18 Φεβ 2011

Δήλωση της Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής, Φ. Πιπιλή για το κυβερνητικό αλαλούμ ΚΑΙ στο μεταναστευτικό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με έκπληξη, αλλά και οργή προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ακυβερνησία και στο μεταναστευτικό.


Μόλις σ’ ένα 24ώρο σημειώθηκε ένα αλαλούμ μεταξύ αρμόδιων υπουργείων όχι για δια της συγκροτημένης πρακτικής των επίσημων ανακοινώσεων, αλλά μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο και συνεντεύξεων στα ραδιόφωνα.


• Ενώ χθες περιμέναμε όλοι την περιβόητη και πολύωρη, όπως είχε αναγγελθεί, διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το Μεταναστευτικό, εν όψει της επισκέψεώς του στη Θράκη, η σύσκεψη τελικά αναβλήθηκε, επειδή είναι πασιφανές ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών.


• Το πρωί η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αφού προσπέρασε «κομψά» το μεγάλο θέμα των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία και αφού δήλωσε «θα φύγουν άνθρωποι γιατί έχουμε νόμους», εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι «αν δεν είσαι νόμιμος παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών έως έξι μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου». Βέβαια, δεν μας διευκρίνισε σε ποιους τόπους στην Ελλάδα της ανεργίας!


• Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής στην Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κος Δανιήλ Εσδράς αποκαλύπτει ότι δε δύναται να προωθήσει 1.500 αιτήσεις μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ανακοινώσει τη δεύτερη φάση του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών, χωρίς όμως να έχει καταβάλει τα λεφτά για την πρώτη φάση.


Τελικά ποιος κυβερνάει και στον κρίσιμο τομέα του Μεταναστευτικού;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: