8 Μαρ 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Είκοσι χρόνια στο Δήμο Αθηναίων, ως δημοτική σύμβουλος, έδωσα μεγάλους αγώνες για τη μάστιγα της ασύδοτης χορήγησης από το Δήμο Αθηναίων αδειών λειτουργίας νυχτερινών κέντρων, μπαρ και λοιπών οχλούντων διασκεδαστηρίων με έμφαση – και πολλούς καυγάδες - στην πλήρη απαγόρευση λειτουργίας μπαρ με δυνατή μουσική στις περιοχές αμιγούς κατοικίας. Όχι μόνο δεν έγινε από τότε που έφυγα από το Δήμο, πριν από 4 χρόνια, σχεδόν τίποτα, αντιθέτως διαπιστώνω και οργίζομαι που δεν μας έφτανε η κατάντια του Ψυρρή, αλλά ακόμα και κλασσικές αθηναϊκές γειτονιές με κατοικίες π.χ η Σκουφά, έγιναν «κολαστήρια» με λειτουργία ανεξέλεγκτα ηχορρυπαντικών μπαρ, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να… κοιμούνται. Δηλώνω δημόσια και κατηγορηματικά αντίθετη στην απόφαση της δημοτικής αρχής να φέρει σήμερα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 3 τα ξημερώματα μετά μουσικής!

Άλλωστε, για να μην τολμήσει κανείς να πει ότι ασχολούμαι τώρα με αυτό το θέμα σας ενημερώνω για όσους δεν το γνωρίζετε – γιατί αρκετοί το γνωρίζουν – ότι επί 10 συνεχή έτη, από το 1996 έως το 2006 που αποχώρησα από το Δήμο, με επίσημες δηλώσεις μου στο Δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο στρεφόμουν εναντίον αυτής της πολιτικής, αλλά δεν δεχόμουν σε καμία περίπτωση να παραβρίσκομαι και να ψηφίζω, σε όσα δημοτικά συμβούλια υπήρχαν θέματα χορήγησης αδειών για τη λειτουργία αντίστοιχων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είμαι μαζί σας Αθηναίοι και Αθηναίες! Και ελπίζω να μην περάσει αυτό το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα τα πούμε στη Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: