11 Ιουλ 2013

Άμεση χρηματοδότηση Δασαρχείων και του Δήμου Ζαχάρως για πυροπροστασία από Ταμείο Μολυβιάτη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11-7-2013

Άμεση χρηματοδότηση Δασαρχείων και του Δήμου Ζαχάρως για πυροπροστασία από Ταμείο Μολυβιάτη

Μια ακόμα Επίκαιρη Ερώτηση για την πυροπροστασία της χώρας και ειδικότερα για την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δασαρχείου Ολυμπίας και των δομών της Αυτοδιοίκησης κατέθεσε το πρωί η Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή.  Αφορμή για την πέμπτη συνεχή Ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Εσωτερικών κ. Μιχελάκη στάθηκε:
Α. η απάντηση που παρέλαβε μόλις χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Καλαφάτη στην οποία  συνοπτικά αναφέρεται ότι:
  • Για τη βελτίωση – συντήρηση των δασικών δρόμων και του αντιπυρικού δικτύου για το Δασαρχείο Ολυμπίας έχει πιστωθεί το ποσό των 33.000 €.
  • Στο αίτημα που έχει υποβληθεί από τη Δ/νση Δασών Ηλείας για επιπλέον χρηματοδότηση εκκρεμεί  ακόμα η έγκρισή.
  • Έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, ποσού ύψους 110.000€, μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και του Δήμου Ζαχάρως για τη βελτίωση της δασικής οδού Άνω Φιγαλεία προς τους καταρράκτες ΝΕΔΑ.
  • Για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας η πίστωση για τον Δήμο Ζαχάρως ανέρχεται στα 41.800€.

Β. Το χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, όπου η Πρόεδρος και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος  της Βουλής έθεσαν  θέμα για το περίφημο Ταμείο Μολυβιάτη.

Γ.  Αλλά και η προσωπική άριστη γνώση της ιδίας της βουλευτή  Αθηνών της Ν.Δ Φωτεινής Πιπιλή η οποία την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην περιοχή και διαπίστωσε την απαράδεκτη έλλειψη κάθε είδους πυροπροστασίας και έργων  πρόληψης στην καταστραφείσα περιοχή της επαρχίας Ολυμπίας και δη της Φιγαλείας.  

Έτσι, λοιπόν, επανήλθε για μια ακόμα φορά, αιτώντας:
  • άμεση χρηματοδότηση του Δασαρχείου Ολυμπίας   - επισημαίνοντας με κατηγορηματικό τρόπο  τους άμεσους κινδύνους  νέας καταστροφής με δεδομένη την οργιώδη  ανάπτυξη των  κατεστραμμένων εκτάσεων  του 2007, την παντελή έλλειψη αγροτικού ή δασικού οδικού  δικτύου, το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί ξερόχορτων και άλλων επικίνδυνων υλικών,
  • άμεσο έλεγχο  για το πού  δόθηκαν χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη, τι έγινε με τα χρήματα της επιταγής πού παρέδωσε ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στον τότε Νομάρχη  Ηλείας κ. Καφύρα στις 21 Αυγούστου του 2008 και  απόδοση μέρους του υπολοίπου των χρημάτων του Ταμείου από το Υπ. Οικονομικών για την πυροπροστασία αλλά και την ολοκλήρωση υποδομών  στα χωριά πού έκτισε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η κυπριακή Δημοκρατία, Μάκιστο και Αρτέμιδα.


Υ.Γ. Επισυνάπτονται δύο από τις Ερωτήσεις της Βουλευτή καθώς και η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη.
         








Δεν υπάρχουν σχόλια: