Απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Βουλής, στις 20/1/2011, με θέμα:«Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και άλλες διατάξεις».
Σας ενημερώνω για μία σημαντική μου παρέμβαση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετέχω ως μέλος. Απάιτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κο Καστανίδη αντί να λέει ότι θα βελτιώσει το νόμο για τις ευθύνες υπουργών και την παραγραφή τους, που δημιούργησε ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΠΕΛΘΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΙΩΠΗΣΕ. Θα επανέλθω στο θέμα - ήδη από το 2007, που πρωτοβγήκα βουλευτής το ζητάω με επιμονή - θα επανέλθω, τονίζω... δημήτριως, όπως λένε μερικοί που το μπερδεύουν με το δριμύτερος.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
«ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Θα ήθελα προηγουμένως, μιας και είναι η διαρκής Επιτροπή Δικαιοσύνης σήμερα που συνεδριάζει, να θέσω στον κ. Καστανίδη, το κατεξοχήν επίκαιρο θέμα, αναφορικά με τις χθεσινές σας ανακοινώσεις. Άλλοι τις χαρακτηρίζουν συμβολικές, άλλοι τις χαρακτηρίζουν επικοινωνιακές, νομίζω όμως ότι οτιδήποτε συντείνει στο να ζητηθεί από το πολιτικό σύστημα συγγνώμη από τον λαό, λόγω επικαιρότητας, είναι θετικό. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση οποιαδήποτε προσπάθεια έχει να κάνει, για το σαφές ξεκαθάρισμα λογαριασμών των πολιτικών του πολιτικού συστήματος, κυρίως του παλαιού πολιτικού συστήματος, με την κοινωνία και το λαό.
Κύριε υπουργέ, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να κάνετε παρέμβαση, όμως αυτό που καίει τον κόσμο και ειδικά εξαιτίας της SIEMENS, που επανέρχεται ανά δευτερόλεπτο στην επικαιρότητα, είναι το θέμα του πόθεν έσχες. Όχι μόνο ημών των βουλευτών, αλλά γενικότερα των εμπλεκομένων στο πολιτικό σύστημα. Νομίζω λοιπόν ότι έστω επικοινωνιακά, όλοι μας πρέπει να τοποθετηθούμε, και οι 300 της βουλής, με δυναμισμό. Δεν πρέπει να γίνονται επιλεκτικές αναφορές, γκρίζες πολλές φορές για βουλευτές. Εν πάση περιπτώσει, όλοι οφείλουμε να θέσουμε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη βουλή και να δώσουμε το πόθεν έσχες της τελευταίας δεκαπενταετίας διότι βλέπω ότι διογκούται η οργή του κόσμου. Αυτό το διήμερο είναι πάρα πολύ κρίσιμο και εξαιτίας της συζήτησης του νομοσχεδίου, κάνω αυτή την εισήγηση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου