3 Μαρ 2010

ΟΜΙΛΙΑ Φ.ΠΙΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει η κυρία Πιπιλή.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, αυτό που ήθελα εξ αρχής να πω, είναι ότι ακούγονται υπερβολές από ορισμένους βουλευτές, από ορισμένους δημοσιογράφους, από ορισμένα μέλη ΜΚΟ, τα οποία προσβάλλουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Εάν ακούσουμε αυτές τις ακραίες κραυγές θα νομίσει κανείς ότι έχει διαμορφωθεί μια χώρα με φασιστοειδείς εμφάνσεις και ότι ξαφνικά οι Έλληνες γίναμε ρατσιστές ή ξενόφοβοι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η δική μου άποψη είναι, ότι ξενόφοβο ή με διάθεση ρατσισμού, κάνεις τον πολίτη, όταν εσύ ο ίδιος κάνοντας τον προοδευτικό φτάνεις σε ακραίες κατηγοριοποιήσεις με αποτέλεσμα ο άλλος εκ των πραγμάτων να αντιδρά. Δεν είναι ο ελληνικός λαός ρατσιστής εκτός από κάποιες εξαιρέσεις τις οποίες έχει και κάθε λαός.
Υπήρξαν άνθρωποι που από την αρχή του μεταναστευτικού ρεύματος, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, στήριξαν με νύχια και με δόντια την αναγκαιότητα της ύπαρξης μεταναστών, τονίζοντας μάλιστα τη μεγάλη προσφορά μιας μερίδας απ’ αυτούς στην στήριξη των αγροτικών και οικοδομικών εργασιών. Να ξεκινήσουμε, λοιπόν, από το θετικό, ότι όποιος έχει μια διαφορετική άποψη ή θέλει να συμβάλλει ώστε να γίνει το νομοσχέδιο καλύτερο ή να αρνηθεί να ψηφίσει αιτιολογημένα, δεν σημαίνει a priori ότι είναι «δεξιούρα», «φασιστοειδές». Φασιστοειδείς είναι όλοι αυτοί οι οποίοι σε μικρές οντότητες κατηγορούν όλους τους άλλους ότι είναι ξενόφοβοι.
Θέλω, κύριε Υπουργέ, να σας κάνω μια ερώτηση στην οποία μπορείτε να μου απαντήσετε και σε άλλη συνεδρίαση. Το άρθρο 16 του Συντάγματος παρ. 2 και 3 είναι συγκεκριμένο και αναφέρεσθε για την εξάχρονη υποχρεωτική παιδεία των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Γιατί δεν αναφέρεσθε σύμφωνα με την επιταγή της παρ. 3 στην υποχρεωτική εννεαετή παιδεία, ξεχωρίζοντας απλώς, ότι εάν το παιδί θέλει τρία χρόνια να πάει σε δικό του σχολείο είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι όπως θέλετε να φέρετε το νομοσχέδιο, είναι σαν τα παιδιά των μεταναστών να μην ακούν την συνταγματική επιταγή περί εννιάχρονης υποχρεωτικής παιδείας. Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά επειδή ακούω αυτή την γκρίνια θεωρώ, ότι πρέπει να το δείτε. Προσδιορίστε έξι χρόνια την ελληνική γλώσσα και τρία την γλώσσα της εθνικότητάς του.
Κάτι άλλο που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι μεγάλο ρεύμα μεταναστών και λαθρομεταναστών δημιουργήθηκε με τα έργα των ολυμπιακών αγώνων. Θυμηθείτε πόσοι, ειδικά από την Ασία και κάποιες χώρες της Αφρικής, πέρασαν μόνο και μόνο στην ανάγκη να τελειώσουμε γρήγορα τα θηριώδη έργα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το λέω αυτό γιατί θέλω να επισημάνω, αυτό που όλοι λένε ακόμα και οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, ότι όντως εάν κάνουμε ένα συλλήβδην νομοσχέδιο θα έρθουν πολλοί περισσότεροι.
Κύριε Υπουργέ, θεωρώ ότι έπρεπε να φέρετε το νομοσχέδιο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ξεκινώντας από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ή με τους όντως πολλά χρόνια εδώ μετανάστες και τα παιδιά τους. Μετά από λίγο καιρό πχ έξι μήνες να προσθέτουμε κάποια λεπτομέρεια και μετά από έξι μήνες να προσθέτουμε κάποια άλλη λεπτομέρεια. Το λέω αυτό, διότι σε αυτήν την άθλια δημόσια διοίκηση που συμφωνούμε όλοι και όλοι έχουμε ευθύνες, σε αυτήν την οργανωμένη μαφία εκμετάλλευσης είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, όλο αυτό το νομοσχέδιο εάν περάσει από την Κυβέρνησή σας πώς θα περιχαρακωθεί;
Ποιοι δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι δεν θα βάλουν το χέρι στο μέλι; Ξέρετε πολύ καλά, ότι πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το μαγαζί και μετά να βάλουμε πολυελαίους. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: