22 Σεπ 2014

"Να'ταν η ζήλια ψώρα"

Δεν άντεξα με αυτό τον πόλεμο κακίας, λάσπης, κακοήθειας και ακροαριστερής υστερίας από ορισμένους αρχαιολόγους και "αρχαιολογίζοντες" εναντίον του επιστημονικού έργου στην Αμφίπολη και τα είπα "χοντρά" το πρωί στον ρ/σ ΒήμαFm 99,5 και στους Β.Χιώτη- Ν.Παπαδόπουλο. 


"Να'ταν η ζήλια ψώρα" 


Βάζοντας ένα τίτλο: "Να'ταν η ζήλια ψώρα". Αναφέρομαι στις χυδαίες επιθέσεις από ορισμένους αρχαιολόγους και αρχαιολογίζοντες στην όλη προσπάθεια των διακεκριμένων αρχαιολόγων, μηχανικών, σπηλαιολόγων, εργατών. Αυτός ο λίβελος εναντίον των επιστημόνων είναι απαράδεκτος. Αυτός ο τίτλος μου ήρθε από την πρώτη στιγμή όταν είδα τον καθένα που έχει προσωπικούς, πολιτικούς ή κομματικούς λόγους να επιτίθεται στην κ.Περιστέρη και στο σύνολο των επιστημόνων που με το κουταλάκι προσπαθούν να ανακαλύψουν ένα πολιτιστικό μας θησαυρό. Νομίζω ότι αυτός ο τίτλος τους χαρακτηρίζει. Τους επιστρέφω όλες τις ύβρεις, τις κακίες και τις χολές που εκστομίζουν εναντίον του επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα σπουδαία επιτελεία κατέβασαν τις Καρυάτιδες με ιερή προσοχή μετά από χρόνια προσπαθειών και τεχνικής γνώσης για να τις πάνε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα πρέπει να ντρέπονται και να σιωπούν γιατί αυτοί είναι που δημιουργούν πίεση στην κ.Περιστέρη και την ομάδα της και όχι οι δημοσιογράφοι και τα μέσα που ορθώς για μένα ασχολούνται με αυτό το πολύ αισιόδοξο, ευχάριστο παγκόσμιο συμβάν. 


Για τις δηλώσεις Τζήμερου περί "χοντροκομμένων" Καρυάτιδων 

Ο κ.Τζήμερος όταν ομιλεί καλό θα ήταν να ομιλεί για τα οικονομικά και επιχειρησιακά θέματα που κάπως τα κατέχει. Δεν περιμένουμε από τον κ.Τζήμερο να μας κάνει αρχαιολογική ανάλυση. Νομίζω ήταν πάρα πολύ άκομψο. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: