17 Σεπ 2014

“Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι μέγκενη”

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι μέγκενη”

Δηλώσεις της Βουλευτή Α' Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή σήμερα το πρωί στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι μέγκενη”
Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι μέγκενη. Εγώ δεν είμαι ειδική για να πω τί ακριβώς πρέπει να γίνει. Όμως σας μεταφέρω την αγωνία που με τη σειρά τους μου μεταφέρουν πολλοί νέοι έντιμοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό μπορούν να το δουν οι ειδικοί. Το κράτος πάει πολύ καλλίτερα στον έλεγχο της αφροσύνης που επικρατούσε. Αυτό που θεωρώ αναμενόμενο και κανείς μετά δεν θα ζητάει εκλογές είναι η μείωση, κατά το δυνατό, της φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών σε ό,τι πετάει και κινείται. Νομίζω ότι από την αρχή έπρεπε να έχει βγει ο κ.Σαμάρας και να έχει πει στον κόσμο: “Λυπάμαι συνέλληνες για 2 χρόνια είμαι αναγκασμένος να σας “σκίσω”. Να ήμασταν ξεκάθαροι, για 2 χρόνια. Τώρα όμως είμαστε ένα βήμα πριν την τελική έξοδο. Αυτό δεν είναι αμφισβητούμενο. Χρειάζεται αυτό που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και αυτό που απαιτούμε όλοι οι Βουλευτές που διαθέτουμε κοινή λογική. Στον προϋπολογισμό που θα φέρει ο κ.Χαρδούβελης για το 2015 να είναι σαφείς και ξεκάθαρες οι μειώσεις στη φορολογία γενικώς. Περιμένω ο προϋπολογισμός να είναι υπέρ της εκκίνησης της Οικονομίας και της ηρεμίας του πολίτη”.

Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ
Για την ακίνητη περιουσία, επαναλαμβάνω την επιταγή του Συντάγματος “Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους”. Η πρώτη καλή είδηση της χθεσινής ημέρας είναι ότι οι μειώσεις του “τέρατος” του ΕΝΦΙΑ θα είναι από 90-98% . Το λύσαμε και αυτό αλλά με μεγάλο κόστος για την Κυβέρνηση. Η εξαγγελία του κ. Τσίπρα για την ακίνητη περιουσία, που είναι μεγάλη περιουσία του Έλληνα από νοοτροπία, εξαιρεί αυτομάτως από την όποια φορολόγηση 4.000.000 ακίνητα. Θέλεις να φέρεις τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας; Βεβαίως, δεν μας λες όμως τι σημαίνει μεγάλη ακίνητη περιουσία. Γνωρίζοντας πολύ καλά την “πιάτσα”, μεγάλη ακίνητη περιουσία θα θεωρήσει με τη λογική του ο ΣΥΡΙΖΑ τις βίλες ή τα σπίτια με πολλά τετραγωνικά που έχουν κληρονομήσει οι μισοί Έλληνες από τους γονείς τους σε κάποια ακριβά προάστια. Θεωρείς δεδομένο ότι όποια χήρα, αξιωματικού, στρατηγού κτλ έχει μια βίλα και την κληρονόμησε ο γιος τους στην Πολιτεία, είναι αυτομάτως Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Ο κ.Τσίπρας δεν εξήγησε τί σημαίνει θα αναπροσαρμόσουμε τις Αντικειμενικές Αξίες. Ο λαϊκισμός δεν θα επιτρέψει να πέσουν οι αντικειμενικές αξίες όπου χρειάζεται γιατί είναι άλλο να πεις ότι θα πέσουν όπου χρειάζεται από την αγορά, όπως έχει εξελιχθεί. Στη Δραπετσώνα και στις λεγόμενες “λαϊκές” περιοχές , για παράδειγμα, θα πρέπει να αυξηθούν οι Αντικειμενικές Αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Θα βγει ο Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και θα το ανακοινώσει; Θα γίνει επανάσταση. Άρα, λες μείωση ανάλογα σε κάθε περιοχή όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα. Δεν λες αναπροσαρμογή γενικώς γιατί θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, θα πρέπει να πέσουν στις παλιά ακριβές περιοχές που ήταν εξαιρετικά υψηλές και οι Εμπορικές και οι Αντικειμενικές Αξίες και να αυξηθούν στις “λαϊκές” γειτονιές. Αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μας το λέει ξεκάθαρα; Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι- να δούμε τί σημαίνει μείωση ή αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών και όχι ασαφής αναπροσαρμογή”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: