19 Νοε 2013

Συνέντευξή μου στον ΣΚΑΙ 100,3 για ΣΥΡΙΖΑ, Τατσόπουλο, "Αυγή", διαπλοκή και...δωδεκάποντα



Δείτε την περίληψη όλων όσα είπα σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100.3 και στον Άρη Πορτοσάλτε.

Για τον Πρόεδρο της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο που έγραψε άρθρο στην «Αυγή» και χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο γελωτοποιό και… «βιζιτού».
«Επειδή, λοβοτομή δεν μπορούν να μας κάνουν θέλω να κάνω την εξής τοποθέτηση δημοσίως. Ποιος είναι σήμερα ο μεγαλύτερος πολέμιος της διαπλοκής και των ΜΜΕ; Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξης Τσίπρας. Το 2009 ποιον πήρε, αυτός ο πολέμιος της διαπλοκής και των ΜΜΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του; Λοβοτομή ή αμνησία. Τον συνεργάτη περίπου και πλέον 20 χρόνια της διαπλοκής και στήριγμα της διαπλοκής, τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΔΟΛ. Είκοσι χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Βήμα» του ΔΟΛ, όπου ο ΔΟΛ κατηγορείται σήμερα από τον κ. Μουλόπουλο και από τον κ. Τσίπρα ως διαπλοκή. Ξέρετε ποια είναι η θέση του επί 20ετία και πλέον αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ στην κορυφαία πολιτική εφημερίδα, κύριε Πορτοσάλτε, να την εξηγήσετε στους ακροατές σας για να καταλάβουν γιατί εξοργίζομαι; Τι είναι ο αρχισυντάκτης;  Είναι ο εκτελεστής της πολιτικής γραμμής σε συνεννόηση πάντα, ο οποίος καλύπτει απολύτως, ο αρχισυντάκτης, ο κ. Μουλόπουλος δηλαδή, αυτά που έχει ως «γραμμή» η εφημερίδα. (σ.σ. αν δεν σου αρέσει βέβαια) Παραιτείσαι και πας στην «Αυγή» απ’ την αρχή. Δηλαδή, ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος επί δεκαετίες, οικογενειακώς - γιατί και η γυναίκα του ήταν μαζί - απολάμβανε την εξουσία και τη διαπλοκή και δεν ντρεπόταν να υπηρετεί τις εντολές της διαπλοκής, την οποία υβρίζουν τώρα».

Για την επίθεση του Β.Μουλόπουλου στον Π.Τατσόπουλο
«Ο κ. Μουλόπουλος ως Πρόεδρος της «Αυγής» και πρώην στέλεχος του ΔΟΛ της διαπλοκής και λοιπά – κατά τον ίδιο και τον αρχηγό του- κατηγορεί τον κ. Τατσόπουλο γιατί είπε κάτι εκτός γραμμής και κατηγορεί η «Αυγή» και τον κ. Χαντζόπουλο, τον σκιτσογράφο των Νέων. Μα απαγορεύεται να λες κάτι το οποίο εκφράζει και χώρους εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν το καταλαβαίνετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ολοκληρώνω με τον κ. Μουλόπουλο γιατί έχω αγανακτήσει και γενικά με την «Αυγή», αυτούς τους προοδευτικούς δημοκράτες. Η «Αυγή» έκανε πόλεμο σκληρό στον κ. Χαντζόπουλο, τον γελοιογράφο, με τη συριζαίικη λογική και ηθική με σταλινικές μεθόδους, ο κ. Μουλόπουλος, για μένα, όταν αποκαλεί έναν άντρα, πατέρα 2 παιδιών, τον κ. Τατσόπουλο, «βιζιτού», είναι ο πιο άθλιος σεξιστής, ομοφοβικός, γελοίος και όχι γελοιογράφος. «Γίνομαι» τώρα ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που λέω. Γράφω ένα άρθρο για το τι σημαίνει να λες έναν άντρα, πολιτικό ή οποιονδήποτε ότι είναι «βιζιτού». Συγγνώμη, υπάρχει λογική και ελληνικό συντακτικό που μετατρέπει έναν άντρα σε «βιζιτού»; Όταν λες «βιζιτού» ένα Βουλευτή σου, άνδρα - πες μου εσύ - , αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έγραφα ένα άρθρο ότι ο κ. Μουλόπουλος είναι «σεξιστής και ομοφοβικός», γιατί αφού είναι «βιζιτού» ο κ. Τατσόπουλος, ενώ είναι άντρας, εννοεί ότι είναι εναντίον των ομοφυλοφίλων; Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που εργαζόταν στα κανάλια, συγγραφέας και έχει μια άποψη την οποία τίμησαν οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι ήξεραν στην περίπτωση του κ. Τατσόπουλου ότι εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο».

«Τα χαμηλής στάθμης επιχειρήματα δεν θα μένουν αναπάντητα»
«Εν πάσει περιπτώσει, επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Παρακαλώ πολύ τους ανθρώπους να είναι πολύ προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και να τους πω και κάτι στους συριζαίους που προκαλούν την κοινή νοημοσύνη με πολύ χαμηλής στάθμης επιχειρήματα και πολιτικές πρακτικές. Αυτοί στο δικό μας επίπεδο δεν μπορούν να ανέβουν, εμείς – και μιλώ προσωπικά – μπορώ να κατέβω στην στάθμη τους. Δηλαδή, αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν, θα μας βουλώσουν το στόμα, θα μας λένε «δοσίλογους», «κουϊσλινγκ», «μερκελιστές» και τα λοιπά και δεν θα λαμβάνουν την ανάλογη απάντηση, είναι πολύ γελασμένοι».

Για τις δηλώσεις του κ. Βούτση
«Είπε ο κ. Βούτση το πρωί στο ΣΚΑΙ  «ενθαρρύνουμε του Βουλευτές για να πέσει η κυβέρνηση». Και του απαντώ εγώ. Μήπως πέσουμε από τα δωδεκάποντα τακούνια; Το τι λέει ο κ. Βούτσης είναι πολιτική, εγώ δεν είμαι Μουλόπουλος για να τον λογοκρίνω».

Τα παρτάλια της «ΠΑΣΟΚαρίας»
«Τα «παρτάλια της ΠΑΣΟΚαρίας» είναι πιο ακριβής όρος για όσους την έχουμε ζήσει. Άλλο το ΠΑΣΟΚ, άλλο η «ΠΑΣΟΚαρία». Όταν, λοιπόν, θα κοιταχθούν στον καθρέπτη για το ποια «παρτάλια» και «ρετάλια» της «ΠΑΣΟΚαρίας» έχουν «προσλάβει» στο ψηφοδέλτιό τους, τότε θα καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να υψωθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αν δείτε, έναν – έναν ποιοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα φρίξετε. Όταν έχεις στέλεχος, στενό σου συνεργάτη, τον πιο στενό σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν Βουλευτής σου, αυτός που υποστηρίζει τον άνεργο, έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή τεράστια, εκατομμυρίων ευρώ, όταν… όταν… όταν.. θα αντιληφθείς ότι εμείς θέλουμε άλλου είδους Αριστερά απέναντί μας – οι Έλληνες εννοώ και οι Βουλευτές στη Βουλή. Μια Αριστερά που να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Υπάρχουν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που χαίρεσαι να τους ακούς, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εγώ αναρωτιέμαι, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούμε και συνομιλούμε, δηλαδή οι αριστεροί, δεν αγανακτούν με αυτά που βλέπουν; Σε λίγο θα πάρουν και τη Βίκυ Σταμάτη ως πονεμένη σύζυγο στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί το βλέπω».              


Δεν υπάρχουν σχόλια: