4 Σεπ 2014

Να κατατεθεί σε εύλογο χρόνο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους

Αθήνα, 04 Σεπτεμβρίου 2014
 
Δηλώσεις της Βουλευτή Α' Αθηνών της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή στην εκπομπή του Α. Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ 100,3 για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους


"Έχω τοποθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ακριβώς επειδή πρόκειται περί αστικού και νομικού αποκλειστικά θέματος στο οποίο κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει.

Επειδή παρακολούθησα την συζήτηση και κυρίως τις τοποθετήσεις του Υπουργού κ. Αθανασίου, περιμένω από αυτόν μόλις τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, χρέη, μνημόνια κ.τ.λ. δηλαδή το πολύ μέσα σε 2-3 μήνες να φέρει αμέσως ξεχωριστή διάταξη σε αστικού-νομικού περιεχομένου νομοσχέδιο και να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Ας μην ακούει κανείς, ακόμα και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, κραυγές πεπαλαιωμένων "δικών μας" ότι αυτό θα διώξει τους "δικούς μας".  Αυτή η νοοτροπία κάνει τεράστια ζημιά κάθε φορά.  Μιλάω με συναδέρφους από τη Ν.Δ. Αρκετοί έως τώρα θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Δικαίωμα όλων των άλλων να μην το ψηφίσουν.  Όταν λοιπόν είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, για το ΚΚΕ δεν ξέρω, το ΠΑΣΟΚ και μεγάλη μερίδα των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα το ψηφίσουν, ποιό είναι το ζόρι που τραβάμε;

Μου θυμίζει την ιστορία με την ανέγερση του τζαμιού. Πέρασε διακομματικά.  Όσοι Βουλευτές της Ν.Δ. για δικούς τους λόγους δεν ήθελαν να το ψηφίσουν πήγαν στο εντευκτήριο, μείναμε η πλειοψηφία, πέρασε. Δεν θα παρέμβω στην ιδεολογία κανενός βουλευτή αλλά ξέρω και μετράω και την κοινή λογική.  Ένα καθαρά νομικό θέμα διαχείρισης της περιουσίας των ομοφυλοφίλων για παραδειγμα, δε μπορεί κανείς να το παρεμποδίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: