14 Ιαν 2011

NA ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 13.1.2011
Να έρθει αμέσως την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής το μείζον θέμα των Διοδίων ζήτησε η Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και Βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. Η Βουλευτής και αντιπρόεδρος της επιτροπής, έθεσε το θέμα των διοδίων στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Όπως τόνισε η κα. Πιπιλή, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις του αρμοδίου Υφυπουργού, οι οποίες είχαν μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των μεγάλων και πολλαπλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει: α) από την όλο και μεγαλύτερη, έμπρακτη άρνηση των πολιτών, κυρίως της περιφέρειας, να πληρώνουν διόδια και β) από το «πάγωμα» των μεγάλων έργων,
απαιτείται η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών και αμέσως μετά στην Ολομέλεια της Βουλής και η ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Καταλήγοντας η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της βουλής, τόνισε: Δεν επιτρέπεται, να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα για την τσέπη των πολιτών, για την ολοκλήρωση των αναγκαίων για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και την οδική ασφάλεια των χρηστών - του κλειστού τύπου – οδικών δρόμων και να παρατηρείται το φαινόμενο να «επιλύεται» το μέγιστο αυτό πρόβλημα, μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δηλώσεων και «παραδηλώσεων» της ηγεσίας του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: