24 Φεβ 2010

Έλληνες αντισταθείτε! Γυρίστε όλες τις Mercedes και τις BMW πίσω!

Βλέπω μια αντι-γερμανική υστερία τις 2 τελευταίες μέρες; Το ότι είμαστε λαός της υπερβολής είναι γνωστό. Το ότι οι Ευρωπαίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τα έχει βάλει με την Ελλάδα είναι πρόδηλο. Δηλώνω δημοσίως τη διαφωνία μου, ως βουλευτής και ως Ελληνίδα πολίτης αλλά και ως ευρωπαΐστρια στη σκέψη, σε κάθε είδους θεσμική, πολιτική και δημοσιογραφική υπερβολή.

Η υστερία ήταν ο μεγάλος εχθρός των Διαφωτιστών και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διακρίνει κάθε είδους φονταμενταλισμό. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα θρησκευτικής και πολιτικής υστερίας η περίπτωση του Δανού σκιτσογράφου που απεικόνιζε το Μωάμεθ με προσβλητικό για το θρησκευτικό συναίσθημα τρόπο δίνοντας την προσωπική του – ο σκιτσογράφος – αντίληψη για το θρησκευτικό εξτρεμισμό. Αυτού του είδους οι «συλλογικές κραυγές», και με τη σφραγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, είναι αντίθετη προς τα ιδεώδη του πολιτικού πολιτισμού μου. Άλλωστε μην ξεχνάμε στο πρόσφατο δικό μας παρελθόν πόσο αρνητικά επέδρασε η «Μακεδονομαχία» των συλλαλητηρίων και οι κάποιες υπερβολές αναφορικά με τη στάση της FYROM για την ονομασία του νεότευκτου κράτους, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ισχυρά και τεκμηριωμένα ελληνικά επιχειρήματα και σταθερή και ενιαία πολιτική στάση.

Θεωρώ λάθος να μην έχει λάβει επίσημη θέση, ώστε να μειώνονται οι υπεραντιδράσεις σχετικών και ασχέτων, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών - κατά σύμπτωση και Πρωθυπουργός της χώρας - κ. Γιώργος Παπανδρέου. Εδώ και χρόνια έχει εφευρεθεί η ιεραρχία της Διπλωματίας και μέσα σε αυτή διακριτή θέση έχει – και με μεγάλο οικονομικό κόστος ετησίως – η λειτουργία των συμβούλων τύπου στις πρεσβείες της χώρας καθώς και των γραφείων τύπου, που αποκλειστικά η δουλεία τους είναι να προασπίζουν, με υψηλού πολιτικού αλλά και προσωπικού επιπέδου σχέσεις με το σύνολο των ΜΜΕ, τις χώρες που υπηρετούν. Άρα το βάρος πέφτει στον αρμόδιο υπουργό κ. Πεταλωτή να το πράξει άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθεί η δυσμενής εικόνα ότι η χώρα του Αριστοφάνη διολισθαίνει σε πρακτικές που μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρες λογοκρισίας.

Θα σας πω τα δικά μου επιχειρήματα αν είχα απέναντι μου ένα Γερμανό δημοσιογράφο, που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για όλα αναφορικά με την οικονομική κρίση. Βεβαίως και ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τον άκρατο νεοπλουτισμό που επιδείξαμε ως πολιτικοί αλλά και ως πολίτες τα τελευταία 15 χρόνια, όμως : ανεξαρτήτως της συνεισφοράς της Ελλάδας σε οικονομικά μεγέθη για τη χρηματοδότηση, ως χώρα της ΕΕ, της συνένωσης των 2 Γερμανιών τονώσαμε, και εδώ είναι το κυριότερο εθνικό επιχείρημά μας αλλά δεν το άκουσα από κανέναν, τη γερμανική οικονομία. Νεοπλουτίσαμε ναι, αλλά έτσι δεν έμεινε άνεργος ο Γερμανός εργάτης, τεχνικός, σχεδιαστής της BMW, Mercedes, Audi, VW, Opel. Ανοίξαμε και τους περιμένουμε τους Γερμανούς και για το μελλον, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος άσε τη SIEMENS. Ενισχύσαμε με τις κουζίνες μας, τα κλιματιστικά μας, τις καφετιέρες μας, τα βίντεο μας, τα στερεοφωνικά μας, τις τηλεοράσεις μας, τα κινητά τηλέφωνά μας, αναλώσιμα υλικά κτλ. τη γερμανική οικονομία. Και το κυριότερο τους δώσαμε 5 δις ευρώ, στα πλαίσια των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων μόνο για τα Leopard, τα άρματα μάχης (που τους βγήκαν και κομματάκι ελαττωματικά) και τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής, που το πρώτο που μας στείλανε αποδείχτηκε ότι γέρνει. Μήπως είναι ευκαιρία να παρέμβει σε αυτή την ανθελληνική μανία και το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο και όχι οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι και λαϊκίζοντες πολιτικοί του στυλ «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;

Τα γράφω αυτά σήμερα για να δώσω μερικά επιπλέον επιχειρήματα στο γερμανοσπουδαγμένο Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, γιατί πριν καλέσει το Γερμανό Πρέσβη, για θέμα που έχει να κάνει όχι με το επίσημο Γερμανικό Κράτος, αλλά με το γερμανικό τύπο καλό θα ήταν να ενημερώσει και τους βουλευτές, να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις και δη τους βουλευτές δημοσιογράφους, που είμαστε πλέον αρκετοί. Να υπενθυμίσω ότι προσφιλές σπορ κάποιων Ελλήνων είναι να καίμε τις αμερικάνικες σημαίες και ενίοτε και τις ελληνικές. Ελπίζω να μην καταντήσουμε να καίμε και τις γερμανικές.

Cool baby, cool!!!

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Ότι είμαστε λαός της υπερβολής δεν είναι νέο. Και ότι η υπερβολή εκδηλώνεται σε όλες τις στράτες της ζωής μας δεν είναι άσχετο με το κατάντημά μας. Υπερβολικό ρουσφέτι, υπερβολικές διεκδικήσεις, υπερβολικά έξοδα, υπερβολικά κέρδη, υπερβολικά σπάταλη ιδιωτική ζωή, (κάνε σύγκριση επιπέδου ζωής ισόμισθων 'Ελληνα και Γερμανού!), υπερβολικός δανεισμός, υπερβολικά "δε βαρυέσαι" και "ωχ αδερφέ", υπερβολική απαίτηση να πλουτίσουμε γρήγορα... Ας μην συνεχίσω! Είναι να αναρωτιέσαι;