23 Ιαν 2014

Να δούμε τελικά ποιος θα κόψει «αυτιά»


Εγώ, εμείς ή τα συμφέροντα ομάδας κυνηγών;

Τώρα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ζώα. Όπως δήλωσα και στην ομιλία μου στην αρμόδια Επιτροπή, απευθυνόμενη στην Υπουργό κ. Τσαυτάρη, είναι τουλάχιστον ύποπτο το ότι μόλις 1,5 χρόνο μετά την ψήφιση του Ν.4039/12 για την Προστασία των Ζώων – νόμος που αναβάθμισε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά standards – να έρχονται 2-3 διατάξεις που να ξαναγυρίζουν την Ελλάδα … 30 χρόνια πίσω. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Η πίεση ομάδων  κυνηγών είναι αφόρητη, ειδικά για να επιτρέπεται πάλι η αναπαραγωγή και εκτροφή για 5 ακόμα χρόνια ακρωτηριασμένων, για τις ανάγκες του κυνηγιού, σκύλων.

Μεγάλη μου τιμή που αφιέρωσαν 2σέλιδο στην «συντεχνιακή» τους εφημερίδα εις βάρος μου γιατί κατάλαβαν ότι σε μένα θα περάσει και όχι στα συμφέροντά τους! Δοξάστε με, φίλοι, ευρωπαίοι πολίτες, που μας περνάει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χώρα των συντεχνιών και των μικροσυμφερόντων.

Γύρω στις 16:00  το απόγευμα μιλάω στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο και αφιερώνω την ομιλία μου σε αυτούς τους απίθανους που στην ίδια εφημερίδα – άκουσον-άκουσον – υποστηρίζουν ότι «οι φυλές είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα, άρα δεν τίθεται θέμα να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της… Η φύση κάνει τη δουλειά της στους λύκους, τις αλεπούδες και τα τσακάλια, τα οποία είναι δικά της δημιουργήματα…». 

1 σχόλιο:

Τάκης Βαλκανάς είπε...

προφανως οι κορυφαιοι κτηνιατροι που τελειοποιησαν ρατσες οπως Ντραχτααρ, Κουρτσχααρ, Επανιελ, ωχριουν μπροστα στις γνωσεις των Ελληνων βουλευτων....