16 Μαρ 2010

Συγχαρητήρια Επιστολή για την παραδειγματική τιμωρία βοσκού

Χθες έστειλα συγχαρητήριο γράμμα στην Πρόεδρο Πλημμελειοδικών κυρία Μπαρκούκη για τη γενναία της απόφαση να καταδικάσει σε 9 μήνες φυλάκιση και 2.500 ευρώ τον βοσκό που κρέμασε με σύρμα 2 σκυλιά στην Ρόδο. Σας παραθέτω την επιστολή:

Προς
Πρόεδρο Πλημμελειοδικών, κ. Μπαρκούκη Ελένη


Αθήνα, 15.03.2010

Κυρία Πρόεδρε,
Διάβασα, πριν λίγες μέρες στον Τύπο, για την ποινή που επιβάλλατε στον κτηνοτρόφο που απαγχόνισε δύο σκυλιά με σύρμα.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ όχι μόνο ως βουλευτής και ως πολίτης, αλλά και ως Γραμματέας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, γιατί με την απόφασή σας δικαιώσατε τις ζωοφιλικές ομάδες που χρόνια προσπαθούν για την τιμωρία όλων αυτών που κακοποιούν τα ζώα.
Ήταν επιτέλους καιρός να παρθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία τέτοια απόφαση. Ελπίζω η κίνησή σας αυτή να ευαισθητοποιήσει και άλλους συναδέρφους σας και να αποτελέσει την απαρχή μίας σειράς αντίστοιχων, γενναίων αποφάσεων.
Εύχομαι τέτοιες αποφάσεις να λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς τον επόμενο που θα σκεφτεί να πράξει μία ανάλογη φρικαλέα πράξη.

Φωτεινή Πιπιλή

Κοινοποίηση:
 Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
 Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρη Καστανίδη
 Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
 Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη
 Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
 Γενικό Διευθυντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Β. Αιγαίου, κ. Χρήστο Δεσποτέλλη


2 σχόλια:

leosoft είπε...

Συγχαρητήρια! …επιτέλους να δούμε και μια φορά να τιμωρούνται οι αποτρόπαιες ενέργειες διαφόρων επαρχιωτών όπου για αιώνες «αλωνίζουν» νομίζοντας πως τα έρμα τα ζωντανά είναι αντικείμενα προς χρήση χωρίς δικαιώματα! Εύγε Πιπιλάρα!

Unknown είπε...

Ναι, μπραβο, γι' αυτό απένειμε δίκαιο η δικαστής, για να την ανταμείψετε με συγχαρητήρια! Δε γίνεται εσείς οι πολιτικοί και οι μεγαλόσχημοι να κόψετε τα πολλά τάτσι μητσι κοτσι με τους δικαστές? Αφήστε τις ευχαρηστήριες επιστολές για τα delivery που οργανώνουν τα τσάγια κυριών και αφήστε ήσυχους τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Η μήπως να στείλω και εγω μια ευχαριστηρια επιστολή στον δικαστή που μου επιδίκασε 500 € για το αμπέλι που μου έφαγε η γίδα του γείτονα? Και αυτός με τη σειρά του να μου απαντήσει "δεν κάνει τιποτα, παρακαλώ!".
Ε σοβαρευτείτε επιτέλους!