19 Ιαν 2009

Κατόπιν εορτών, επιστρέφουμε δριμύτεροι.

Αρχίζει η επικοινωνία μας, αλλά θα σας παρακαλούσα να μην θεωρήσετε δεδομένη, την πληθώρα χρόνου από την πλευρά μου, ή την «υποχρέωση» να απαντάω αναλυτικά, διότι κατά την γνώμη μου το Blog δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάθε άλλου είδους επικοινωνία.

Το Blog είναι για να γνωριζόμαστε στις βασικές μας δομές, ως προσωπικότητες. Πόσο μάλλον για να γνωρίζετε - εάν σας ενδιαφέρει - η άποψή μου σε θέματα της καθημερινότητας που σε ένα βαθμό μπορούν να απασχολούν και εσάς.

Δείτε την συνέντευξή μου στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στείλτε μου επιγραμματικά, τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες σας ή τις δικές σας απόψεις, γιατί μόνο έτσι μπορώ ως δημόσιο πρόσωπο να αντιλαμβάνομαι τις απόψεις των πολιτών και όχι με σχοινοτενείς αναλύσεις.

Επαναλαμβάνω ότι είναι λογικό, να μην έχω στην διάθεσή μου ώρες. Άλλωστε όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι «ουκ εν τω πολλώ το ευ».




http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4497300


[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Η «συντεχνία» των βουλευτών προκαλεί ακόμα κι εμένα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Αντάρτης δεν γίνεσαι επειδή δεν μπήκες στην κυβέρνηση λέει η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία εκτός από τους γιαλαντζί αντάρτες βάζει στο στόχαστρο τα golden boys, τη συντεχνία των βουλευτών αλλά και τους τοπικούς άρχοντες, δημάρχους και νομάρχες για το όργιο σπατάλης, δημοσίων σχέσεων και δήθεν πολιτιστικών εκδηλώσεων! Όσον αφορά το σπάταλο κράτος, ζητάει να σταματήσουν τα ταξίδια με πολυπρόσωπες κουστωδίες σε κάθε επίπεδο της διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Τι είναι τα golden boys;

Αντικατέστησαν τους αποτυχόντες πολιτικούς και τους σκληρά κομματικούς. Εμφανίστηκαν από την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο δημόσιων τραπεζών, εταιρειών κ.ά.

Γιατί ενοχλούν και τι πρέπει να γίνει;

Αυτοί που ενοχλούν, δεν κατάλαβαν ότι το μαγαζί δεν είναι δικό τους. Καθήκον τους είναι να βάζουν τάξη και να αναπτύσσουν τις εταιρείες για να διεκδικήσουν στους καλούς καιρούς τα μπόνους.

Πώς μπορείς να προσεγγίσεις ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα;

Πείθοντάς τα ότι η επιτυχία, π.χ. στη ΔΕΗ ή στην ΕΡΤ- εκεί όπου είναι τα ζόρια-, αποδεικνύει τις ικανότητές τους και τους ανοίγει πόρτες.

Στη Ν.Δ. υπάρχουν φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, της λαϊκής Δεξιάς. Εσείς πού ανήκετε;

Ανήκω στους αντικρατιστές, είμαι πολέμιος της σαθρής και άχρηστης δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, του ρουσφετιού, της συντεχνιακής λογικής. Μόνη ταμπέλα που δέχομαι είναι της φυσιολάτρισσας και της ζωόφιλης.

Πώς μπορεί να περιοριστούν οι σπατάλες του κράτους;

Άμεσος περιορισμός των θεσμικών, κρατικών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών ταξιδιών με πολυπρόσωπες κουστωδίες. Περικοπή των κονδυλίων των δημοσίων σχέσεωντραπεζώματα, δεξιώσεις, δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εορτές και πανηγύρεις. Το μεγαλύτερο όργιο σπατάλης γίνεται από τους δήμους και τις νομαρχίες, ειδικά σε υπερτιμημένα έργα. Απαιτείται η σκληρή στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση, ή μη, τέτοιων δαπανών.

Βοήθησε ο ανασχηματισμός την κυβέρνηση;

Η ουσία είναι να γίνει έργο ανταποδοτικό της θετικής αποδοχής της από τον κόσμο.

Προτιμάτε τους λαϊκούς ή τους φιλολαϊκούς;

Προτιμώ τους ορθολογιστές, τους ειλικρινείς. Το δόγμα «Τσοβόλα δώσ΄ τα όλα» πέρασε ανεπιστρεπτί. Έτσι κι αλλιώς, η φροντίδα όλων πρέπει να είναι ο σεβασμός στις ανάγκες του λαού. Και αυτό δεν χρειάζεται να το διαφημίζεις.

Πάμε για εκλογές;

Ξέρω ΄γώ;

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της πίτας του βουλευτή. Σε πόσες πήγατε;

Όχι μόνο ο Ιανουάριος, ενίοτε και ο Φεβρουάριος...

Θα πάτε;

Από πεποίθηση, είμαι εναντίον όλων αυτών των καταναγκαστικών έργων, που στην ουσία ευτελίζουν το αξίωμα του βουλευτή. Κοπή πίτας, πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο, αποκριάτικοι χοροί, συνεστιάσεις, είναι πιστέψτε με αναχρονιστικές μέθοδοι επαφής με τον λαό, που λένε, οι οποίες όσο διαιωνίζονται στη λογική «πρέπει να πας σε όλα» τόσο υποβιβάζουν τον πολιτικό στη στάθμη του «δούλου». Προσωπικά, πηγαίνω εκεί που θέλω.

Σταματήσατε τροπολογία με την οποία οι πρώην βουλευτές μπορούν να ξαναγυρίζουν σε διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο. Γιατί;

Χρόνια ως δημοσιογράφος καυτηρίαζα τη διαχρονική τακτική να βολεύονται με κάθε τρόπο, με τη βούλα της Βουλής οι πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες γιατί με αυτή την πρακτική καταρρέει το επιχείρημα, «κατεβαίνω στην πολιτική γιατί θέλω να προσφέρω». Άσε μας ρε φίλε. Άμα θέλεις να προσφέρεις υφίστασαι και τις συνέπειες.

Προκαλεί η «συντεχνία» των βουλευτών;

Συχνά ακόμα κι εμένα, που είμαι βουλευτής.

Σε επιτροπή της Βουλής ζητήσατε να πηγαίνουν στη φυλακή οι δήμαρχοι που επιτρέπουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Ναι, γιατί όσοι δήμαρχοι κάνουν τα στραβά μάτια είναι συνεργοί μιας διαχρονικής και διακομματικής «μαφίας», που προκαλεί ανθρώπινα θύματα όπως έχουν διαπιστώσει τα δικαστήρια.

Τι θα κάνατε ως δήμαρχος Αθηναίων;

Θα δημιουργούσα χιλιάδες θέσεις στάθμευσης των δικύκλων και όταν θα ολοκλήρωνα το έργο μου, θα «κρέμαγα» στα δέντρα στην Πλατεία Συντάγματος όσες μοτοσυκλέτες παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια.

Και τι άλλο;

Yπομονή μέχρι να αποκτήσουμε παιδεία.

Τι έχουμε χάσει από τον πολιτισμό της καθημερινότητας;

Τον αλληλοσεβασμό.

Κατά καιρούς οι βουλευτές ζητούν αυξήσεις, έχουν δίκιο;

Όχι. Πρέπει όμως να καταλάβει και ο ψηφοφόρος ότι ο βουλευτής δεν αντέχει να στέλνει 15 δώρα τον μήνα στους γάμους και 10 στεφάνια στις κηδείες.

Ποιος ακούγεται περισσότερο, ο αιρετικός ή ο... γκρινιάρης βουλευτής;

Ο αιρετικός στους λίγους και ο γκρινιάρης στους πολλούς.

Και ο αντάρτης;

Αντάρτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι επειδή δεν είσαι στην κυβέρνηση.

Αντάρτης και Νέα Δημοκρατία είναι συμβατές έννοιες;

Ναι, όπως συμβαίνει σε κάθε πραγματικά δημοκρατικό κόμμα.



2 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

μ' άρεσε η συνέντευξη, τη διάβασα στα ΝΕΑ! παν κάτ όπως σε ξέρω, μακρία από τις κάμερες! γι' αυτώ σε γουστάρω!
σιδερένια!

Heliotypon είπε...

Διαπιστώνω ότι έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία στις (κακές) πράξεις των τοπικών αυτοδιοικήσεων και δικαιολογημένα. Εκείνο που δεν βλέπω είναι η ίδια ευαισθησία στις πράξεις της κεντρικής διοίκησης και των βουλευτών, από τις οποίες παίρνουν "πατρόν" δημαρχαίοι και νομαρχαίοι! Αν έχεις διεφθαρμένους βουλευτές, υπουργούς κι ένα διεφθαρμένο κράτος, τι άλλο περιμένεις να κάνουν οι τοπικοί άρχοντες από το να το μιμηθούν;