28 Ιαν 2009

Ερώτηση για την Αγίου Κωνσταντίνου

Οι καταγγελίες πολιτών, για το τι συμβαίνει στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της πόλης μας, με οδήγησαν στο να ζητήσω από επίσημα χείλη διευκρινήσεις.
Αναμένω την απάντηση, την οποία και θα σας κοινοποιήσω.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο.
τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα: «Λειτουργία Σταθμών Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης των Αθηνών».

κ.κ. Υπουργοί,
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Αθηνών και συγκεκριμένα στην οδό, Αγίου Κωνσταντίνου 36 και 44, λειτουργούν, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, υπό τον μανδύα των Τουριστικών Γραφείων, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων και φορτηγών αυτοκινήτων, για την μετακίνηση αλλοδαπών και εμπορευμάτων, προς τις χώρες της Βαλκανικής.

Η εξυπηρέτηση των χιλιάδων, ετησίως, ταξιδιωτών γίνεται σε λυόμενα κτίρια, με χημικές υπαίθριες τουαλέτες, δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες υγιεινής των χώρων, ενώ η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα λεωφορεία κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση των ταξιδιωτών, σε συνδυασμό με την όχληση που προκαλείται, δημιουργούν μια καθημερινότητα που υποβαθμίζει την περιοχή.

Ενώ για τα υπεραστικά δρομολόγια των λεωφορείων που μετακινούνται εντός της επικράτειας, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο (Π.Δ. 79/2004) στο οποίο προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι χώροι, οι εγκαταστάσεις και γενικότερα οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορούν να λειτουργούν σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι χιλιάδες των ταξιδιωτών, φαίνεται πως οι αντίστοιχες συνθήκες, δεν διασφαλίζονται στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, παρότι ο αριθμός των ταξιδιωτών προς τις χώρες της Βαλκανικής από τα συγκεκριμένα σημεία, είναι πολύ μεγάλος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Λειτουργούν οι αναφερόμενοι σταθμοί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, πληρώντας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησής τους και αν ναι, η άδεια λειτουργίας τους, ανταποκρίνεται στην πραγματική εργασία που εκτελούν ;

Πως προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μετατροπής της οδού της Αγίου Κωνσταντίνου, σε ένα μεγάλο σταθμό λεωφορείων ;

Αθήνα 26/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: