18 Νοε 2008

Υπόθεση «Βατοπαίδι»

Για να δείτε τι έλεγα εδώ και καιρό …σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την συνέντευξή μου στο Down Town στις 30/10/08

Ναι, αλλά –όπως έλεγε και ο Λαζόπου­λος– οι αποφάσεις υπάρχουν, είναι εκεί και κάποιος τις έχει υπογράψει. Αν θες να βρεις τους υπεύθυνους, κοίτα τις υπογραφές.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν εί­ναι και τόσο απλό. Δεν είναι διόλου απλό να βρεθεί ποιος υπέγραψε από δόλο, ποιος από σκοπιμότητα, ποιος από θρη­σκοληψία, ποιος επειδή θεωρεί πως το Άγιο Όρος είναι κοιτίδα του ελληνορθό­δοξου πολιτισμού που πρέπει να ενισχυ­θεί οικονομικά για να μην καταρρεύσει και ποιος υπέγραψε για να τα ’χει καλά με τον κάθε Εφραίμ. Ένας υπουργός δεν υπογράφει ποτέ έτσι από μόνος του – υπάρχει αυτή η ανώτατη αρχή που λέ­γεται Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Για να υπογράψει, λοιπόν, ένας υπουρ­γός, μαζί με τα χαρτιά που φτάνουν στο γραφείο του φτάνει και ένας φάκελος με αντίστοιχες, αιτιολογημένες και υπογε­γραμμένες αποφάσεις για το ίδιο θέμα από όλη την ιεραρχία του συγκεκριμένου υπουργείου, των δασαρχείων, των δικη­γόρων, των συμβολαιογράφων, της Κτη­ματικής Εταιρίας του Δημοσίου, του Νο­μικού Συμβουλίου του Κράτους και πάει λέγοντας.

Γι’ αυτό ακριβώς μιλάμε για ένα σκάν­δαλο που «διατρέχει» κάθετα όλη την κλίμακα των θεσμών που εμπλέκονται.
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στην ιστορία αυτή, εγώ υπολογίζω πως πρέ­πει να ελεγχθούν οι πράξεις και οι υπο­γραφές τουλάχιστον 50-60 διαφορε­τικών αρχών. Γι’ αυτό ακριβώς είναι καθήκον των βουλευτών, καθήκον μας, να μελετήσουμε πολύ καλά όλη αυτήν τη γραφειοκρατική διαδικασία και να δούμε ποιοι θα είχαν πιθανόν οικονομικό όφε­λος. Το παράξενο σε αυτή την ιστορία του Βατοπεδίου είναι ότι είναι δύσκολο, είναι ασαφές το ποιος το δημιούργησε. Ένας αδίστακτος ιερωμένος και η παρέα του; Ένα σύστημα δικηγόρων και συμβο­λαιογράφων; Ένα άλλο σύστημα επίορ­κων κρατικών λειτουργών και δασαρχών; Προέκυψε από διαπλοκή εκκλησιαστι­κών παραγόντων με τις τοπικές αρχές, νομάρχες και δημάρχους;

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Αξιότικη κυρία Φωτεινή Πιπιλή,
πολύ μεστό και κατατοπιστικό το άρθρο σας περί λειτουργίας των θεσμών.

Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια μια παρέμβαση ως προς το γιατί ο θεσμός του λειτουργικού τμήματος του υπουργείου δικαιοσύνης του τμήματος συμβολαιογράφων υποθηκοφυλακείων δεν συνέβαλε στον έλεγχο της καταγγελίας μου για ένα έλεγχο ενός μικρού μέρους του Σκανδάλου στη Σκύρο.

Είναι πλήρως πεφωτισμένη η σχέση των πραγμάτων στο

ΠΡΟΣ Διευθ. Δικ. Λειτ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓIΚΩΝ ΓΡΑΦΕIΩΝ
http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ.

Κάθε κωλυσιεργία υποσκάπτει το ευνομούμενο της πολιτείας, και κατ' επέκταση το έργο και τις δικής σας κυβέρνησης.

Το διαχρονικό δε βάθος του κατά συρροή κακουργήματος δεν είναι αιτία συμψηφισμού, ούτε ακόμα λαμβάνοντας υπ' όψη και το κόστος των ολίγων διαφόρων, τάχατες εκφραστών αρχών και ιδεολογιών, που είναι διάσπαρτα διαβρωτικά εμφυτευμένει σε διάφορες ασφαλιστικές δικλίδες πολιτικών κοmμάτων και θεσμικών οργάνων.

Μη ξεχνάτε τη Σκύρο.

Από εκεί προέρχεται και έχει βάση η σύγχρονη εφαρμογή των σεμιναρίων, των σεναρίων βατοπεδικών και τοπλικών φαινομένων, εν τι πράξη.

Διευκρινίσεις για εμπλοκή του Γ. Παπαγεωργίου σε "σκάνδαλο Σκύρου"
http://www.servitoros.gr/news/view.php/20689/

Με εκτίμηση
Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
Μετανάστης /Σουηδία

Epicuros είπε...

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις την παρακάτω ανάρτηση, (συχνού επισκέπτη σου, όπως διαπίστωσα):
http://heliotypon.wordpress.com/2008/10/01/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ σχετική με τον χαρακτήρα και τα χούγια του Ελληνάρα ("Εθνικές Αγκυλώσεις" το λέει).