10 Ιαν 2014

Συνέντευξη στο ΒήμαFM 99.5 για τον Π. Τατσόπουλο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Δήμο Αθηναίων.



Βγήκα σήμερα το πρωί στον ΒήμαFM 99.5  και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Μίλησα για τον Π. Τατσόπουλο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Δήμο Αθηναίων.

Για το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου
Η διαφορά με τα «αστικά κόμματα»  
Αυτα που λέω, δεν είναι έκφραση αλληλεγγύης για τον Πέτρο Τατσόπουλο αλλά έκφραση τόνωσης  των ανθρώπων που ανήκουμε στη Ν.Δ. ιδεολογικά. Στα λεγόμενα από την Αριστερά με απαξιωτικό τρόπο «αστικά» κόμματα υπάρχει το ακαριαίο της διαγραφής και όχι του να λες, δήθεν, ότι είσαι προοδευτικό κόμμα και συνεπώς δεν κάνεις διαγραφές. Τι κάνεις λοιπόν σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα; Βάζεις όλους τους άλλους να κατακρεουργούν αυτόν που δεν μπορούν να διαγράψουν γιατί είναι προοδευτικά κόμματα και εν συνεχεία τον οδηγείς σε παραίτηση ή διαιωνίζεται μια σχέση, η οποία θα φανεί και στο μέλλον πως θα εξελιχθεί. Αυτή είναι η ιδεολογική μας διαφορά.
Εγώ «χοντράδες», ξέρετε, ότι λέω διαχρονικά. Τα «έχω βάλει» με το κόμμα μου, με συναδέλφους μου - και ονομαστικά – είδατε ποτέ να με λοιδορήσουν ή να με κατακρεουργήσουν; Η διαφορά, όμως, είναι σε ένα κρίσιμο, για παράδειγμα, νομοσχέδιο που αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του. Διότι ξέρει ότι αν καταψηφίσει ένα κρίσιμο νομοσχέδιο, ειδικά αυτή την περίοδο, θα διαγραφεί. Αλλά δεν δημιουργείται όλος αυτός ο «οχετός» ύβρεων. Έμενα αυτό με ενοχλεί. Ευτυχώς, εμείς τους ακραίους, που θέλουν, για παράδειγμα, να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, τους διαγράφουμε,γλυτώσαμε,πηγαν αλλού!.

Το «δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά δολοφόνοι» του Τατσόπουλου ενόχλησε αυτούς που καλύπτει ο κ. Τσίπρας
Δεν ενόχλησε τόσο που είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συμπαθούντες των ιδεών της 17Ν.  Άλλο, για μένα, ενόχλησε πολύ περισσότερο. Είπε ότι οι καταδικασμένοι της 17Ν δεν φυλακίστηκαν σε ισόβια πολλάκις για τις ιδέες τους, αλλά γιατί ήταν δολοφόνοι και δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και νομίζω ότι αυτό ενόχλησε πιο πολύ ορισμένους που καλύπτει ο κ.Τσίπρας. Και νομίζω εδώ είναι το επικίνδυνο, να επικρατεί, δηλαδή, αυτή η νοοτροπία σε ένα κόμμα που θυμίζω ήταν στο 4%  - γιατί μάλλον το έχουν ξεχάσει - και έφτασε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί σαν 4%. Αυτό, για μένα, είναι επικίνδυνο  και με τρομάζει γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι, όπως ξέρετε, εν δυνάμει κυβέρνηση. Αυτό νομίζω ότι τρομάζει και πάρα πολλούς ψηφοφόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται τη 17Ν, τις γιάφκες, τα γουναράδικα και τους ανεπάγγελτους αλλά όχι την καταδίκη της εγκληματικής δράσης της 17Ν
Διαβάζοντας χθες όλες τις σχετικές δηλώσεις για το θέμα του Π. Τατσόπουλου, άκουσα τον κ.Μηλιό, οποίος θεωρείται ότι είναι από τους πιο σοβαρούς και εγκρατείς, να λέει «αρκετά τον ανεχτήκαμε». Και αναρωτιέμαι εγώ «δηλαδή, κ. Μηλιέ, δεν ανεχτήκατε που κάποιος είπε την αλήθεια για τη δολοφονική δράση της 17Ν. Άρα, εσείς ανέχεστε τη 17Ν γιατί ο Τατσόπουλος την καταδίκασε. Εσείς, ως κόμμα αλλά και προσωπικά, ποτέ.» Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται κι άλλους. Για παράδειγμα, τον Μανώλη Γλέζο που ρώτησε το καταπληκτικό «σύντροφοι, που θα βρείτε τα λεφτά για αυτά που τάζετε». Τον Σκουρλέτη τον ανεχτήκαν που μίλησε για οικιακά σκεύη τότε με τις γιάφκες και τις μολότοφ. Τον Λαφαζάνη που είναι δηλωμένος αντιευρωπαϊστής και υπέρ της δραχμής τον ανέχονται. Τον Διαμαντόπουλο που μας κάλεσε σε ραντεβού στα γουναράδικα και, μάλλον, είναι ανιστόρητος και δεν κατάλαβε τι είπε και είναι από το Γράμμο και το Βίτσι και θα έπρεπε να σέβεται την τραγική ιστορία του εμφυλίου. Τον Παναγούλη που κάλεσε να μας λυντσάρουν σαν τον αμερικανό πρόξενο. Αλλά δεν άκουσα να αντιδράσει ο κ. Μηλιός ούτε στην σκανδαλώδη πρόκληση των τελευταίων ημερών, των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ των ακραιφνών αριστερών πρωτοκλασάτων Βουλευτών με τις καταθέσεις στη Blackrock και σε λίρες Αγγλίας ή ελβετικά φράγκα, το φαινόμενο αποζημίωσης πασοκο-συριζαίου συνδικαλιστή ονόματι Τσουκαλά.  Ο άφραγκος ο Τατσόπουλος τους ενόχλησε; Εγώ δεν θα πω αν θα έρθει στη Ν.Δ. ο Π. Τατσόπουλος ή  τι πρέπει να κάνει ένα κόμμα, ούτε εμπλέκομαι. Εξάλλου, εγώ έχω απέχθεια στα κόμματα και, ιδιαίτερα, στα κομματόσκυλα. Όταν, λοιπόν, βλέπω ανεπάγγελτους σε όλα τα κόμματα και ιδίως στην Αριστερά που, στην ουσία, αν δείτε τα βιογραφικά τους, λένε μόνο την αριστερή τους και κομματική τους εξέλιξη, εκεί εκνευρίζομαι. Αυτοί οι αγνώστων λοιπών επαγγελματικών προσόντων να μην μας δίνουν μαθήματα δημοκρατίας.     



Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ασφαλώς υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση ΤΤ
Εννοείται ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν πάντοτε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Όπως σε περιπτώσεις σκανδάλων από Υπουργούς που πολιτικές ευθύνες έχει και ο Πρωθυπουργός που τον διόρισε, έτσι και για τον τραπεζίτη έχει την πολιτική ευθύνη τόσο ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Ανώτερος Τραπεζίτης. Όμως, να ξεχωρίσουμε: άλλο είναι η πολιτική ευθύνη, που εκ των πραγμάτων πρέπει να την εξετάζεις, και άλλο η ευθύνη που ένας πρωθυπουργός ή διευθυντής ραδιοφώνου ή επιχειρηματίας  τοποθετεί έναν διευθύνοντα σύμβουλο και κάνει τη λαμογιά. Συμφωνώ επίσης ότι είναι νωρίς ακόμα να πάρουμε θέση οι μη γνωρίζοντες,  γιατί προς το παρόν μόνο η Δικαιοσύνη γνωρίζει με τα στοιχεία που έχει ελέγξει τόσους μήνες. Είμαι κόρη ανώτερου υπαλλήλου, γενικού επιθεωρητή του ΤΤ που άφησε όνομα και εγώ έχω μια ευαισθησία, διότι το πρώτο δώρο που πήρα από τον μπαμπά μου ήταν ένα βιβλιάριο μπλε και ένας ασημένιος, μεταλλικός κουμπαράς. Άρα, θέλω ταχύτατα να διαλευκανθεί αυτή η ιστορία, πρωτίστως γιατί το ΤΤ είναι η ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και ήταν το εχέγγυο του ελληνικού νοικοκυριού. Η δικαιοσύνη και οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει άμεσα να πείσουν τον κόσμο ότι δεν έχουμε όντως ένα ακόμα όγκου χιονοστιβάδας σκάνδαλο.

Για το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί σε  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ λόγω ΤΤ και σκανδάλου εξοπλισμών  
Έχει δύο αναγνώσεις αυτό. Από την μία μεριά πιθανόν να έχουν πρόβλημα γιατί, όπως είναι λογικό, μπορεί η αντιπολίτευση να το εκμεταλλευτεί. Από την άλλη πλευρά, όμως, όλα αυτά επί ποιας διακυβερνήσεως αποκαλύπτονται. Εγώ δεν λέω ότι διαγράφονται τα πεπραγμένα επειδή αποκαλύπτονται επί διακυβερνήσεως Σαμαρά. Αλλά είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι κάτι γίνεται, ότι μέσα σε 18 μήνες οι μισοί είναι ήδη στη φυλακή, οι άλλοι μισοί πάνε για τη φυλακή. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και θετικά για την συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ανοίχτηκε ο Ειδικός Λογαριασμός, που εγώ τον ονομάζω «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», και ήδη ο κ. Κάντας κατέθεσε τον πρώτο οβολό, γύρω στα 12-13 εκατομμύρια ευρώ. Φανταστείτε με την ταχύτητα που έχει η Δικαιοσύνη αλλά και την διάθεση της Κυβέρνησης αυτός ο «κουμπαράς» να γεμίσει τόσο που να ικανοποιήσει τουλάχιστον την πονεμένη, έντιμη, ελληνική κοινωνία. Στον νοήμονα κόσμο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο, ανεξαρτήτως της δυσάρεστης ιστορίας που μας προέκυψε από προχθές για όλο το πολιτικό σύστημα και ειδικά αυτό που κυβέρνησε.

Η «τρελή του χωρίου» όταν κατήγγειλα στο Δήμο Αθηναίων τη μοιρασιά σε διορισμούς ή εξοπλισμούς
Αλλά, επειδή πάντα, υπάρχει και η άλλη πλευρά, όπως ο Ρίζος Ρίζος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αποκαλύφθηκε και αυτός τώρα - η στελεχάρα του ΚΚΕ και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όποτε, μην βιαζόμαστε γιατί εμένα η εμπειρία μου στο Δήμο Αθηναίων – που τα έλεγα από τότε και ποτέ δεν ήθελα να γίνω Αντιδήμαρχος, ακριβώς για ελέγχω τι υπογράφω – ήταν ότι γινόταν και μια μοιρασιά στους διορισμούς, για παράδειγμα, ή στους μεγάλους χρηματικά εξοπλισμούς. Στον τομέα καθαριότητας υπήρχε μια συνέργεια που εγώ από τότε την κατήγγειλα αλλά ήμουν η «τρελή του χωριού». Όλοι, πλην του ΚΚΕ, το έχω πει έπαιρναν το «μπαχτσίσι» τους και δεν εννοώ μόνο το χρηματικό. Είχαν βολευτεί με το σύστημα των διορισμών, των συμβάσεων, του 9,84 και λοιπών άλλων καταστάσεων. Αυτά πριν 15-20 χρόνια.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη χώρα
Πάμε στο σήμερα. Προσπαθεί ο Σαμαράς και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς γιατί και ο ίδιος σαν άνθρωπος είναι «σφικτός» στα οικονομικά. Προσπαθεί να βάλει αυτή τη «ριμάδα» χώρα σε τάξη και σ’ ένα βαθμό το καταφέρνει. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πάρα πολύ σκληρός όταν αποκαλυφθεί η πραγματική διάσταση γιατί ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Όσοι έχουν μπλέξει το ΤΤ, τον «κουμπαρά της Ελλάδας», σε περιπέτεια θα έχουν παρά πολύ άσχημο τέλος. Για τους περισσότερους Έλληνες, η έννοια του ΤΤ ήταν πολύ σημαντική και είναι προσβολή για την ιστορία μας αυτό, αν αποδειχθεί και όταν αποδειχθεί. Τότε, θα πρέπει να είναι αμείλικτοι οι πάντες.


«Λευτεριά» στα ζώα !
Έχουμε άλλο θέμα τώρα. Πάω φουριόζα στη Βουλή γιατί συζητείται το νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και κάτι ύποπτες διατάξεις που θέλουν να ξαναγυρίσουν στον τομέα των ζώων και της προστασίας τους την Ελλάδα 20 και 30 χρόνια πίσω. Θέλουν να επιτρέψουν εκ νέου κόψιμο αυτιών και ουρών στα σκυλιά και μετά να τα εμπορεύονται. Θέλουν να υπάρχουν παραστάσεις σε τσίρκα με δελφίνια, ενώ το έχουμε απαγορεύσεις με νόμο το 2012. Πάω με φορά και θα επανέλθω σύντομα με λεπτομέρειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: