1 Δεκ 2014

«Καταλυτική η παρέμβαση Πιπιλή για ΕΜΣΤ»

Αθήνα, 1  Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καταλυτική η παρέμβαση Πιπιλή για ΕΜΣΤ»

Καταλυτική απεδείχθη η παρέμβαση της Βουλευτού Α’Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή για τα τεκταινόμενα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής με επιστολή της στις 23 Οκτωβρίου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Σπ. Ταλιαδούρο, ζητούσε να συγκληθεί η Επιτροπή επειγόντως, με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση των μελών  για τα τεκταινόμενα  στο Μουσείο καθώς και τις άμεσες απαντήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για  τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη λειτουργία του.

Μόλις ένα μήνα μετά, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η τοποθέτηση νέας Διευθύντριας στο ΕΜΣΤ, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να ανοίξει, επιτέλους, το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα.
Νέο Δ.Σ. ΕΜΣΤ:
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαναστασίου, αρχιτέκτονας-μηχανικός
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Αντωνόπουλος, αναπληρωτής καθηγητή Α.Σ.Κ.Τ
Μέλη: Ιωάννης Κυνηγόπουλος, οικονομολόγος, Γεώργιος Ξηρουχάκης, δικηγόρος, Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου, ιστορικός Τέχνης, Βικτωρία Ευθυμιάδου, δικηγόρος, Ευθυμία - Άννα Στρούζα, ιστορικός Τέχνης, Άνθεια Κώτση, επιμελήτρια πολιτιστικών ιδρυμάτων, ιστορικός Τέχνης, Μιχάλης Παπαδάκης, γλύπτης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, η Βουλευτής δημοσιοποιεί την ικανοποίησή της για την ταχύτατη αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για να κοπεί ο γόρδιος δεσμός της χρονίζουσας δυσλειτουργίας  και να αποφευχθεί – ευτυχώς – η επιστροφή χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία διεκδικούσαν λόγω της μεγάλης καθυστέρησης του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: