22 Δεκ 2014

«Καίρια παρέμβαση Πιπιλή για Επιτροπή Δεοντολογίας στην υπόθεση Χαϊκάλη»


Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Καίρια παρέμβαση Πιπιλή για Επιτροπή Δεοντολογίας στην υπόθεση Χαϊκάλη»

Σήμερα το πρωί η Βουλευτής Α’Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, την επείγουσα σύγκληση της Επιτροπής για την «υπόθεση Χαϊκάλη».

Συγκεκριμένα, ζήτησε  να διερευνηθεί άμεσα η παραδοχή του κ. Χαϊκάλη ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με εξαιρετικά υψηλό τόκο με άλλο πρόσωπο και ότι με παρένθετο πρόσωπο έπαιζε σε χρηματιστήριο κατά παράβαση του Ν.3213/2003.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Βουλευτού συγκαλώντας εκτάκτως σήμερα την Επιτροπή Δεοντολογίας.
 

Επισυνάπτεται η επιστολή της κ.Πιπιλή. 



​​
ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας,
κ. Μαρκογιαννάκη Χρήστο

Κύριε Πρόεδρε,

Η όζουσα «υπόθεση Χαϊκάλη», η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, έχει και μια παράμετρο που επιβαρύνει έτι περαιτέρω τη θλιβερή εικόνα εις βάρος του πολιτικού κόσμου. Ως κοινωνός της πίεσης των πολιτών, οι οποίοι, δυστυχώς, συλλήβδην ακόμα και σε γελοίες περιπτώσεις κατηγορούν όλους τους Βουλευτές, σας ζητώ να διερευνηθεί άμεσα η παραδοχή από το μέλος του Κοινοβουλίου κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με εξαιρετικά υψηλό τόκο με άλλο πρόσωπο και ότι με παρένθετο πρόσωπο έπαιζε σε χρηματιστήριο κατά παράβαση του Ν.3213/2003 αρ.2παρ.5περίπτωση α’.
Τονίζεται ότι η περιγραφή αυτών των πράξεων από τον Βουλευτή Χαϊκάλη έγινε με μπαράζ δηλώσεών του στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατανοείτε τους λόγους που ζητώ τον έλεγχο της υπόθεσης.

Ευχαριστώ πολύ,

Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: