18 Σεπ 2007

...καλή διάθεση!

Τέλος καλό όλα καλά.
Ελπίζω οι Αθηναίοι που με ψηφίσαν - και είναι και πολλοί - να μην ποντάρισαν σε «κουτσό» άλογο. Από ότι κατάλαβα, εξακολουθεί να είναι το τηλέφωνο η πιο ισχυρή επικοινωνία, σκεφτείτε ότι πονάει ο λαιμός μου από το πολύ μπλα-μλπα. Ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα της ζωής μου η Κυριακή, είχε και αγωνία για το γενικό και προσωπικό αποτέλεσμα και για να μη σας λέω πολλά θα σας ευχαριστήσω με κάτι που ελπίζω να κάνει ο Μάνος Aντώναρος γιατί αλήθεια είναι ότι του ζήτησα να φτιάξει ένα «κουλό» βιντεάκι που δείχνει τη καλή μου διάθεση.


19 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Να μην υπάρχουν σχόλια είναι κρίμα! Εγώ θα σου αφήσω... 'Όχι σχόλια αλλά παραινέσεις:
1. Πρόσεξε να μην σε χαλάσουν εκεί μέσα οι συνάδελφοί σου. Και εννοώ να μη σε κάνουν "σοβαρή" και απλησίαστη.
2. Μη χάσεις το χιούμορ σου (εκείνοι, οι παλαιοί τουλάχιστον, το έχουν χάσει προ πολλού).
3. Να μη σε χάσουμε από το Blog.
4. Να μιλάς στη Βουλή και σπάζεις κόκκαλα!
4. Να μη χάσεις τη "μαγκιά" σου.
Χαίρε.

manosantonaros είπε...

(συγγνώμη προκαταβολικά για το «σεντόνι»)... αλλά αυτα θέλω να τα γράψω στα comments της Φωτεινής, κι όχι στο δικό μου blog, αφού θεωρώ ότι ΕΔΩ έχουν αξία.
Οταν πριν απο μερικές εβδομάδες μου τηλέφωνησε η Φωτεινή «θα με βοηθήσεις λιγάκι στο blog μου;” είχα ήδη αποφασίσει να μην ασχοληθώ καθόλου με τις εκλογές. Αυτό όμως με ιντριγκάριζε... και με ιντριγκάριζε γιατί την ήξερα απο παλιά και ήξερα ότι της αρέσει να μαθαίνει καινούργια πράγματα.
Η θα κάναμε blog ή δεν θα κάναμε τίποτε.
Συμφώνησε αμέσως. Την δοκίμασα ζητώντας της να βγάλει το “Yποψήφια της Νεάς Δημοκρατίας στην Α’Αθηνών!». Το’βγαλε πριν προλάβω να γυρίσω σπίτι.
Ετσι σκέφτηκα ωφελιμιστικά. Οχι για μένα... αλλά για το μέλλον της επικοινωνίας και γενικότερα της παιδείας των παιδιών, για την οποία όλοι τόοοοοοσο μιλάνε. Αν κατάφερνα να βάλω στα βαθειά μια υποψήφια βουλευτή (πίστευα ακράδαντα ότι θα μπει στην Βουλή) του κυβερνώντος κόμματος, τό κέρδος θα ήταν μεγάλο. Οχι μόνο για τα blogs, αυτά είναι μια μικρή σημερινή τελίτσα, σ’ αυτό που θα ακολουθήσει.
Δεν έχει σημασία αν τα βιντεάκια ήταν ωραία, καλοφτιαγμένα ή χαριτωμένα... σημασία έχει ότι ενας άνθρωπος με πολιτικά οράματα, που για πρώτη φορά δοκίμαζε τις δυνάμεις του για τη Βουλή, συμφώνησε να μιλήσει την γλώσσα των bloggers και όχι την ξύλινη των ποιλιτικών. Εντυπωσιάστηκε και αγάπησε το blog της και ως δημοσιογράφος κατάλαβε (εμπράκτως και όχι θεωρητικώς) τις δυνατότητες του.
Τα λέω όλα αυτα, γιατί η ίδια έγραψε το ονομά μου στο σημερινό της ποστ. Καλά έκανε. Ποτέ μου δεν έγραψα κάτι ανωνύμως.,.. ν ομίζω ούτε και εκείνη.. Την βοήθησα όχι μόνο γιατί είναι φίλη μου και ήθελα να πετύχει, αλλά βασικά για να μην έχω (έχουμε) να την πείσουμε αύριο, για τη σημαντικότητα του μέσου. Το είδε στην πράξη, πώς γίνεται... έγραψε και το είδε posted το επόμενο δευτερόλεπτο και σε 5 λεπτά ήρθε το πρώτο comment. Γοητεύτηκε.
Eίμαι σίγουρος ότι θα υποστηρίξει –από τη θέση της- τις καινούργιες δυνατότητες που δίνει το internet. Είδε πόσες λύσεις υπάρχουν... Τίποτα σ’ αυτη τη χώρα δεν γίνεται άμα δεν έχεις μέσον... και εγώ (εμείς) δεν ήθελα «μέσον», ήθελα φίλους που να καταλαβαίνουν...
Εχω την αίσθηση ότι αποκτήσαμε μία φίλη... που αυτη τη φορά εχει μια πολύ ισχυρή φωνή.
Aπο δω και πέρα το blog της, αφού είναι στη Βουλή, θα το βλέπουν πολλά μάτια και πολλά επίσημα... είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το blogging και ό,τι αυτό κουβαλάει ή θα κουβαλήσει... Τα καινούργια ταλέντα, οι σπουδαίοι άνθρωποι δεν θα ξεπηδήσουν στο μέλλον από τα Πανεπιστήμια, είτε αυτα είναι δημόσια, ιδιωτικά είτε ο,τι άλλο... Ποιός νέος μουσικός έχσει πια ανάγκη τις δισκογραφικές εταιρείς, αφού έχει δική του σελίδα στο MySpace; Ποιός ποιητής θα χρειάζεται να φιλάει κατουρημένες ποδιάς εκδοτικών οίκων, όταν έχει δικό του blog; Ποιός πολιτικός του μέλλοντος θα τολμήσει να μην έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τον κόσμο;
Στην Ελλάδα, όλα αυτα, αν τα πεις σε ανώτατα επίπεδα, σε κοιτάνε λες και βγήκες από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Προσπάθησα πολλές φορές να το σπάσω... απέτυχα όλες... Αυτη τη φορά όμως έχουμε έναν (μία δηλαδή) από τους 152 του κυβερνώντος κόμμαντος, που ξέρει πολύ καλά για τί πράγμα κουβεντιάζουμε... και όχι μόνο ξέρει... της αρέσει κιόλας...
Επιμένω όχι από μετροφροσύνη (αν ή μετριοφροσύνη ήταν προτέρημα αγάπες μου, νάστε σίγουροι ήταν θα την είχα).... αλλά επειδή είναι αλήθεια: Το δύσκολο δεν ήταν για μένα να φτιάξουμε 2 βινετάκια... το εντυπωσιακό ήταν ότι ούτε ΜΙΑ φορά (στο λόγο της συνείδησής μου) δεν μου είπε: «μωρέ μήπως πρέπει να το μαζέψουμε λιγάκι αυτό;».... όλο «πάμε και πάμε» ήταν... βγήκε ξεμαλλιασμένη, άβαφτη, με πατερίτσα, θυμωμένη, προβληματισμένη, ασταματάτητη... ήθελε να βγάλει τον εαυτό της και τον έβγαλε... αυτό είναι μεγάλη μαγκιά για έναν πολιτικό. Οχι, δεν είναι μαγκια... είναι εξωπραγματικό. Απίστευτο. Ηταν έτοιμη (και το΄κανε) να κάνει πάρτι με τον αυτοσαρκασμό της.... Δεν ξέρω κανέναν άλλον, που θα το’κανε. Φοβάμαι, ότι ούτε εγώ για μένα δεν θα το΄κανα...
Στις τηλεοράσεις μιλάνε για την «επόμενη μέρα», αλλά δεν έχουν ιδέα τί εννοούν. Η κ. Πιπιλή είναι πολιτικός και όμως έφτιαξε ένα blog που δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη «Νέα Δημοκρατία» (παρα μόνο στην κουκουβάγια της και αυτό επειδή ήταν ήδη τυπωμένο), δεν είπε τίποτε γενικόλογο πολιτικό και αυτα δεν τα’κανε σε μια τυχαία εποχή, αλλά στις τελευταίες 3 εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου. Και μπήκε στη Βουλή (όχι από το blog βέβαια) αλλά αυτη η «λεπτομέρεια» της σκέψης της, μου μοιάζει αισιόδοξο πράγμα.
Ο blogger-εαυτός μου την ευχαριστεί πολύ. Και της λέω ότι με εντυπωσιάσε πολύ περισσότερο από όσο με εντυπωσιάσε 20 χρόνια πριν στον ΑΝΤ1.
Της εύχομαι όπως ανοιξε νέους δρόμους στον περιοδικό τύπο, στην τηλεόραση και τώρα στο internet, να ανοίξει και νέους δρόμους στην Δημοκρατία και στην ευημερία των Ελλήνων.
Respect

ΥΓ. Και επειδή μόνο η αλήθεια είναι το κλειδί για το μέλλον των Blogs, οφείλω να πω, ότι αν δεν ήταν ο Βασίλης ο Κομπλέ, να της βάλει την ιδέα για τα blogs, πιθανότατα δεν θα κουβεντιάζαμε σήμερα. Προσωπικά ευχαριστώ και τη Μαρια Κατ. που τόσο με βοήθησε, όταν η Φωτεινή μιλούσε ακατάπαυστα στα τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ντουντούκες κ.λ.π.

Andreas είπε...

Μπραβο Μανο. Ωραία λόγια απο έναν απ' ο,τι φαίνεται καλό φίλο της Φωτεινής. Παρότι μπορεί να φανεί οτι θα πολιτικοποιηθεί το μπλογκ, εγώ θα πρότεινα, ό,τι λόγους ή συμμετοχές σε επιτροπές έχει η Φωτεινή στη Βουλή να τις ποστάρει σε αυτό ή ένα παράλληλο μπλογκ ωστε και να την καμαρώνουμε και να βλέπουμε τη δουλειά της. Καθότι ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε το κανάλι της Βουλής. Και πιστεύω οτι έτσι με την αμεσότητα του μπλόγκ θα μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε με πρότάσεις και υποδείξεις (πάντα καλοπροέραιτες!) στο έργο της. Άπλά με αυτόν τον τρόπο πραγματικά βλέπεις κατα τη διάρκεια της θητείας ενος βουλευτή τί κάνει τα χρόνια της θητείας του και τί όχι. Και συμβάλεις με έναν κόκο άμμου (αν όχι πετραδάκι) κι εσυ. Είναι ωραίο να εκμεταλλευόμαστε το μέσο αυτό και για πράγματα δημιουργικά.

Φιλιά
Ανδρέας

Νίνα είπε...

Το δημοσιογραφικο μου δαιμονιο με τσιγκλαει..και ρωταει...γιατι ο μανος σας εβαλε ουριτσα..?!

natasa karaman είπε...

sixgaritiria gia tin eklogi sas, eiste poli kali kai aksizete ipourgeio kiolas, toylaxiston peribalontos an GINI I TOYRISMOU I POLITISMOU, mpravo sto mano kai ston basili komple, giati apo oti katalaba eixan tin fantastiki idea na kanoyn ena blog dinato.(perepimntontos to komple einai eponimo;;) kali epitixia apo edo kai pera se esas kai se olous toys sinergates sas.

y.g.
to politiko grafeio sas poy einai;;;

Μύθος είπε...

Προς Νίνα:

Γιατί η Φωτεινή είναι και γάτα και αλεπού!

Συγνώμη για την παρέμβαση Φωτεινή!

Φιλιά,
Μύθος

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ natasa karaman

Σας λέω ότι συνηθίζω να δίνω χαριτωμένα υποκοριστικά σε όλους μας τους συνεργάτες. Ο Βασίλης ο Κομπλέ είναι ο Βασίλης Τραγόμαλος, μόλις 24 ετών ο οποίος ότι αναλάβει σε χρόνο ρεκόρ το οργανώνει δηλώνοντας χαρακτηριστικά «μην ανησυχείς είναι όλα κομπλέ» Από την εποχή που συνεργάστηκα μαζί τους στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 τον φωνάζω πλέον Κομπλέ..

koulpa είπε...

..xaxaxa.. καταπληκτικό τι videάκι.. Γάτα η κυρία.. δικαιλογημένο το χοροπηδηχτο..:):)
..το γενικό αποτέλεσμα αναμενόμενο αλλά όχι και λογικό.. αλλά δε με ενδιαφέρει το όχημα αλλά οι ιδέες που μεταφέρει.. θα περιμένω νέα σας.. εύχομαι πάλι τα καλήτερα.. σιδεροπόδαρη (κατόπιν αιτήσεως).. και καληνύχτα:):)

tsatsar είπε...

Συγχαρητήρια κ. Πιπιλή για την εκλογή σας. Νομίζω πως είναι υποχρέωση σας κάθε ομιλία σας στη βουλή να την ανεβάζετε και σε video εδώ.

Μόνο ο Στέφανος Μάνος έχει φτιάξεί ένα κανάλι στο youtube που έχει ανεβάσει όλες τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές του παρουσίες.

Νομίζω πως είναι υποχρέωση κάθε βουλευτή να το κάνει για να μπορούμε να κρίνουμε τι λέει και τι ψηφίζει ο καθένας και γιατί.

Όποιος βουλευτής δεν το κάνει πλέον, για μένα σημαίνει πως δεν θέλει να μάθουμε τι κάνει στο κοινοβούλιο.

Και ένα τέτοιο βουλευτή δεν θα τον ψηφίσω ποτέ.

Δεν σας ψήφισα (προσωπικά) αυτές τις εκλογές αλλά έχετε πολύ σοβαρές ελπίδες για τις επόμενες.

Μην με απογοητεύσετε, σας παρακαλώ ...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Εγώ τον εμπιστεύομαι τον Μάνο, και τον διαβάζω πολύ καιρό τώρα. Να ξέρετε Φωτεινή όμως, και θα σας το πει και ο Μάνος, πως το blog είναι παράξενο θηρίο. Διότι όταν θα τελειώσουν τα γατο-βίντεο θα έρθουν οι σκυλίσιες μέρες και θα έχει σχολεία στους δρόμους, νοσοκομεία με φακελάκια, Ολυμπιακή, δάση που χτίζονται [βλέπε τον κ. Δούκα στο μπλογκ μου 'η στην Ελευθεροτυπία]. Και τότε θα ερχόμαστε στο μπλογκ σας!

Και είστε μια από τους 152. Και ένας ακόμα και "άντε γεια" που έλεγε και εκείνος ο άνθρωπος. Εγώ λοιπόν πιστεύω στον ενθουσιασμό σας - όχι φυσικά στο κόμμα σας στη βάρδια του οποίου κάηκε η χώρα. Πιστεύω στη προσωπική ευθύνη και στη ξαφνική τρέλλα ενός ανθρώπου που δε γουστάρει να τον σπρώχνουν. Που ξαφνικά "δε μασάει".

Ειλικρινά χαίρομαι για τη μπλογκοσυνάντηση και καλή τύχη. Θα έχουμε να πούμε πολλά.

The Torch είπε...

Γειά σου ρε Μάνο. Καν-καν με τζιν και με ουρά γάτας. Αυτή είναι η Φωτεινή.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς Heliotypon

Επειδή δεν πάω στη Βουλή για να «αυτοκτονήσω» μην ανησυχείτε «τον αράπη και αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς» θα λένε ορισμένοι. Άλλωστε ότι ήθελα να πετύχω στη ζωή μου το έχω πετύχει. Άρα δεν είμαι «εμπόρευμα» για συμβιβασμούς.



προς Andreas

Εννοείται ότι οι τοποθετήσεις μου στη Βουλή θα είναι δημόσιες. Και αμέσως μετά θα μπαίνουν στο blog.

προς Η Νίνα

Ρωτήστε το Μάνο.


προς koulpa

Ευχαριστώ.


προς tsatsar

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει Βουλευτής κάτι στο Κοινοβούλιο και να μη το μαθαίνει ο κόσμος όλος. Το blog είναι μία μέθοδος άμεσης δημοσιότητας. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Aggelos Spyrou είπε...

@ manosantonaros: "Ποιός νέος μουσικός έχει πια ανάγκη τις δισκογραφικές εταιρείς, αφού έχει δική του σελίδα στο MySpace; Ποιός ποιητής θα χρειάζεται να φιλάει κατουρημένες ποδιάς εκδοτικών οίκων, όταν έχει δικό του blog; Ποιός πολιτικός του μέλλοντος θα τολμήσει να μην έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τον κόσμο;"

------------------

Αλήθεια αγαπητέ μου κύριε μάνο, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί -ή δεν θα αναπτυχθούν- "κλίκες" στα blogs;

Κυρία Πιπιλή, με αφορμή το παραπάνω, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό που πρέπει να χτυπηθεί ριζικά στη σημερινή Ελλάδα, είναι η αναξιοκρατία σε όλους τους τομείς. Πάσχουμε από τις "συμπάθειες" και τις "αντιπάθειές" μας. Έχουμε γατζωμένη στη συνείδησή μας τη ρουσφετολογία. Αυτό, σε συνδυασμό με την ευθυνοφοβία μας (βλέπε Τοπική Αυτοδιοίκηση και Φωτιές στην Ηλεία, ο Νομάρχης φώναζε "εγώ ζήτησα να παρθούν μέτρα" και δεν απαντούσε στην ερώτηση "γιατί δεν τα πήρατε σαν τοπικός άρχοντας που είστε") φρενάρει την πρόοδό μας. Σε όλους τους τομείς.

manosantonaros είπε...

aggelos spyrou... απολύτως τίποτε δεν με κάνει να μην φοβάμαι αυτό που φοβάστε και σεις. Ελπίζω απλώς να προλάβει αυτη η e-γενιά, να εκμεταλλευθεί το momentum.

Arkin είπε...

Συγχαρητήρια και καλή αρχή!

Fight Back είπε...

τωρα που επερασε η αναταραχη των εκλογων, επιτρεπεται μια ερωτηση?

ολες αυτες οι χαμογελαστες εικονες, η ορεξη για δουλεια, οι προτασεις για την "υπερνομαρχια δρασης" τι απεγιναν?
http://www.ypernomarhia-drasis.gr/

Μιλ1 είπε...

Φωτεινή,
Οταν έχεις χρόνο διάβασε το τελευταίο μου post. Βρίσκεσαι κάπου στην 6η παράγραφο!

Φιλιά και να συνεχίσεις έτσι. πάντα με καλή διάθεση και... γατίσια αντανακλαστικά!

Suspect είπε...

αν οι εκλογες υπηρχαν για να αλλαξουν κατι, θα ειχαν καταργηθει.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Aggelos Spyrou

Συμφωνώ σε όλα

Fight Back

Δεν παρακολουθείτε τα Νομαρχιακά Συμβούλια, άρα δεν γνωρίζετε για τις παρεμβάσεις μου και το κυριότερο, για τις καταγγελίες μου, για αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αρκετές από αυτές τις παρεμβάσεις μου έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον Τύπο και στα ραδιόφωνα. Δε σας κρύβω, ότι ο θεσμός της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται πολύ πίσω. Έχω δηλώσει σε συνέντευξη μου ότι, η Νομαρχία Αθηνών πρέπει να καταργηθεί, διότι δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, είναι ένα βαρετό, γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο συνθλίβεται από τη δυναμική του Δήμου Αθηναίων που όντως έχει πολύ σημαντικό ρόλο για την καθημερινότητα της πόλης.

Milena

Εμένα δε μου αρέσει η Βουκουρεστίου γιατί συγκεντρώνει όλα τα κακά στοιχεία του κλασσικού Αθηναϊκού πεζόδρομου που ανεβοκατεβαίνουν φορτηγά και μηχανάκια και ενοχλούν όχι μόνο τους αδέσποτους αλλά και τους πεζούς.