19 Δεκ 2014

«Ηχηρό «Όχι» από Πιπιλή στο Άρθρο 12 για τα Δάση»

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ηχηρό «Όχι» από Πιπιλή στο Άρθρο 12 για τα Δάση»

Ζήτησε τη γενική απόσυρση όλων των  διατάξεων, διαφορετικά ψηφίζει «όχι».
Σήμερα από το Βήμα της Βουλής η Βουλευτής Α’Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ανέπτυξε τις απόψεις της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ταγαρά, για το υπό συζήτησιν στην Ολομέλεια νομοσχέδιο "Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις" ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι είναι αντίθετη. Χειροκροτήθηκε, μάλιστα, από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Σας αποστέλλουμε την ομιλία της, στην όποια συμπεριέλαβε και τις ρυθμίσεις που προωθούσε το ΥΠΕΚΑ για την Πλάκα και αλλού, ρυθμίσεις που, όπως δήλωσε ο Υπουργός, μετά και τη δική της προειδοποίηση ότι θα τις καταψηφίσει, τις απέσυρε, με τη σύμφωνη γνώμη φορέων της Πλάκας.

«Κατανοώ την προσπάθεια του Υπουργείου και του Υπουργού να βάλει σε μια τάξη και σειρά με το παρόν νομοσχέδιο αυτό το «μπάχαλο», που λεγόταν έως πρότινος, «Ελληνικό κράτος». Κατανοώ ότι υπάρχουν καθυστερήσεις από το παρελθόν, ειδικότερα για ομάδες πολιτών που ενώ το «ένα κράτος» - η Πολεοδομία - τους έδινε άδεια, το «άλλο κράτος» - το Δασαρχείο - τους έβγαζε αυθαίρετες τις κατοικίες ή τους οικισμούς τους. Αξίζει να θυμηθούμε τις καταγγελίες του Λ.Ρακιντζή για το τί χρηματισμός και μίζα υπήρχε, ειδικά σε αυτές τις δύο κατηγορίες κρατικών υπηρεσιών.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κουβεντιάσει με ψυχραιμία όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν στην έννοια «Δάσος». Εξέφρασα την αντίρρησή μου για το Σύνταγμα και για το περίφημο Άρθρο 24, εμμένοντας ότι πρέπει να έρθει, επιτέλους, στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, και όχι κάθε φορά διατάξεις, με το πώς θα προστατεύσουμε και, ταυτόχρονα, αξιοποιήσουμε τα ελληνικά Δάση, κυρίως της Περιφέρειας. Μέχρι να γίνει κανονικό αυτό το ελεεινό κράτος που φτιάξαμε όλοι μαζί, πολίτες και Κυβερνήσεις, το καλλίτερο σχολείο είναι οι παλιοί άνθρωποι της υπαίθρου, οι ηλικιωμένοι, τα λαογραφικά μουσεία και βιβλία, που αποδεικνύουν ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι καλλιεργητές, διαχρονικά, στην Ελλάδα μεγαλούργησαν, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα Δάση, που ήταν ο πυρήνας της ζωής.
Όσο υπήρχε η ανθρώπινη, κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική, δραστηριότητα – σημαντική για την οικονομία- τα Δάση μας δεν καίγονταν γιατί οι ίδιοι άνθρωποι τα προστάτευαν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και μερικοί «γραβατωμένοι» άσχετοι, δήθεν οικολόγοι, που έχουν βάλει τώρα όλο αυτό το «μαγαζί», που λέγεται Κράτος, ή να «μιζάρεται» ή να αφήνει στο έλεος των καταπατητών και των εμπρηστών τα Δάση.
Κύριε Υπουργέ, ζητώ να αποσύρετε το άρθρο 12 διότι εμπεριέχει μια διάταξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να καίγονται δύο και τρεις φορές τα Δάση, ώστε μετά, πραγματικά, να μην αναδασώνονται ποτέ.
Επαναλαμβάνω ότι καταψηφίζω, αν δεν αποσύρετε το Άρθρο 12 για τα Δάση.
Όσο για την Πλάκα, χαίρομαι που ο Υπουργός άκουσε και τις δικές μου φωνές και άλλων συναδέλφων. Τα «βρήκατε» και με τους κατοίκους. Οφείλω να πω πως ό,τι έχει πετύχει διαχρονικά, όπως οι πράξεις του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, δεν πρέπει να αλλάζει. Πρέπει να έχουμε  τον οραματιστή Αντώνη Τρίτση σε αυτά τα θέματα ως ένα ιερό πρόσωπο που πρέπει να τον αφήσουμε στην αιωνιότητα να χαίρεται που η Πλάκα σώθηκε και δεν καταστράφηκε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: