27 Μαρ 2014

«Τα είπα πάλι χύμα στο ΒήμαFm για το γάλα»




Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα είπα πάλι χύμα στο ΒήμαFm για το γάλα»

Βγήκα στο ΒήμαFm 99,5 στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Αργ. Παπαστάθη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκα στο θέμα του γάλακτος που παραλίγο να μετατρέψει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή Άνω και Κάτω Ραχούλας. Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου.

Για την εξεύρεση λύσης για το θέμα του γάλακτος
Επανήλθε η ψυχική ηρεμία μόλις άκουσα τον κ. Τσαυτάρη γιατί είχαμε διολισθήσει πολύ επικίνδυνα από Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή της Άνω και Κάτω Ραχούλας. Ήταν πάρα πολύ θλιβερό, κατά την άποψή μου, να επικρατούν, λόγω έντασης, οι φωνές από την Άνω και Κάτω Ραχούλα, όταν οι ίδιες αυτές φωνές πριν από μερικούς μήνες είχαν πάλι υψωθεί με αποτέλεσμα να μην φορολογηθούν οι στάνες και τα μαντριά αλλά να φορολογηθεί όλη η αστική τάξη που είναι π.χ  οι δικοί μου ψηφοφόροι. Πρέπει να επικρατεί η λογική στην κατεύθυνση  πού ορίζουν οι ανάγκες της χώρας. Το Σύνταγμα της χώρας (Άρθρο 51παρ.2) ορίζει ότι ο Βουλευτής είναι αντιπρόσωπος του Έθνους και όχι του κυρίου  Μπάμπη και της κυρίας Λίτσας, του προσωπικού μας ψηφοφόρου. Δεν μπορεί, δηλαδή, ορισμένοι να επιμένουν να ψηφίζουν μόνο αυτό που εξυπηρετεί τους δικούς τους ψηφοφόρους αλλά  υποχρεωθήκαμε  να ψηφίσουμε μέτρα  πού «σκίζουν » τον ελληνικό λαό. Π.χ δεν είδα αντιδράσεις τους, όταν  «σκίσαμε» την αστική τάξη με τα ακίνητα. Υπάρχει πάντα σε ορισμένους Βουλευτές μια λογική -που για μένα είναι απαράδεκτη- μην παρεξηγηθεί ο δικός τους ατομικός ψηφοφόρος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι εξισορρόπησε το σύστημα και αναρωτιέμαι: «είναι δυνατόν 2 μήνες να μην είχε βρεθεί από την πλευρά, π.χ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτή η λογική λύση, όπως την άκουσα;»
Δημ: Μήπως στρέφεστε σε λάθος κατεύθυνση; Το ΥΠΑΝ, όπως είδατε, έδωσε τη λύση.
Από την πρώτη στιγμή –ήμουν στο Παρίσι τότε μάλιστα- είχα δηλώσει ότι, πριν μιλήσουν οι Υπουργοί αρνητικά, κάθετα, οριζόντια και «ξαπλωτά», καλό είναι να δίνουν συγκεκριμένες, επιστημονικές ή τεχνικές ή οικονομικές λύσεις – προτάσεις. Μην ξεχνάτε, από το ΒήμαFm και άλλα ραδιόφωνα, ασκούσα  κριτική στην μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δύο χρόνια τώρα που είναι το δίδυμο στο Υπουργείο δεν είχαν βρει ευρωπαϊκά προγράμματα ή από την ελληνική πολιτική για να στηρίξουν αυτό που είναι ανάγκη, τους 3.500 κτηνοτρόφους, δηλαδή,  γιατί -όπως είχα πει χαρακτηριστικά- αν αυτοί υποστηρίζουν τις 3.500 κτηνοτρόφους – και ορθώς– εγώ υποστηρίζω τα 6-7 εκατομμύρια των καταναλωτών. Βρέθηκε, λοιπόν, η λύση και αυτό είναι πολύ θετικό.
Δημ: Από το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν είδατε κάποιο πρόβλημα στη συνεργασία του με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;
Εγώ νομίζω ότι υπήρξε γενικά πρόβλημα. Επαναλαμβάνω ότι η κόντρα ξεκινάει όταν σε μια μεταρρύθμιση, αντί να προτείνεις ισοδύναμα λογικά μέτρα, πηγαίνεις από την αρχή με τσαμπουκά «εγώ δεν το ψηφίζω», «δεν μπορώ να πάω στο καφενείο του χωριού μου». Εκεί ξεφεύγει η ποιότητα της πολιτικής που οφείλουμε να κρατάμε. Αν ο κάθε Βουλευτής αρχίζει και κοιτάει μόνο το δικό του μικρόκοσμο – και έχει συμβεί δυστυχώς στο παρελθόν – δεν ωφελείται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, μελετημένοι και όταν καταψηφίζουμε κάτι να είμαστε τεκμηριωμένοι και όχι για να πάμε το Πάσχα να σουβλίσουμε αρνιά χωρίς να μας ζαλίζουν…
Δημ: χωρίς να σας ζαλίζουν τον έρωτα;
Ακριβώς. Χωρίς να τους ζαλίζουν τον έρωτα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: