δίκυκλα και ποδήλατα, κάτι που δυστυχώς ακόμα στην Αθήνα δεν υπάρχει.

προς andreas
Από τα πολλά ένα θα σας πω. Ότι είχα την ιδέα για τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στα δέντρα και στις πλατείες για το διάκοσμο των εορταστικό στο Λυκαβηττό και για τις υπαίθριες μουσικές εκδηλώσει από την εποχή ακόμα του Αντώνη Τρίτση 1990 ακόμα. Βέβαια τότε δεν είχε ο Δήμος Αθηναίων λεφτά για πολυτέλειες και θυμόμουνα ότι με τους συνεργάτες μου μετράγαμε τα χρήματα που μας έδωσε ο Τρίτσης και τα μέτρα τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για να δούμε που θα τις βάζαμε. Ξεκινήσαμε από την πλατεία Κλαυθμώνος, πήγαμε στο Σύνταγμα και τα τελευταία μέτρα φτάσανε για την πανύψηλη λεύκα που είναι απέναντι από το Hilton. Επίσης, επί Δημαρχίας Λεωνίδα Κουρή, έπεισα τους μεγάλους ζωγράφους, τον Αλέκο Φασιανό και τον Γιώργος Σταθόπουλο και ζωγράφισαν αφιλοκερδώς δύο τρόλεϊ και είχε γίνει τότε χαλασμός γιατί ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς lary

Είδατε ότι υπάρχει και συνέχεια. Τα βιντεάκια βγαίνουν αυθόρμητα και είναι λογικό κυρίως να εκφράζουν εμένα. Σας ευχαριστώ.


προς XRISA

Το blog από ότι καταλαβαίνω, πρέπει να είναι γρήγορο και να ανανεώνεται. Μην ανησυχείτε, θα μπούνε καινούριες ψηφοφορίες.