25 Ιουν 2019

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ 2



Ξεκίνησα από χθες μέσω Facebook το δικό μου προεκλογικό αγώνα, αναφερόμενη, και πάντα με αποδείξεις στις δράσεις μου, που είχαν και αίσιο τέλος την περίοδο που ήμουν βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη #ΝΔ (2007 – 2014).

Για σήμερα σας έχω κάτι πολύ αθηναϊκό αλλά και τραγελαφικό. Αναφέρομαι σ’ αυτόν τον βράχο που, ξαφνικά, «φυτρώνει» μέσα στην άσφαλτο, στο καθοδικό ρεύμα της Καλλιρρόης έξω από τον ιστορικό ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

Ως δημοσιογράφος είχα πολλές φορές ασχοληθεί ,συχνά με χιουμοριστικό τρόπο ,εξηγώντας στους διερχόμενους οδηγούς η πεζούς που πρέπει να κατέβουν μέσα στον δρόμο για να συνεχίσουν το βάδην ,πως δεν είναι πρέπον να ...βρίζουμε αυτόν τον βράχο γιατί αυτός εκεί ήταν από την αρχαιότητα, η κορυφή του για την ακρίβεια, γιατί από κάτω στέκει το σπήλαιο.

Λοιπόν. Είναι ο ιερός βράχος του Πανός, σημαντικό αποτύπωμα της μυθολογίας αλλά και της ιστορίας. Το 1893 στο σπήλαιο ,το οποίο βρίσκεται κάτω από την Καλλιρόης, δίπλα στην εκκλησία ,βρέθηκαν στοιχεία από τη χρήση του για ενταφιασμούς, ενώ το 1911 εντοπίστηκε πάνω του ανάγλυφο του Πανός ο οποίος λατρευόταν σε σπηλιές και βραχώδεις τόπους. Μάλιστα ,κατά μία άποψη πρόκειται για το ιερό των Νυμφών και του Αχελώου ,όπου αναφέρει ο Πλάτων ότι κάθισε ο Σωκράτης με Φαίδρο κατά το φιλοσοφικό τους περίπατο.

Ως βουλευτής ,από το 2010 έως και το 2014 έκανα τουλάχιστον δέκα επίκαιρες ερωτήσεις, σε τρεις μάλιστα Υπουργούς ΥΠΠΠ , επιδιώκοντας εμμονικά, και να αναδειχθεί με ενημερωτική πινακίδα η σημασία του χώρου, αλλά και να δημιουργηθεί συμβατός με την εικόνα και ασφαλής διάδρομος, ώστε να μην κινδυνεύουν οι πεζοί - πολλοί τουρίστες - αναγκασμένοι να κατεβαίνουν στο δρόμο, κι έτσι να δίνεται εξήγηση για το «φαινόμενο» πως, να εδώ κάτι συμβαίνει ,δεν τρελάθηκε ο ...εργολάβος.

Μάλιστα, όπως καμάρωναν οι παλιοί αρχαιολόγοι, έδωσαν αγώνα να μην ανατιναχθεί με δυναμίτη ο βράχος ,την εποχή των έργων κατασκευής της λεωφόρου.

Μετά από τόσες επίκαιρες ερωτήσεις, αλλά και επιτόπιες επισκέψεις με τον αρμόδιο αρχαιολόγο Κορωνάκη, επιτέλους τοποθετήθηκε πινακίδα ενημέρωσης –διατηρώ ενστάσεις- για την αποτελεσματικότητά του -αλλά το σημαντικότερο, τα κατάφερα και με κάλεσε σε συνάντηση η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, ώστε να προχωρήσουμε το θέμα.

Δυστυχώς, ήταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 15 όπου δεν εξελέγην.

Οπότε, να γιατί ζητώ να με ψηφίσετε.

Για να πραγματοποιήσω την ιδέα μου.
Λεπτομέρειες θα μου πείτε στο χάος που επικρατεί.

Όμως στις λεπτομέρειες κρύβεται ο #Πολιτισμός της Καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: