1 Ιουλ 2014

Τα "έβαλα" για μια ακόμη φορά με τους δυνατούς του συστήματος: Δικαστές, Εκκλησία, Ανεξάρτητες Αρχές



Καλημέρα και καλό μήνα!
Σας στέλνω περίληψη της μεγάλης συνέντευξης που έδωσα την Κυριακή στο ΒήμαFm 99.5 και στον Δημήτρη Τάκη, η οποία προκάλεσε μεγάλο θόρυβο. Όπως το συνηθίζω, τόλμησα να τα "βάλω" με τους δυνατούς του συστήματος: Δικαστές, Εκκλησία, Ανεξάρτητες Αρχές.

Για την Υπερφορολόγηση των πολιτών
Η γενικότερη αντίληψη μου είναι ότι το ζητούμενο από την Κυβέρνηση είναι ένα: η σταδιακή από-φορολόγηση της αστικής περιουσίας. Αφορά και αγγίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.  Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην από-φορολόγηση, στην ελάφρυνση των φόρων που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει μεταξύ του ελληνικού λαού να εξυπηρετούνται οι δυνατές κατηγορίες και να πηγαίνουμε ανάλογα με το ακροατήριο των ψηφοφόρων μας και να διεκδικούμε για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Εκφράζω μια πικρία του κόσμου που έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα, ειδικότερα της ιδιωτικής πλευράς των Ελλήνων, των ανέργων ή των επιστημόνων με 800€ που θεωρούν πολύ άδικο αυτό που γίνεται.

Για τους δικαστές και τα αναδρομικά
Ως Βουλευτής αλλά και με την πολύχρονη εμπειρία ως επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα, παρατηρώ ότι υπάρχει ένας κοινωνικός αυτοματισμός που βάζει τους δικαστές στην ίδια κατηγορία, όπως ήμασταν - και εξακολουθούμε να είμαστε σε ένα βαθμό - οι Βουλευτές: «εμείς είμαστε οι εκλεκτοί της Ελλάδας και όλοι οι άλλοι είναι οι απόκληροι». Να θυμίσω ότι οι Βουλευτές και οι δικαστές τα είχαν κανονίσει στο παρελθόν έτσι ώστε να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι ακόμα και ως προς τις αποζημιώσεις τους. Οι Βουλευτές έχουμε καθυβριστεί με τον χειρότερο και τον πιο σκληρό τρόπο από τους πολίτες – κάποιες φορές δίκαια. Κανείς, όμως, δεν αναγνωρίζει ότι πριν την εποχή της οικονομικής κρίσης, με εντολή του Κώστα Καραμανλή τότε, δεν πήραμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αποζημιώσεις -αναδρομικά που ΠΗΡΑΝ το 2008 οι δικαστές. Σήμερα πάλι οι Βουλευτές, ακόμα και αν ο Πρωθυπουργός δεν είχε πει ότι δεν πρόκειται να πάρετε αναδρομικά, κανένας δεν θα διεκδικούσε τα αναδρομικά, ακριβώς επειδή έχουμε συναίσθηση. Οι δικαστές είναι εργαζόμενοι, ανώτατοι υπάλληλοι, εγώ δεν θα κρίνω γιατί τα διεκδικούν. Εγώ σας μεταφέρω την κοινωνική πραγματικότητα. Επίσης, είναι ο μοναδικός κλάδος στην Ελλάδα που τακτοποιεί τα του οίκου του ο ίδιος, για παράδειγμα το γεγονός ότι οι δικαστές είναι οι μόνοι που έχουν δικό τους Μισθοδικείο που αποφασίζει πόσα χρήματα θα παίρνουν, όπως εξυπηρετεί τον κλάδο τους. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!

Για την καύση νεκρών  
Είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και «πεμπτοκοσμικό» αυτό που συμβαίνει και το καταγγέλλω. Είχε προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία και ψηφίστηκε Νόμος το 2006 ότι θα υπάρχει η καύση νεκρών για αυτόν που το θέλει και είναι δικαίωμά του; Εγώ δεν ήμουν Βουλευτής τότε αλλά το είχα χειροκροτήσει. Δεν είναι απαράδεκτο και εξευτελιστικό για μια Ευρωπαϊκή χώρα το 2014 πάλι να κάνουμε πίσω; Σε αυτό φταίει η φοβία προς κάποιες τάσεις της εκκλησίας που πολλές φορές μας έχουν πάει πίσω - σας θυμίζω και το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Είναι απαράδεκτο η Βουλή να έχει ψηφίσει  Νόμο αλλά επειδή αντιδρούν τα γραφεία τέλεσης κηδειών ή οι έμποροι με τα στεφάνια ή ακόμα και κάποιοι κύκλοι της Εκκλησίας να μην τον  έχουμε εφαρμόσει – τονίζω, Νόμο του 2006! Ορισμένα θέματα, βέβαια, είναι ευαίσθητα. Όπως για παράδειγμα τότε με το Τζάμι που εγώ υπερθεμάτισα. Όσοι Βουλευτές για δικούς τους ιδεολογικούς τους λόγους, τους οποίους εγώ δεν μπορώ να τους παρακάμψω, δεν ήθελαν, δεν ήρθαν στην ψηφοφορία. Πήγαμε όλοι οι υπόλοιποι Βουλευτές και το ψηφίσαμε. Μέσα σε 5 μήνες πρέπει να έρθει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την καύση των νεκρών και για το σύμφωνο συμβίωσης και όσοι Βουλευτές για ιδεολογικούς λόγους δεν θέλουν, ας αφήσουν όλους τους άλλους – που είμαστε πολλοί – από όλα τα κόμματα να τα ψηφίσουμε.


Για τις Ανεξάρτητες Αρχές
Είναι ντροπή για την Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία που πήγε να μπει τη Δευτέρα στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας να παραταθεί για 6 μήνες η θητεία των Ανεξάρτητων Αρχών και εγώ την καυτηρίασα με tweet –κατάφερα να αποσυρθεί. Εκεί, λοιπόν, φέρνουμε την τροπολογία  επειδή βολεύει τους «εκλεκτούς» μας  και δεν ξεσηκώνει θύελλα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έρχεται τροπολογία, επειδή οι περισσότεροι «εκλεκτοί» πού είναι στις Ανεξάρτητες Αρχές, είναι του χώρου τους. Ντροπή.
Δεν είναι ντροπή να είναι μόνο συνταξιούχοι δικαστές, 25 και 30 χρόνια, υψηλά αμειβόμενοι Πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών; Έχω αγανακτήσει. Δεν είναι θέμα Πρωθυπουργού για να του το θέσω, είναι θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ αφού θέλει να προσεγγίσει την αστική πολιτική παιδεία να συμφωνήσει, επιτέλους, να αλλάξουν οι καρεκλοκένταυροι, συνταξιούχοι δικαστές ετών 75 ή 80 από τις Ανεξάρτητες Αρχές όταν η θητεία τους έχει λήξει 15 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: