8 Ιουλ 2014

Η θρασύτατη παράνομη επιδοματούχος κ.Λίνα Αλεξίου ζητάει και τα ρέστα... από τη Βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή




Αθήνα, 8 Ιουλίου 2014



Ανακοίνωση Βουλευτή Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή
προς Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες
 

Μόλις κατέθεσα προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών επιστολή με την οποία τους επισημαίνω την κατάφωρη παραβίαση από την πλευρά τους του Συντάγματος της Ελλάδος, του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πήρε την αυθαίρετη, όπως θα διαπιστώσετε, απόφαση να καλέσει Βουλευτή των Ελλήνων «για να δώσει εξηγήσεις» –σε συνδικαλιστικό όργανο- «η Βουλευτής –επί της έγκλησης του μέλους της ΕΣΗΕΑ κας Λίνας Αλεξίου κατά της Φωτεινής Πιπιλή».

Η κ. Αλεξίου ως γνωστόν κατηγορήθηκε από το Ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ότι παρανόμως εισέπραττε επίδομα ανήλικων τέκνων για τις 2 ενήλικες κόρες της. Η ιστορία δημιούργησε σάλο, το Ταμείο επιβεβαίωσε το γεγονός και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.

Η κ. Αλεξίου είχε το θράσος να προσφύγει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για πειθαρχικές ποινές εις βάρος της Βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή γράφοντας στην έγκλησή της τα εξής: «Η δημοσιογράφος- Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, στο ίδιο διάστημα εμφανίστηκε στα ΜΜΕ (τηλεοπτικά) υιοθετώντας επίσης το συκοφαντικό δημοσίευμα και απαιτώντας να παραιτηθώ παρ’ αυτα από τη θέση μου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Η κ. Αλεξίου προέβη σε απαράδεκτη κίνηση με δεδομένο ότι η ίδια δεν είναι απλώς συνταξιούχος δημοσιογράφος, είναι ανώτερη κρατική λειτουργός ως διορισμένη από την Βουλή των Ελλήνων εδώ και πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «ΕΣΡ». Ως διορισμένη από τη Βουλή ανώτερη κρατική λειτουργός στράφηκε στην ουσία εναντίον μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή στράφηκε εναντίον της Αρχής που εκ του Συντάγματος μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων την διόρισε και την ελέγχει.
  
Αρ.πρωτ.1669/08.07.2014 
Προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ

Κοινοποίηση
-Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
-Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων
Πρόεδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων Βουλής των Ελλήνων:
-Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντ. Σαμαρά
-Κ.Ο. Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλ. Τσίπρα
-Κ.Ο. Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ. Ευ. Βενιζέλο
-Κ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένο
-Κ.Ο. Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φ. Κουβέλη
-Κ.Ο. Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κα Αλ. Παπαρήγα
-Κ.Ο. Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, κ. Π. Μουτσινά

8 Ιουλίου 2014

Κυρίες και Κύριοι,                                                            

Κατά παράβασιν του Νόμου 2472/6, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν3471/6, αλλά και πάσης αρχής δεοντολογίας, αυθαιρέτως και παρανόμως, δηλαδή, επιτρέψατε  σε «κάποια» κυρία από τα γραφεία να καλέσει στο βουλευτικό μου γραφείο, Παρασκευή  4 Ιουλίου 2014, το μεσημέρι και να ενημερώσει «κάποια» κυρία που έτυχε να σηκώσει το τηλέφωνο και να της πει, έτσι απλά, πως «η κυρία Πιπιλή, πρέπει να έρθει την Τρίτη 8 Ιουλίου- σε δυο ημέρες δηλαδή γιατί μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο- ώστε να  δώσει εξηγήσεις για μια καταγγελία που έκανε εναντίον της «κάποια» κυρία Αλεξίου.
Και μόνον για αυτή την κατάφωρη παραβίαση των Νόμων αλλά και της δεοντολογίας ελέγχεσθε!

Απαίτησα μέσω τρίτου προσώπου, γιατί απουσίαζα εκτός  Αθηνών, να πράξετε το  προβλεπόμενο αυτονόητο και να στείλετε ό,τι έχετε στη θυρίδα μου στη Βουλή των Ελλήνων. Το παρέλαβα τη Δευτέρα  7 Ιουλίου.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ, πως ένα κάποτε αξιοσέβαστο Σωματείο με πνευματική διάσταση -κάποτε- θα επέτρεπε σε μέλη εκλεγμένου Συμβουλίου απαρτιζόμενου από δημοσιογράφους -αποκλειστικά- δηλαδή διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης, κριτές και ελεγκτές  των πολιτικών προσώπων, της Διοίκησης κ.λ.π. να δείχνουν τέτοια άγνοια Νόμων και Κανονισμών και εμμέσως  ασέβεια στο Σύνταγμα της Ελλάδος  το οποίο και καθορίζει τα περί Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Βουλευτών. Εκτός και εάν θεωρείται από την πλευρά ορισμένων ότι ο εκφοβισμός των Βουλευτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και η φίμωση μέσω της απειλής «διοικητικών ή άλλων κυρώσεων» της ελευθερίας της  γνώμης τους για πράξεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα  είναι  πολιτικά  ωφέλιμος.

Ως εκ τούτου δεν δέχομαι ως σύννομες τις έως τούδε πράξεις σας και δεν έχω λόγο να προσθέσω κάτι άλλο.

Σας παραπέμπω με την ευκαιρία στο Σύνταγμα της Ελλάδος
*στο Άρθρο 59 §1
*στο Άρθρο 61 §1 και 2
*Στο Άρθρο 101 §2 και 3

Αλλά και στον Κανονισμό της Βουλής , μοναδικό ελεγκτικό όργανο του Βουλευτή 
*Άρθρο 14 εδ. δ και ε
*Άρθρο 75 §2
*Άρθρο 138Α

Στο Νόμο 3051/2002
*άρθρο 2 §1
*άρθρο 3 §3

Σας ευχαριστώ δε πολύ για την υπενθύμιση να πράξω τα δέοντα, ως οφείλω -ως  μέλος της Βουλής των Ελλήνων, η οποία διορίζει -μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων-, ελέγχει και αποπέμπει τα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών. Μου είχε διαφύγει λόγω φόρτου εργασίας.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.






Φωτεινή Πιπιλή



Δεν υπάρχουν σχόλια: