24 Σεπ 2007

Πάλι εδώ

Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι σας ξέχασα.
Οχι... απλώς την Παρασκευή το πρωί εφυγα για τα καμμένα στην ορεινή Ολυμπία. Γυρισα μόλις πριν απο λίγο (Δευτέρα βράδι) κουρασμένη, με το πόδι μου τούμπανο, αλλά γεμάτη αισιοδοξία.
Στη περιοχή γίνονται πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 50-60 χρόνια. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Ολα θα πάνε καλά, αν όλοι μας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.
Θα σας γραψω λεπτομέρειες, εξελίξεις και τί είδα... σε ένα επόμενο (πολύ σύντομα) ποστ μου. Τωρα είμαι εντελώς ράκος... και το χειρότερο: πρέπει αυτές τις ημέρες να προετοιμασθώ για την ορκωμοσία.
Αν ξέρω τί θα βάλω;
Φυσικά. Το’χα αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό...
Η αισιοδοξία, που λέγαμε...
(και πού να σας πω και τη συνέχεια με τον φαρμακοποιό στην Κυπαρισία!)

14 σχόλια:

Titica είπε...

Hello ,
I am taking part by one competition cultural into the Brazil & I should like what you me furtherances voting in my video.

http://www.suahistoriapassaporaqui.com.br

On session BUSCA
Type in the THIAGO XAVIER CORRÊA
In pursuing click em VOTAR

I I will be getting a good deal grateful for sweats your helps.

embraces

tsatsar είπε...

Θα ντυθείς ολόλευκα, σαν νύφη ?

koulpa είπε...

Περιμένουμε τη συνέχεια..:)
Kαλή ξεκούραση και καλήνύχτα:)

Suspect είπε...

Οι πολιτικοί ψάχνουν για προβλήματα, τα βρίσκουν και τα δημιουργούν παντού, κάνουν την χειρότερη διάγνωση και τελικά εφαρμόζουν πάντα την λανθασμένη θεραπεία

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Η αλήθεια είναι πως ναι...νόμιζα ότι μας ξεχάσατε και είχα σκοπό να αφήσω αύριο ένα παραπονιάρικο σχόλιο...
Καλή ξεκούραση...και προς θεού όχι άλλο μαύρο στην ορκωμοσία... το μαύρο δεν δείχνει απαραίτητα ούτε κύρος ούτε σοβαρότητα... η ορκωμοσία της προηγούμενης τετραετίας μου θύμιζε κάτι από ο Νονό 3 ... εύχομαι τα καλύτερα...

Μιλ1 είπε...

Να πω την αμαρτία μου, μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν θα σε βλέπουμε και πολύ συχνά πια... :-(
Και συγκεκριμένα το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί. Χαίρομαι αφάνταστα που με διέψευσες!!!

Περιμένω με ανυπομονησία νέα από τον φαρμακοποιό!!!

Heliotypon είπε...

Εσύ μπορεί να βρίσκεσαι (πρόσεξε, δεν λεω "ανήκεις") στην Ν.Δ. αλλά δεν είσαι συντηρητική. Γι' αυτό ανακάτεψέ τους πηγαίνοντας στην ορκωμοσία με casual ρούχα. Δεν σου προτείνω να βάλεις κουρελιασμένα jeans, όπως συνηθίζεται από τις high κυρίες, αλλά αν ξεχάσεις τα μακρυά σκουρόχρωμα φουστάνια (δεν ξέρω και πώς λέγονται) θα στείλεις ένα μήνυμα, όχι μόνο στους συναδέλφους σου αλλά και σε πολλούς άλλους. Θα πήγαινα ακόμη παραπέρα, δηλαδή να σου προτείνω να μην ορκιστείς θρησκευτικά αλλά να δώσεις τον λόγο της τιμής σου, αλλά ίσως προσκρούσω στα προσωπικά σου "πιστεύω", και όσο κι αν διαφωνώ μ' αυτά, δεν το θέλω...

Μύθος είπε...

Άντε, περιμένουμε όλοι. Τι έγινε με τον φαρμακοποιό;;; Κάνε μου όμως τη χάρη, μην το γράψεις, κάνε το βιντεάκι. Έχεις τρόπο να τα λες εσύ...

Χώσε, χώσε!!!

The Torch είπε...

Ξέρεις ότι δεν θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Φυσικά και γίνονται πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 50-60 χρόνια. Αφού δεν κάηκε η περιοχή τα τελευταία 50-60 χρόνια. Τώρα λοιπόν που κάηκε όλα τα λεφτά πέφτουν εκεί.
Όσο για το γεγονός ότι χάθηκες από το blog, είχα διαβάσει τον Μάνο κι έτσι φρενάρησα κι εγώ την τελευταία στιγμή παραπονιάρικα σχόλια.
Άντε και καλή ορκομωσία. Είχατε και το Playground εκεί σήμερα που μάλωνε για το ποιός είναι ο αρχηγός και ποιανού είναι η μπάλα... Που την έχασαν...

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Suspect

Πολύ απαισιόδοξο σας βρίσκω διότι πολλά πράγματα θετικά για την κοινωνία έχουν προκύψει από τους πολιτικούς


Θυμήσου πως με λένε

Στην ορκωμοσία παίξανε όλες οι εμφανίσεις και ως ανεμένετο ο Γρηγόρης Ψαριανός έκλεψε την παράσταση με το σαφάρι στυλ αμάνικο τζάκετ. Κάποιες κυρίες επέλεξαν πράσινο χρώμα, ροζ και λοιπά. Πάντως από γραβάτες δεν πάνε καλά οι Έλληνες πολιτικοί. Πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον Χατζηνικολάου και τον Πρετεντέρη. Και για τις ελεύθερες bloggers με μια ματιά που έριξα στην αίθουσα διαπίστωσα ότι έχει πολύ «πράμα» από νέους έως και πολύ νέους Βουλευτές. Αν τις ενδιαφέρει μπορώ να τους εξασφαλίσω καμιά προσκλησούλα για τη Βουλή.

Milena

Με πήρε τηλέφωνο σπίτι μου και με απείλησε ότι θα πει στο δικηγόρο του να μου κάνει μήνυση και μάλιστα μου είπε ότι αυτός είναι πιο πολλά χρόνια από εμένα στη ΝΔ. που την ανακάλυψα τώρα εγώ. Του απάντησα ότι μπορεί να μου κάνει ότι θέλει. Μου είπε μάλιστα α προσέχω τι λέω γιατί με μαγνητοφωνεί. Του απάντησα με παροιμιώδη για το χαρακτήρα μου ψυχραιμία, -γιατί μη ξεχνάτε ότι είμαι πλέον Βουλευτής και πρέπει να προσέχω, καταλαβαίνετε τι θα είχα σούρει αν δεν ήμουν. Αναμένω να πραγματοποιήσει την απειλή του και είναι κρίμα που το Ελληνικό κράτος για όλους έχει φροντίσει και για τους φαρμακοποιούς να βολεύονται πρώτα αυτοί και μετά οι πολίτες. Διότι επικοινώνησα με τον πρόεδρο των Ελλήνων Φαρμακοποιών, τον κ. Λουράνδο, του εξέθεσα την περίπτωση και με ενημέρωσε ότι δυστυχώς η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίον στις επαρχιακές πόλεις με λιγότερα από 5 φαρμακεία μπορούν οι φαρμακοποιοί όταν διανυκτερεύουν να είναι σπίτι τους και να τους τηλεφωνούν οι πελάτες με το πονόδοντο ή που τους έχει φάει η οχιά ή πεθαίνουν από αλλεργία που τους τσίμπησε η σφίγγα και να έρχονται σιγά, σιγά. Τον ρώτησα το αυτονόητο « εάν ο φαρμακοποιός της Κυπαρισσίας μένει για παράδειγμα 20 χλμ έξω από την πόλη και για παράδειγμα χαλάσει και το αυτοκίνητό του, αυτός που πέθανε, που τον έφαγε η οχιά, σε ποιον θα κάνει την αγωγή – η οικογένειά του φυσικά. Στο φαρμακοποιό που άργησε ή στον κύριο νόμο που του δίνει αυτό το τρελό προνόμιο;» Του είπα επίσης, από πότε είναι υποχρεωτικό να έχουμε πάντα μαζί μας φορτισμένο κινητό, ώστε να τηλεφωνούμε μέσα στη νύκτα για να έρθει ο φαρμακοποιός; Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών μου δήλωσε ότι, δημιουργούνται καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας αυτού του νόμου και δε σας κρύβω ότι από τις πρώτες ερωτήσεις που θα κάνω στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό θα είναι αυτή που θα ζητάει να βρεθεί άλλος τρόπος για να εξυπηρετούνται οι φαρμακοποιοί γιατί προέχει η υγεία των πολιτών. Και αν δεν τους αρέσει η δουλειά που κάνουνε να δουλεύουνε και μια φορά στο τόσο νύχτα, ας γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.


Heliotypon

Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχαν υπερβολές στο ντύσιμο των γυναικών Βουλευτών. Όλη η τελετή ήταν σύντομη και απλή. Και για να σου φύγει η περιέργεια εγώ φόρεσα ένα σακάκι που έραψα στο Φαλιάκο, ένα φόρεμα που μου είχε ράψει η μοδίστρα μου, στον τύπο που χρησιμοποιώ στις πιο ειδικές περιπτώσεις. Όπως και να το κάνουμε στην ορκωμοσία στη Βουλή δεν πας με κάπρι και γόβα στιλέτο. Όσο για τον όρκο δεν σου κρύβω ότι αν τεθεί θέμα αλλαγής θα είμαι υπέρ του λόγου της τιμής. Αλλά δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα δημιουργήσω θέμα για κάτι που βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία ή που ταιριάζει στο τελετουργικό σύστημα όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.


Μύθος

Απάντησα στη Milena και μόλις βρω χρόνο θα σας ρίξω και ένα βιντεάκι.


The Torch

Δεν εννοούσα ότι γίνονται πράγματα στην Ηλεία που έχουν να κάνουν μόνο άμεσα με τις πυρκαγιές αλλά το να έχει μπαζωμένα ρέματα ή σπασμένα γεφύρια και να μην ασχολείται κανείς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το να γίνονται τώρα έργα είναι θετικό.

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Δεν πολύ συμπαθώ τον κ. Ψαριανό αλλά συμφωνώ μαζί του περί όρκου... και διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους.
Όσο για τους νέους βουλευτές... υποθέτω ότι πρέπει να είναι και free... οπότε τα ποσοστά μειώνονται...

Μιλ1 είπε...

Φωτεινή σ' ευχαριστώ για την απάντηση και για την αύξηση της πίεσής μου, ούσα υποτασική!

"Αυτός είναι πιο πολλά χρόνια από εμένα στη ΝΔ"; Το να "είσαι" σε ένα (οποιοδήποτε) κόμμα σου δίνει το ελεύθερο να κάνεις ότι σε βολεύει και να φέρεσαι όπως γουστάρεις; Σου προσθέτει "πλάτες"; Σου επιτρέπει να "παίζεις" με την υγεία των πολιτών μη θέλοντας να θυσιάσεις τον υπνάκο σου (ούτε και για μια στο τόσο);

Το μόνο που έχω να δηλώσω για την περίπτωσή του είναι... "wow"!

Μύθος είπε...

Ρε μπας και τον έλεγαν "Γκρούεζα" τον φαρμακοποιό;;;;;;;

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Πολύ ωραίο το λευκό σακάκι...