3 Μαρ 2010

Σκανδαλώδης δημιουργία νέων Επιτροπών και Επιδομάτων …«ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 3/3/2010


Σκανδαλώδης δημιουργία νέων Επιτροπών και Επιδομάτων …«ΕΥΘΥΝΗΣ»

Ως σκανδαλώδη, επικίνδυνο λαϊκισμό και προσβολή του ελληνικού Λαού, σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα, χαρακτηρίζει την οικονομική πλευρά του υπό συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή Νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό και τη Χορήγηση Ιθαγένειας, η Βουλευτής της Ν.Δ στην Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.
Η Βουλευτής δημοσιοποίησε τις καταγγελίες της μέσω του ραδιοφώνου, «ΝΕΤ 105,8» και «Θέμα FM 989».
Ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, αφού μελέτησε το σύνολο του Νομοσχεδίου, ανακάλυψε έκπληκτη πώς η όλη «τακτοποίηση» του προβλήματος των Μεταναστών επιβαρύνει, τον Έλληνα φορολογούμενο και, σκανδαλωδώς, ανοίγει νέες Κερκόπορτες για τις σπατάλες του Δημοσίου, με τη Δημιουργία νέων ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ Επιτροπών όπως και την καθιέρωση –άκουσον άκουσον – το νέου επιδόματος …Ευθύνης.


Η κυρία Πιπιλή μεταξύ άλλων, είπε:
«Έπεσε το μάτι μου στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου άκουσον άκουσον ο ελληνικός λαός την ίδια στιγμή που δέχεται επίθεση στα επιδόματα του και στο 14ο μισθό, καλείται να πληρώσει και την πολιτογράφηση των μεταναστών που επιβαρύνει όπως λέει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την μείωση δημοσίων εσόδων.
Ειδικότερα:
ως πολύ large στις μέρες μας ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο μειώνει:
- το παράβολο πολιτογράφησης πού θα πληρώνουν οι μετανάστες πού ζητούν ελληνική ιθαγένεια ,από τα 1500 ευρώ πού ίσχυε, μειώνεται στα 700 ευρώ!
- Η επαναίτηση, μειώνεται από 750 ευρώ σε 200 ευρώ!
Υπολογίστε ότι θα πολιτογραφηθούν 250.000 μετανάστες.
Άμα κάνουμε τη σούμα στερούμαστε ένα πολύ μεγάλο ποσό.
Και το εξωφρενικό: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ως Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά πρέπει να δεχτούμε -σκανδαλωδώς-
α. τη δημιουργία νέων επιτροπών με αμοιβή (αρχικό κόστος 300.000 ευρώ)
β. τη δημιουργία του πρωτάκουστου ΝΕΟΥ επιδόματος ΕΥΘΥΝΗΣ σε όλους τους προϊσταμένους – δηλαδή για να είσαι υπεύθυνος κρατικός λειτουργός πρέπει να πληρώνεσαι extra;
γ. χαρίζεται χρήμα για μετακινήσεις των υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα κτλ-δεν μπορεί όπως τονίζει το γενικό Λογιστήριο του κράτους στην έκθεση του να το προσδιορίσει –άγνωστο δηλαδή πόσο θα στοιχίσει στο κράτος
Αυτά !
(Επισυνάπτεται η Ειδική Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους)


1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Δυστυχώς δεν μορούμε να αποβάλουμε τις κακές συνήθειες. Αυτές μοιάζουν με τον εθισμό στα ναρκωτικά. Είναιδύσκολο να αποτοξινωθούμε. Εδώ τίθεται το δίλημμα: "Αποτοξίνωση ή θάνατος". Η μοίρα των εθισμένων στα βαρειά ναρκωτικά και φαίνεται ότι κάπως έτσι είναι και το Ελληνικό δημόσιο και οι (περισσότεςροι) πολιτικοί. Το κακό είναι ότι παρασύρεται στον θάνατο και το υγειές κομμάτι του λαού!