22 Φεβ 2011

Eπιστολή Φ. Πιπιλή προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Σαββάτου

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο




Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2011



Κύριε Πρόεδρε



Ως πολίτης ανήκω στην ευρύτερη κατηγορία των υποστηρικτών του δημοφιλούς λαϊκού αθλήματος, του ποδοσφαίρου. Κατανοώ τους διθυράμβους ή την πίκρα μετά από κάθε ντέρμπι. Εξοργίζομαι όμως, με τις αθλιότητες που τα τελευταία χρόνια και με ανθρώπινα θύματα, καταστρέφουν κάθε έννοια ανταγωνισμού, άμιλλας, μαζικής ψυχαγωγίας και εκτόνωσης.

Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας φορολογούμενος να «συνεργεί» στον ευτελισμό, επειδή η πολιτεία αδυνατεί διαχρονικά να εξολοθρεύσει τις γιγαντωμένες, αθλητικές συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία σε «ξένα» γήπεδα, χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να τεθεί απ’ την πλευρά σας στην αυριανή ολομέλεια. Δώστε την ευκαιρία στους βουλευτές να καταδικάσουμε με σκληρό τρόπο όσα συμβαίνουν στο χώρο του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου. Δεν αρκεί ένα ακόμη νομοσχέδιο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κος Νικητιάδης. Κάποτε πρέπει να μιλήσουμε και εμείς!



Φωτεινή Πιπιλή

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Μ' όλο που ξέρεις τι σημαίνει ποδόσφαιρο (δεν είναι άθλημα, ούτε ο ποδοσφαιρόφιλος φίλαθλος. Θέαμα είναι και μάλιστα βάρβαρο) είσαι φίλα διακείμενη! Δεν είναι οξύμωρο;