10 Μαρ 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2010

Μια περίεργη φωτογραφική διάταξη που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά εμπεριέχεται στα «ψιλά» του σχεδίου νόμου που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις». Αυτό καταγγέλλει η βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κα Φωτεινή Πιπιλή και αναμένει απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ραγκούση. Η διάταξη αυτή ρυθμίζει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τη νομιμοποίηση δαπανών-άρση καταλογισμών για τη Νομαρχιακή, τοπική αυτοδιοίκηση κα.
Ειδικότερα, ορίζει: καταλογισμοί, οι οποίοι έγιναν για δαπάνες που διενεργήθηκαν από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τις Κοινότητες και τους συνδέσμους Δήμων και Κοινοτήτων, την ΠΕΡΙΟΔΟ 1.1.2004 μέχρι 30.6.2005, εφόσον αυτές αφορούν άσκηση αρμοδιοτήτων που δεν προβλέπονται ρητώς από την κείμενη νομοθεσία ή αν, παρά τη ρητή πρόβλεψή τους, συνέτρεξαν πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάληψης της δαπάνης σε βάρος του προϋπολογισμού τους, δεν εκτελούνται και τα τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται!
Η κα Πιπιλή καταγγέλλει: α. την συνεχιζόμενη ατιμωρησία και το ανεξέλεγκτο της σπατάλης Δήμων και Νομαρχιών σε μια περίοδο «τιμωρίας» των πολιτών, β. τη διαιώνιση παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής της κατάθεσης άσχετων διατάξεων σε νομοσχέδια!
Η βουλευτής απαιτεί να μας ενημερώσει ο Υπουργός για ποιές Νομαρχίες και ποιούς Δήμους πρόκειται!