23 Νοε 2014

Ενημερωτικό προς τον Πρόεδρο της Βουλής για δράση της Φ. Πιπιλή υπέρ των Ιρανών ΓυναικώνΠρος τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Ε. ΜεϊμαράκηΑθήνα, 23 Νοεμβρίου 2014Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα την «Οπαδική Βία» που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου κατέθεσα πρόταση στο Προεδρείο για τη συμβολική αφιέρωση της συζήτησης στην 25χρονη Βρετανό-Ιρανή Γκοντσέχ Γκαβαμί (Ghoncheh Ghavami). Ήταν εκείνη η ημέρα που έγινε παγκόσμια είδηση η καταδίκη της σε ένα χρόνο φυλάκιση στο Ιράν, επειδή θέλησε να παρακολουθήσει έναν διεθνή αγώνα βόλεϊ ανδρών, συμμετέχοντας σε κινητοποίηση γυναικών, που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα - κάτι που απαγορεύεται από το ιρανικό καθεστώς.

Τη συμβολική μου αυτή πρόταση  απεδέχθη το Προεδρείο ενώ βρήκε απήχηση στην πλειοψηφία των παρόντων μελών των Επιτροπών από Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Βουλευτές.

Για την πρωτοβουλία μου αυτή ενημέρωσα την γυναικεία επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν (ΕΣΑΙ) με την οποία είχα ήδη έρθει σε επαφή στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Η πρωτοβουλία μου αποτέλεσε την αφορμή να μου αποστείλουν μαζί με τις ευχαριστίες τους πρόσκληση να συμμετάσχω με ομιλία μου ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ετήσια Συνδιάσκεψη Γυναικών του ΕΣΑΙ που θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου 2015 στο Βερολίνο.


Επισημαίνω ότι πρόκειται για μία πολύ δυναμική παγκόσμια οργάνωση με πάρα πολλά μέλη, θύματα του θεοκρατικού κράτους του Ιράν που πολύ συχνά παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα την απαράδεκτη για τα δυτικά πρότυπα κατάσταση στην οποία είναι αναγκασμένες να ζουν οι Ιρανές γυναίκες. 

Κράτησα μία επιφύλαξη για την παρουσία μου λόγω της επικείμενης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.


Ευχαριστώ πολύ

Φωτεινή Πιπιλή


Παραθέτω το mail-πρόσκληση που μου έστειλε η Γυναικεία Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν  

"Dear Ms. Pipili,

I hope that all is well for you, 
I wanted to thank you for your very courageous initiative to hold the parliament meeting in the name of Ghoncheh Ghavami. I have seen many pictures of greek volleyball teams who have supported her.
I just wanted to inform you that we have been invited to hold our annual women's conference in Berlin this year instead of Paris as we had mentioned before. A large number of women's organizations have invited us there to hold a bigger meeting with more outstanding women from all five continents. 
The meeting will be on March 7, 2015 in Berlin.I have attached the new invitation for you.
Kindly RSVP for this meeting before 1 December so we can manage the speeches, side events, programs and other issues for all guests.
Hoping to hear from you soon
Sincerely"

Δεν υπάρχουν σχόλια: