7 Δεκ 2013

Η ομιλία μου για τον Προϋπολογισμό 2014

Καλό μεσημέρι.
Δείτε την ομιλία μου για τον προϋπολογισμό στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Έκανε «πάταγο» η πρότασή μου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να πληρώσει χαράτσι και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αφού συμπεριφέρεται ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης κ. Πελεγρίνης!
Δεύτερον, ειπώθηκε μια τολμηρή αλήθεια για να σταματήσει ο ισοπεδωτικός λαϊκισμός ότι όλοι οι κάτοικοι στην Εκάλη και το Ψυχικό είναι ζάπλουτοι. Ζήτησα από το Οικονομικό Επιτελείο να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν και εκεί ηλικιωμένοι με χαμηλές συντάξεις, άτομα με ειδικές ανάγκες που αδυνατούν να πληρώσουν τους υψηλούς φόρους και κληρονόμοι που απολύθηκαν από τις δουλειές τους.
Να σταματήσει η αντίληψη ότι όλος ο Ελληνικός Λαός, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι συνταξιούχοι είναι τα «συνήθη υποζύγια» και ανέλυσα τι εννοώ.
Στο τέλος τα «έχωσα» σε κάποιους πρώην Υπουργούς και επαγγελματίες επί 30 χρόνια Βουλευτές που καλοπέρασαν με διορισμούς, ρουσφέτια και μεγαλεία και κουνάν τώρα το δάκτυλο στον κ. Σαμαρά, την Κυβέρνηση και τους νέους Βουλευτές που προσπαθούμε να μαζέψουμε τα δικά τους ασυμμάζευτα. 
Δείτε το video στον παρακάτω σύνδεσμο.


http://www.youtube.com/watch?v=cfR_BB1YhB4&feature=youtube_gdata

Και τα πρακτικά της Βουλής:
"Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πέρυσι 11 Νοεμβρίου συζητούσαμε για τον Προϋπολογισμό του 2013 και ακριβώς απέναντί μου ήταν και πάλι ο κ. Σταϊκούρας και είχα ξεκινήσει την ομιλία μου, λέγοντας το εξής: «Ελπίζω, κύριε Σταϊκούρα, του χρόνου -δηλαδή τέτοιες μέρες- όταν θα ανακοινώσετε το πρωτογενές πλεόνασμα, να είναι εδώ ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας και να μην είναι στην Αργεντινή για να παρακολουθεί το –τότε- θαυμαστό μοντέλο του». Ήταν εποχή Αργεντινής τότε. Τώρα, ο κ. Τσίπρας είναι στην εποχή του Τέξας και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι για του χρόνου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κόπος της Κυβέρνησης, των Βουλευτών της Συγκυβέρνησης στηρίζει αυτό που είχαμε υποσχεθεί με αίμα, με πόνο, με στερήσεις. Είναι ένας Προϋπολογισμός που είναι η ολοκλήρωση μιας πάρα πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης με τον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Ακριβώς, γι’ αυτούς τους λόγους –και δεν χρειάζεται να παίρνω το χρόνο από τους κυρίους Υπουργούς- εγώ στηρίζω και ψηφίζω τον Προϋπολογισμό επιγραμματικά, γιατί το πάρτι τελείωσε. Όμως, επειδή είθισται τις τελευταίες ημέρες, είναι η ώρα να κάνω και εγώ την κριτική μου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, το εξής. Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ετοιμάζει με το οικονομικό επιτελείο τον ΕΝ.Φ.Α., γιατί δεν έχει ήδη συμπεριλάβει –και του ασκώ κριτική επ’ αυτού- τον ιδιοκτήτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Πελεγρίνη, ο οποίος συμμετέχει μαζί με όλους τους άλλους σε αυτού του είδους την ιδιότυπη κατάληψη και φέρονται ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου; 
Προτείνω, λοιπόν, στον κ. Στουρνάρα να φορολογεί εφεξής οποιονδήποτε καταλαμβάνει, καταστρέφει, υποβαθμίζει και αποκλείει από την κοινωνία την αποκλειστικά δημόσια περιουσία, που είναι τα πανεπιστήμια. Άρα, λοιπόν, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να με ακούσει -όπως ακούει και άλλους Βουλευτές- και να πει ότι όποιος θεωρεί οτιδήποτε είναι ιδιωτική περιουσία και συμπεριφέρεται έτσι, θα πληρώνει το χαράτσι.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 51 του Συντάγματος, οι Βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος. Δηλαδή, το Σύνταγμα λέει ρητώς ότι δεν ανήκουμε στην εκλογική μας περιφέρεια, αλλά ούτε και αντιπροσωπεύουμε την ψηφοφόρο κ. Λίτσα ή τον ψηφοφόρο κ. Γιώργο. Πρέπει όλοι μαζί εδώ να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με συναίνεση και κριτική και αγώνα υπέρ του ελληνικού λαού.
Από την άλλη μεριά, όμως, υπάρχει και μια ισοπέδωση -η οποία μάλιστα έφερε την Ελλάδα εδώ- του τύπου «όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξαιρετικοί και δεν πρέπει να αγγίξουμε κανέναν» και «όλοι οι Έλληνες είναι έντιμοι». Μάλιστα, τώρα λέμε «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού». Για μένα αυτό είναι λάθος.
Επιπλέον, θα ήθελα να πω ότι στην Εκάλη δεν μένουν μόνο πλούσιοι. Μάλιστα, τώρα κάνω και μία σοβαρή πρόταση στο οικονομικό επιτελείο. Ευπαθείς ομάδες υπάρχουν και στην Εκάλη και στο Ψυχικό.
Θα πρέπει να καταλάβετε λοιπόν, κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών, εσείς που καταρτίζετε το φορολογικό νομοσχέδιο, ότι στις ευπαθείς ομάδες ανήκει και η κυρία συνταξιούχος που πριν από πενήντα χρόνια αγόρασε σπίτι σε πολυκατοικία ή στο Ψυχικό που έβοσκαν ακόμα πρόβατα και σήμερα η σύνταξή της έχει πάει στο 1/3, ανεξαρτήτως του εάν μένει στο Ψυχικό. Επίσης, στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν και οι κληρονόμοι στην Εκάλη ή σε άλλες περιοχές, που μπορεί να είναι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Μιλάω για άτομα με ειδικές ανάγκες και για ανθρώπους και δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές επ’ αυτού. Αυτό θέλω να το σημειώσετε.
Υπάρχει λοιπόν και ο μύθος με τις «θυσίες του ελληνικού λαού». Όχι ισοπέδωση, κυρίες και κύριοι! «Με τις θυσίες» όχι των γνωστών υποζυγίων, «με τις θυσίες» των εντίμων και συνεπών Ελλήνων. Όχι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι είναι συνήθη υποζύγια. Διότι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν όσοι έπαιρναν μίζες και φακελάκια, όπως εφοριακοί, γιατροί, διοικητικοί, υπάλληλοι σε λογιστήρια, νοσοκομεία, πολεοδομίες, ιερείς. Δημόσιοι υπάλληλοι όχι συνεπείς ήταν οι καθηγητές οι οποίοι έκαναν σωρεία «μαύρων» φροντιστηρίων. Έτσι, για να μην ξεχνάμε ότι άλλο είναι ο ελληνικός λαός και άλλο οι θυσίες των μονίμως φορολογούμενων, δηλαδή των συνεπών Ελλήνων. Αυτό πρέπει επίσης να το λάβετε υπόψη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: