17 Νοε 2008

Πείτε μου την γνώμη σας για τις Βουλευτικές αποζημιώσεις!

Πολύς ντόρος, έγινε για μια ακόμα φορά, αναφορικά με την αύξηση κατά 4τοις εκατό στις βουλευτικές αποζημιώσεις, αριθμητικά κάπου 250,00 ευρώ μηνιαίως. Γράφτηκαν πάλι μύριοι όσοι λίβελλοι για το «αίσχος» αυτό, την « πρόκληση» και άλλα σχετικά, εν συνεχεία των πολλών και οπωσδήποτε απαξιωτικών για το αξίωμα του βουλευτή και τη σχέση του με τον πολίτη ,άρθρων, ρεπορτάζ ,σχολίων για την αναδρομική αύξηση πού προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Ασχολούμαι με αυτό το θέμα, την αποζημίωση των βουλευτώ ν δηλαδή, πάρα πολλά χρόνια, τότε ως δημοσιογράφος. Σήμερα, έχω ακόμη πιο εμπλουτισμένη με επιχειρήματα υπέρ και κατά του οικονομικού συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί ,διακομματικά.
Αλλά πριν σας πω εγώ την γνώμη μου, θα ήθελα να δώ πόσο πραγματικά σας απασχολεί αυτή η πλευρά του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Γράψτε μου λοιπόν ό,τι σκέφτεστε, ό,τι θέλετε, «χώστε τα» ! Εδώ είμαι. Να είσαστε σίγουροι πώς θα σας πω πολλά ,μόλις συγκεντρώσω το δικό σας « υλικό»! Πολλά, προκλητικά ,αληθινά!
Περιμένω

12 σχόλια:

Πάνος Αντωνίου είπε...

Οι αυξήσεις πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου αντίστοιχες του 'επίσημου' πληθωρισμού. Χωρίς όμως τα συνήθη τερτίπια κάτω απο το τραπέζι. Όμως έχει προκύψει πρόβλημα & δυσαρμονία με το περί δικαίου αίσθημα τα τελευταία χρόνια, λόγω του 'ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ', η κάνω λάθος?

zwaki είπε...

Κ. Πιπιλή, Ποιο το νόημα να ρωτάτε τα αυτονόητα? Φαντάζομαι, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ύψος (και όχι η ύπαρξη)του βουλευτικού μισθού σε συνάρτηση με τις συναφείς του αξιώματος ατέλειες, από κανέναν πολίτη αυτού του τόπου δεν γίνονται αποδεκτές.Εντάξει, τα αυτονότητα τα γνωρίζουμε: Οι βουλευτές πρέπει να "αποζημιώνοται" καλά ώστε να μην δελάζονται(οι ενδεχομένως επιρρεπείς)από τις Σειρήνες και φυσικά γιατί όπως όλοι οι πολίτες δικαιούνται να ζουν αξιοπρεπώς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σκοπιμότητα της "αποζημίωσης". Αρνούμεθα, όμως, να αντιληφθούμε την επιμονή του σώματος να αναπροσαρμόζει - όχι σπάνια - το ύψος της αποζημίωσης. θα θέλαμε τα μέλη του σώματος να "ξεχνούν" ότι υπάρχει η μηνιαία αποζημίωση και να μην έχουν την νοοτροπία μισθωτού. Αυτό μας πληγώνει και κυρίως μας ταπεινώνει. Θέλουμε να πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βοηθάτε και εσείς λίγο!
Επίσης κάτι άλλο που μας κάνει να απορούμε είναι η ρύθμιση, η οποία νομίζω ότι ισχύει (αν δεν ισχύει πάντως ίσχυε πριν από μέρικά χρόνια) σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής μετά την πρώτη τετραετία δικαιούται σύνταξη. Παράλογο!
Έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να εκπίπτει της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής μισθολογικά θέματα των ίδιων των βουλευτών και αυτό γιατί δεν είναι δεοντολογικό το νομοθετικό όργανο να έχει άμεσο έννομο συμφέρον από το νομοθέτημα.

Sakzein είπε...

Αυτό το "θα πρεπει να αμοιβονται πολυ καλά για να μην δελεαζονται" δεν το καταλαβαίνω...Επίσης ολους εσας τους βουλευτές σας έβαλε κανένας το μαχαίρι στον λαιμό και σας είπε "ή γινεσαι βουλευτής ή σε σφάζω"?...Αν δεν σας φτάνει η "αποζημίωση" που εισπράτετε να μην ασχολείστε με τα κοινά!!Έλεος πια...Αλλά βέβαια, εσείς έχετε και το καρπούζι έχετε και το μαχαίρι και μοιράζετε τις αυξήσεις και όποιες άλλες παράλογες παροχες στους εαυτούς σας ανεξέλεγκτα...
Κι αυτά που γράφω εδώ τα γράφω με μεγάλη υπομονή, γιατί και το λέω αληθινά, η οργή είναι τοσο μεγάλη για το "συναφι" σας που ειλικρινά ετοιμοθάνατο βουλευτή να δω στον δρόμο δεν θα τον λυπηθώ καθόλου..
Πλέον κανένας σας δεν ασχολείται με την πολιτική για να κάνει καλό στον τόπο...μόνο για τα "γιούρα" ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΣΤΕ!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

κ. Πιπιλή τα χρήματα που παίρνετε είναι μισθός και όχι αποζημίωση.

Έτσι λέγονται για όλους τους κλάδους .. τώρα αν εσείς οι 300 θέλετε να τα λέτε αποζημίωση με την έννοια ότι εσείς κάτι προσφέρετε (ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων όχι;) γούστο και καπέλο σας ... αλλά μισθός είναι.

Οι αυξήσεις λοιπόν στους μισθούς πρέπει να είναι σύμφωνες με τον πληθωρισμό, είναι δίκαιο.

Οι αυξήσεις όμως στους μισθούς σε μια εποχή που όλος ο κόσμος δύσκολα τα φέρνει πέρα δεν πρέπει να είναι ίσες για όλους. Πρέπει σε αυτούς "που τα έχουν" να είναι μικρότερες ή και καθόλου και σε αυτούς "που δεν τα έχουν" να είναι μεγαλύτερες. Το μικρότερο και το μεγαλύτερο είναι βέβαια σχετικές έννοιες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το 0,5% που δίνει η κυβέρνηση μας, στους συνταξιούχους παραπάνω από τους μισθωτούς κάθε χρόνο δήθεν για να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους.

Δηλώσεις σαν του κ. Πάγκαλου ότι οι αυξήσεις αυτές είναι για να μην χαθεί και το δικαίωμα των υπολοίπων εργαζομένων στην αύξηση είναι καθαρά υποτίμηση της νοημοσύνης του καθενός από εμάς που δεν είναι στη θέση σας.

Ενδεχομένως να θέλετε αργότερα να μας πείτε για τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν οι βουλευτές ειδικά της επαρχίας κλπ (πράγματα χιλιοειπωμένα)... θα σας απαντήσω ότι κανένας δεν τους υποχρέωσε να πάνε στην βουλή και θα προσθέσω ότι δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός να τηρούν πολλά πολιτικά γραφεία, να φιλοξενούν φίλους-ψηφοφόρους στην Αθήνα και να νοικιάζουν πολιτικά γραφεία σε κάθε μεγάλη πόλη του Νομού τους και στην Αθήνα.

Είναι πολλά ... δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα, είναι τα κινητά και οι λογαριασμοί τους, είναι η ταχυδρομική ατέλεια είναι είναι είναι ...

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα των αυξήσεων των μισθών και των υπολοίπων που ανέφερα είναι και το θέμα της αύξησης των υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία σας και οι μισθοί αυτών και οι υπερωρίες τους που με κάτι περίεργες διατάξεις τροπολογίες αποφάσεις αυξάνονται συνεχώς και χωρίς κανένα εμφανή λόγο.

Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά ακόμα ... αλλά δεν θέλω να φανώ κουραστικός.

Νομίζω ότι το πως βλέπω εγώ τα πράγματα έγινε κατανοητό από εσάς.

ΥΓ Αν οι μισθοί των βουλευτών δεν φθάνουν δεν είναι ανάγκη να συχνάζουν σε πολυτελή στέκια στην Αθήνα, να πηγαίνουν στη Μύκονο το καλοκαίρι (όπως κάποιοι Υπουργοί της κυβέρνησης μας που νομίζουν ότι είναι ποπ σταρς), να μην έχουν σκάφη αναψυχής, να μην έχουν εξοχικό με πισίνα κλπ
Επειδή όμως προφανώς φθάνουν και περισσεύουν μάλλον γιαυτό τα έχουν όλα αυτά.

Ευχαριστώ πολύ για το κόπο σας να διαβάσετε τις σκέψεις μου.

Κλείνοντας να προσθέσω ότι μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής και έχω παρακολουθήσει την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια.

http://edessa-press.blogspot.com/

manos141 είπε...

καλα εδω μιλαμε για τρελλα πραγματα.
πες σε αυτους που θελουν να..προσφερουν στα κοινα οτι παυει ο μισθος και μετα θα ψαχνουμε για ...βουλευτες.
κα.Πιπιλη...καποτε ο θεσμος του βουλευτη ηταν ιερος....ο αντιπροσωπος
του λαου!!!
τωρα τι ειναι?
εισται εξυπνη και το εχετε βρει.

Unknown είπε...

Ειμαι της αποψης οτι δεν πρεπει να υπαρχουν χρηματα για την οργανωση της ζωης των ανθρωπων. Ειμαι υποστηρικτης της θεωριας του Jacque Fresco, δηλαδη της καταργησης του μονεταριστικου συστηματος και της εφαρμογης οικονομικου συστηματος που βασιζεται στην αφθονια των φυσικων πορων και στη χρηση των τεχνολογικων επιταυγματων που εχουμε κλεισει στο ντουλαπι. Το συστημα λυνει ολα τα προβληματα που προκυπτουν απο την αναγκη για χρηματα, δηλαδη εγκληματικοτητα, ελλειψη παιδειας, πεινα, κοινωνικες ανισοτητες, καταστροφη του περιβαλλοντος, πολιτικη προπαγανδα, πολεμοι, εξηρτημενη διπλωματια (βλεπε φυσικο αεριο Ρωσιας στην Ευρωπη, πετρελαιο κλπ). Για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε τις ταινιες που προτεινω στο blog μου. Κατ' επεκταση παμπολα λυνει επιμερους ζητηματα οπως αυτο που θετετε για συζητηση προς τιμην σας. Για να μην ειμαστε ουτοπικοι και να μη φαινομαστε ονειροπολοι, θεωρω οτι οποιος πολιτης (αλλα και οποια κυβερνηση θα ηταν ευχης εργον) πιστεψει σε ενα τετοιο συστημα και προσπαθησει να το εφαρμοσει (οχι κατ' αναγκην 100%) αλλα κατα το δυνατον να αυξησει τη διαθεση των αφθονων φυσικων πορων, να χρησιμοποιησει οσο το δυνατον περισσοτερο την τεχνολογια και να μειωσει τις εξαρτησεις απο το χρημα (ή απο ξενους παραγωγους φυσικων πορων), θα εχει σιγουρα θετικα αποτελεσματα.

http://x-ergy.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

psifis είπε...

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει,
Λένε στο χωριό μου Κα Πιπιλή.
Δέν είναι δυνατόν τα λαμόγια, και οι κομπιναδόροι να βρίσκονται στην βουλή.....και να ζητάνε και αυξήσεις.
Να παραιτηθούν και να πάνε να δουλέψουν, για να δούν πως βγαίνει το μεροκάματο και μάλιστα στον ΙΔΙΩΤΙΚΌ τομέα. και ας πάνε μετά στο αφεντικό τους να τους δώσει αύξηση!!!!!.
Δώστε πάλι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα δικαιώματα που του στερήσατε 25 χρόνια τώρα, και άν η βουλή αντέξει πάνω από ένα χρόνο..............εγώ θα ψηφίσω Ν.Δ

Σ.Σ ο κόσμος πλέον έχει ένα μεγάλο όπλο..... Την Υπομονή.............με πολεμοφόδια τα blogs και τα Forum.
μέσα απ' αυτά γίνονται πλέον συζητήσεις και σχόλια ΚΑΙ ΔΕΝ επηρεάζονται από τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας.

painkiller είπε...

Kυρια Πιπιλη αυτα ειναι πταισματα μπροστα σε καποια αλλα που βγαζουν ματι, οπως ο νομος περι ευθυνης υπουργων που περιχαρακωνουν τον οποιο υπουργο να κανει οτι θελει οπως θελει χωρις καμμια επιπτωση.

Ακομα διαβασαμε προσφατα
"Μήνυση εναντίον μεγάλης τράπεζας υπέβαλλε ο Πάνος Καμμένος, επειδή έδωσε τα προσωπικά του στοιχεία σε εισπρακτική εταιρεία με αποτέλεσμα να ενοχλούν ακόμα και τους ηλικιωμένους γονείς του για 180 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν από μια πιστωτική κάρτα VISA της τράπεζας CITIBANK, η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνου Καμμένου, σε υποκατάστημα της Γλυφάδας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στη zougla.gr υπήρχε ένα υπόλοιπο 180 ευρώ, το οποίο ο υφυπουργός είχε καθυστερήσει να καταβάλλει για ένα μήνα.

Η τράπεζα, παραβιάζοντας το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, έδωσε τα στοιχεία του κ. Καμμένου σε μία από τις διαβόητες εισπρακτικές εταιρείες που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει εφιάλτης για πολλές χιλιάδες νοικοκυριά.

Για αυτά τα 180 ευρώ, λοιπόν, υπάλληλοι της εταιρείας άρχισαν τα τηλεφωνήματα στο πολιτικό γραφείου του υφυπουργού, χωρίς να γνωρίζουν ποιός είναι, και απειλούσαν ότι θα τον βάλουν στον «Τειρεσία» και πως θα κατασχέσουν το σπίτι του, εάν δεν καταβάλλει αμέσως το ποσό.

Στη συνέχεια άρχισαν να ενοχλούν και τους γονείς του, τηλεφωνώντας στο πατρικό του σπίτι, από το οποίο ο κ. Καμμένος έχει φύγει εδώ και 30 χρόνια.

Όταν ο υφυπουργός πλήρωσε τα 180 ευρώ, ζήτησε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα. Η τράπεζα για να ακυρώσει την κάρτα ζήτησε από τον υφυπουργό άλλα 30 ευρώ. Τότε ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη. Η εισπρακτική εταιρεία έφτασε στο σημείο να στείλει κλητήρα στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών του και να ζητήσει τα 30 ευρώ!

Ο κ. Καμμένος υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της τράπεζας και έκανε αναφορά στον πρόεδρο της CITIBANK, αλλά μάταια. Όπως μας είπε, δεν συγκινήθηκε ουδείς.

«Οι πολίτες είναι πλέον απροστάτευτοι από το σύστημα των «νονών» των εισπρακτικών εταιρειών**», δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας."

Τι να πουμε για αυτα τα λιγα κ αλλα τοσα.

να πουμε για Ελληνοτουρκικα "σφαξε αγα μου να αγιασω"

Για το Σκοπιανο κ τον αξονα παλι φυσικα με Τουρκια. Αντι να τους τρεχουμε μας τρεχουν.

Για την Αλβανια κ τον μπερισα που ακομα κ σημερα κατακλεβει τις περιουσιες των μειονοτικων χωρις καμμια αντιδραση.

να πουμε για το μεταναστευτικο που εχει κατα πολυ ξεπερασει το 10% επι του συνολικου πληθυσμου. κ απο εθνικοτητες που μπορουν να μας δημιουργησουν πολλα προβληματα.

να πουμε για Θρακη κ το βαθυ κρατος που αβανταρεται απο την Ελληνικη πολιτεια.

Να πουμε για τον ανθελληνισμο του Συριζα κ τις ομαδες μαχης που εχει σε ολη την ελλαδα.

Τι να πρωτοπουμε για το πως καταντησαμε κ. Πιπιλη.

Η Ελλαδα τρωει τα παιδια της αλλα για ποσο ακομα, δεν μας εχουν μεινει πολλα περιθωρια εχουμε σχεδον πατωσει, μπορειτε να βοηθησετε?

600euros είπε...

Η γνώμη μου είναι εδώ:

Ζήστε με 600 ευρώ το μήνα

Kυρία Πιπιλή για να καταλάβετε τι σημαίνει να ζεις με 600 ευρώ το μήνα σας κάνω πρόταση: Να μου δώσετε για δύο μήνες το μισθό σας και να σας δώσω εγώ το δικό μου.

ΔΕΧΕΣΤΕ;

Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι συμβαίνει και όχι με θεωρίες και από απόσταση.

Δέχεστε λοιπόν;

Περιμένω απάντηση.

Heliotypon είπε...

Πέραν από τους λαϊκισμούς (κάνουμε κι εμείς, οι μή πολιτικοί, τέτοια...) με τα +€250 δεν θα καταστραφούμε, αλλά είναι θέμα πολιτικής ευαισθησίας, να μην βλογάμε τα γένια μας, όταν όλοι μιλάνε για κρίση κι όταν το δημόσιο έχει, στην πράξη, χρεωκοπήσει! Γιατί τα 250 δις δημόσιο χρέος και το ανύπαρκτο ταμείο θα έπρεπε να υποχρεώνει κάθε υπεύθυο πολιτικό να σκέφτεται και τη δεκάρα δημόσιας δαπάνης. Σε λίγο θα ζητήσουν κι οι δικαστικοί κάποια ανάλογη αύξηση, θα ακολουθήσπυν κι οι στρατιωτικοί, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και ...τράβα κορδέλλα! Στο κάτω-κάτω, αυτό το επαίσχυντο "ασυμβίβαστο" έληξε και κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμπληρώνει το εισόδημά του από το επάγγελμά του. Προς τι, λοιπόν, η αύξηση; Και ποιός κάνει αύξηση στον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, που έχει πληγεί από την κρίση και από την γενικότερη δυσπραγία της πλήρως μπατηρημένης (μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες) χώρας; 'Εχουν οι βουλευτές ευαισθησία, ή αυτή εμφανίζεται εν είδει λαϊκισμού και κροκοδειλίων δακρύων κάθε παραμονή εκλογών;

Heliotypon είπε...

Και κάτι άλλο: εάν τα €250 είναι 4% αυτό σημαίνει ότι ο μισθός είναι €6.250. Ε, δε σας φτάνουν αυτά; Επειδή θέλετε να έχετε από δύο γραφεία και να ψηφοθηρείτε με τα πήγαιν-έλα στην επαρχία σας; Λυπάμαι αλλά όταν οι περισσότεροι μισθωτοί ζούν με μέσα εισοδήματα μικρότερα των €1.000, τα €6.500 είναι προκλητική και ανεπίτρεπτη χλιδή! 'Ακουσα κα τον γιατρό Μπαντουβά να ισχυρίζεται ότι μπαίνει μέσα και χρησιμοποιεί χρήματα των παιδιών και εγγονιών του! Αιδώς Αργείοι (ή μάλλον ...Κρήτες!).

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αν θέλετε, μου απαντάτε.

Κυρία Πιπιλή
όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα με παπούτσια και δείχνετε στην πωλήτρια το ζευγάρι που σταμπάρατε στη βιτρίνα, την κυττάτε στα μάτια;

Όταν περνάτε από τα διόδια κυττάτε στα μάτια τον υπάλληλο που τεντώνει και μαζεύει το χέρι αδιάκοπα και σας λέει ευγενικά "καλό ταξίδι";

Όταν η ταμίας του σούπερ μάρκετ χρεώνει την πιστωτική σας, την κυττάτε στα μάτια;

Eγώ, πάντως, δεν τους κυττάζω στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους...

...ντρέπομαι για τη ζέστα μου και για την ανθρωπιά μου.