5 Μαρ 2014

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χάνει το δάσος»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 5 Μαρτίου 2014

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χάνει το δάσος»

Σήμερα το πρωί η Φωτεινή Πιπιλή Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. βγήκε στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Επικεντρώθηκε, κυρίως, στο θέμα του γάλακτος γιατί δεν ανέχεται να «καπελώνονται» οι Βουλευτές των αστικών κέντρων που προσπαθούν να στηρίξουν τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών.

Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ
«Σήμερα έχουμε μια παρά πολύ σημαντική είδηση και αφορά σε όλο τον ελληνικό λαό. Η Τρόικα δέχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα.  Άρα, δεν υπάρχουν νέα μέτρα.  Αλλά χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν κόστος για την κοινωνία. Μιλάω για γάλα, ψωμί και άλλα. Αν εφαρμοστούν σωστά απαλλάσσουν τη μάζα των καταναλωτών από σημαντικά βάρη. Το δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση πούλησε τσαμπουκά και σε πολλά θέματα της έχει περάσει. Δηλαδή, είπε στην Τρόικα, δεν είναι ο «Μωυσής» ή «οι 10 εντολές» ή η «Βίβλος» η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι στην τιμολογιακή πολιτική του βιβλίου, που εμένα με ενδιέφερε πάρα πολύ, η κυβέρνηση δικαιώθηκε. Επίσης, δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αγοράζεις ψωμί με το ζύγι και όχι με το κομμάτι;»

Ειδικότερα για το θέμα του γάλακτος
«Παρακολουθώ πολύ το θέμα του γάλακτος, επειδή εμένα με ενδιαφέρει όχι μόνο ως Βουλευτή αλλά και ως πολίτη. Ο κ. Χαρακόπουλος, ο κ. Τσαυτάρης  και ο κ. Τζαμτζής θα έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν στη Βουλή τους Βουλευτές, όπως εγώ, που εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών και όχι τους ψηφοφόρους τους. Θα πρέπει κάποτε, ιδίως οι Υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, να βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο. Οι κτηνοτρόφοι είναι 3.500 άτομα. Είναι το πιο σκληρό επάγγελμα που υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει το σύνολο των καταναλωτών επειδή το αρμόδιο Υπουργείο το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι, απλώς, να αντιδρά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ο κ. Τσαυτάρης και ο κ. Χαρακόπουλος δεν έχουν πάρει 22 μήνες που είναι Υπουργοί τα ανάλογα μέτρα - με τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – για να στηριχθούν οι ομάδες των κτηνοτροφών και από την άλλη πλευρά ο καταναλωτής να μπορεί να ψωνίζει ισοδύναμο με τους ευρωπαίους στην τιμή γάλα.  
Οι Βουλευτές από την επαρχία έρχονται και «καπελώνουν», επειδή είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς των αστικών κέντρων, την οποιαδήποτε προσπάθεια. Εδώ θα βρουν και εμάς μπροστά τους, και θα βρουν και μένα με αυτό το απλό επιχείρημα: Τι έχετε κάνει κ. Τσαυτάρη και κ. Χαρακόπουλε για να προστατέψετε ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα όπως είναι αυτό του κτηνοτρόφου; Είναι δικό σας πρόβλημα και δεν είναι του καταναλωτή να συνεχίζει να  αγοράζει το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: