9 Ιουλ 2013

Πιπιλή στον Βερύκιο Ραδιο Αlpha 9.89



«Να απολυθεί ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετολογικού διορισμού στο Δήμο Γλυφάδας»!

Κάποιος πρέπει να τα λέει χύμα και με αποδείξεις. Τόλμησα να πω αλήθειες πού δεν αμφισβητούνται, το πρωί για το «βιογραφικό» του «ηγέτη» της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μπαλασόπουλου!
Αποσπασματικά είπα:
«O πρώτος που πρέπει να απολύσουν ο Μιχελάκης και ο Μητσοτάκης ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετολογικής αναρρίχησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θρασύτατος κύριος Μπαλασόπουλος του οποίου το βιογραφικό σας το λέω επιγραμματικά. Μπήκε από το παράθυρο ως κολλητός του Δημάρχου Γλυφάδας το 1984 του Σπονδυλίδη.  Μπήκε ως εργάτης καθαριότητας. Το σύνηθες ρουσφέτι που καταγγέλλει σήμερα ο ίδιος, ο θρασύτατος. Μεταπήδησε αυτομάτως ως υπεύθυνος του περιοδικού του Δήμου Γλυφάδος. Αναρριχήθηκε ως ΠΑΣΚΕ, βαθύ παλιό ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα κλιμάκια. Έφτασε σήμερα να υβρίζει απαξιωτικά από τη γραφειάρα του με ζωντανό link, ο εργάτης καθαριότητας - έτσι - που μπήκε από το παράθυρο, τον κύριο Καμίνη, που αν μη τι άλλο ο κύριος Καμίνης με επιστημονική καριέρα αδιαμφισβήτητη. Να προσέχουν μερικοί γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Απαιτώ σεβασμό και την απόλυση του από τον κύριο Μιχελάκη και τον κύριο Μητσοτάκη ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετιού οικογενειοκρατίας όλων αυτών που κατέστρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ποιο είναι το πρόβλημα στο Ελληνικό Δημόσιο που την πληρώνουν τώρα όλοι μαζί, αφού την πλήρωσαν οι μισθοί και οι συντάξεις; Η αναξιοκρατία, το άκρατο ρουσφετολόι, η ΠΑΣΟΚαρία που δημιουργήθηκε στο Δήμο Αθηναίων, μια ΠΑΣΟΚαρία ως νοοτροπία που δυστυχώς την συνέχισαν και Νεοδημοκράτες.
Ο Μπαλασόπουλος ήταν της ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΟΚαρία βαθειά, είναι ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Τα έζησα από μέσα τα αίσχη. Υπήρχε επί 20 χρόνια που έβγαινα και σαρωτικά πρώτη στο Δήμο Αθηναίων η νοοτροπία των συνδικαλιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήταν και παραμένει ό,τι χειρότερο. Τα κατήγγειλα από τότε και ήμουν το πιο μισητό πρόσωπο στον συνδικαλισμό του Δήμου Αθηναίων. Το τι κάνανε, το τι τέρατα. Εγώ απλώς τα έλεγα αλλά ουδείς ασχολείτο μαζί μου. Τώρα, λοιπόν, επαναλαμβάνω αντί να την πληρώνει η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει οι πρώτες απολύσεις όπως μας απειλούσε και ο κύριος Μανιτάκης να έχουν να κάνουν με όλους αυτούς που μπήκαν και καλόφαγαν από το παράθυρο και μετά να γίνει η αξιολόγηση. Αλλά, βλέπεις, ξυνόντουσαν τόσο καιρό οι αρμόδιοι  Υπουργοί και καταλήγουμε τώρα να διαλύεται η Δημοτική Αστυνομία που εγώ έχω ένσταση.

Να τον απολύσουν γιατί εντάσσεται ως πρωταγωνιστής σε αυτό το προαπαιτούμενο. Δηλαδή, όλοι όσοι μπήκαν από το παράθυρο ρουσφετολογικά, οι ίδιοι και πιθανόν μέλη της οικογένειάς τους, να φύγουν για να μπορούμε να ανασάνουμε και κυρίως ο κόσμος που πληρώνει Μπαλασόπουλους, Φωτόπουλους και όλους αυτούς Κολλάδες, Σταμούληδες, όλα αυτά τα συνδικαλιστικά αποβράσματα που συνήργησαν με τους πολιτικούς τους προστάτες για να καταντήσει η Ελλάδα εδώ που κατάντησε.»
Αναλύοντας τα όσα έζησα - και από τότε κατήγγειλα  ως δημοσιογράφος και πρώτη σε σταυρούς επί 20 χρόνια στο Δήμο Αθηναίων, προχώρησα σε αποκαλύψεις!
«Ο κόσμος ξέρει ότι πάντα μιλάω με αποδείξεις. Επί αείμνηστου Αντώνη Τρίτση μου ανέθεσε να παραλάβω ως Πρόεδρος της πιο προβληματικής Δημοτικής Επιχείρησης τότε, το 1990, του Δήμου Αθηναίων. Την παρέλαβα με 17 αργόμισθους – εκεί να δεις πάρτυ -  μέσα σε ένα χρόνο απέλυσα 15 και παρέδωσα το 2004 την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του Δήμου μόλις με 2 υπαλλήλους. Άρα έχω δικαίωμα να ομιλώ – καταλαβαίνετε τι εννοώ. «
Η γνώμη μου για τη Δημοτική Αστυνομία
«Πάμε τώρα στη Δημοτική Αστυνομία. Λυπάμαι για αυτή την υποχρεωτική – βάζω ένα ερωτηματικό – εξέλιξη γιατί η Δημοτική Αστυνομία, πρώτα από όλα υπάρχει σε όλο τον κόσμο, είναι πρότυπο συνεργασίας των Δήμων με τους πολίτες και η Δημοτική Αστυνομία αν εργαζόταν σωστά – γιατί εγώ έχω φύγει χρόνια από το Δήμο Αθηναίων και δεν ακούω και τα καλλίτερα γενικώς – αποδίδει ως έναν βαθμό και εισπράττει τα έξοδά της. Είναι ένα σώμα εισπρακτικό, δηλαδή έχει μετατρέψει ο περιπτεράς το πεζοδρόμιο σε σούπερ μάρκετ, τρώει πρόστιμο μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας που κάνει καλά τη δουλειά της, εισπράττει ο Δήμος άρα η δική της εργασία αποδίδει μέσω των προστίμων που, καλώς ή κακώς, πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν με ρώτησαν γενικώς, με 30 χρόνια ενεργής δημοσιογραφίας έλεγα: «Δήμοι, Νομαρχίες και ΕΡΤ είναι το παγόβουνο της σαπίλας, της αχρηστίας και του υπερμεγέθους του Δημοσίου που μας κατέστρεψε». Για τη Δημοτική Αστυνομία κρατάω μια επιφύλαξη γιατί έλειπα και δεν ξέρω επακριβώς το θέμα. Κρατάω όμως δημοσίως μια επιφύλαξη, ίσως να μην χρειάζονται τόσες χιλιάδες, δεν ξέρω πόσοι είναι. Πάντως πρέπει να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία. Η Τρόικα σαν δορυφόρος τα παρακολουθεί όλα. Όταν, όπως σας είπα και στην αρχή, ξυνόμασταν – ο κύριος Μανιτάκης δηλαδή, όχι εγώ – επί ένα χρόνο.
Και ο επίλογος:
"Πρέπει να απολύσουμε επιτέλους αυτούς που έπρεπε. Προτείνω στον κύριο Μιχελάκη να πάρει τη λίστα των συνδικαλιστών των τελευταίων 30 χρόνων. Πρώτα από όλα αυτοί μπορούν να βγουν και σε πρώιμη σύνταξη γιατί 30 χρόνια καλά φάγατε, καλά ήπιατε, καλές δουλειές μοιραστήκατε μεταξύ σας, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας και στα νεκροταφεία – ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω. Προτείνω, λοιπόν, να δει ο κύριος Μιχελάκης τη λίστα των συνδικαλιστών των τελευταίων 30 χρόνων στους ΟΤΑ, να δει τη λίστα των προσληφθέντων στους ΟΤΑ και όπου δει την κόρη, τον γαμπρό, τον αδερφό και τη γυναίκα του συνδικαλιστή με συνοπτικές, δημοκρατικές διαδικασίες υπέρ του συνόλου των πολιτών να τους πετάξει έξω και χωρίς αποζημίωση. Καλά φάγανε, καλά ήπιανε, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία και το 1,5 εκατομμύριο υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα αυτό το αίσχος να το ανεχόμαστε επί ένα χρόνο. Και να τελειώσω, έχουμε τη Λίστα «Λαγκάρντ» ακόμα δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ, λέμε, λέμε, λέμε… φωνάζουμε για τη Λίστα «Λαγκάρντ» ένα ευρώ δεν έχει μπει στο ταμείο. Να κάνει τώρα και μια λίστα ο κύριος Μιχελάκης επειγόντως υπόδικων Νομαρχών, Δημάρχων και διαφόρων υπαλλήλων που ήδη είναι υπόδικοι ή έχουν απολυθεί να δείτε ποιοι είναι οι περισσότεροι φοροφυγάδες ή οι επίορκοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;» 

Ιδού και στοιχεία από τον Τύπο για Μπαλασόπουλο. 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63457192

http://www.iefimerida.gr/news/22414/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD

2 σχόλια:

Unknown είπε...

θα ήθελα την τοποθέτησή σας για το σκάνδαλο των αποζημιώσεων της ΕΡΤ. Δηλαδή και θ' αποζημιωθούν με ειδικό τρόπο, με ειδική τροπολογία-και θα επαναπροσληφθούν άμεσα και μάλιστα με προτίμηση σε όσους δουλεύουν τα 2-3 τελευταία χρόνια, δηλ. αυτούς με το μεγαλύτερο μέσο. Που σημαίνει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε για το τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, η αδικία στο μεγαλείο της.

cornelsen είπε...

Η κα Πιπιλή πώς είχε προσληφθεί στην ΥΕΝΕΔ επί χούντας; Μέσω... ΑΣΕΠ;