22 Νοε 2012

Ερώτηση για τη μετεγκατάσταση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο κτίριο του Μινιόν




Πρώτη φορά Υπουργός προλαβαίνει Βουλευτή σε ερώτησή του. Μια ώρα πριν καταθέσω την Ερώτησή μου για τη μετεγκατάσταση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο κτίριο του Μινιόν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με πρόλαβε και υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη μεταφορά του υπουργείου και τη μίσθωση του κτιρίου.

Επιτέλους!!!

Δείτε την ερώτηση:





ΕΡΩΤΗΣΗ


Αθήνα, 21/11/2012


Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα

Θέμα: «Γιατί καθυστερεί η μετακόμιση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο κτίριο Μινιόν»;

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και δύο χρόνια ως Βουλευτής της Α’ Αθηνών αλλά και ως φορολογούμενη πολίτης και κάτοικος, από άποψη, του κέντρου έχω αποδυθεί σε έναν αγώνα:

Α. Για την δραστική μείωση της σπατάλης του δημοσίου αναφορικά με τα ενοίκια για εγκατάσταση υπηρεσιών σε κτίρια ιδιωτών,
Β. με την σχεδιασμένη επιστροφή της δημόσιας και οικονομικής ζωής στο εγκαταλελειμμένο και άψυχο εμπορικό και ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Είχα χαιρετήσει με ιδιαίτερη θέρμη την ανακοίνωση του τότε Υπουργού Υ.Π.Ε.Κ.Α. Γ. Παπακωνσταντίνου για τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών της κτιριακής «σαρανταποδαρούσας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο του Μινιόν στην Ομόνοια για λόγους οικονομίας (4,5 εκατομμύρια ευρώ).

Διάβασα με έκπληξη στον τύπο ότι ενώ η μετακόμιση αποτέλεσε μία από τις πρώτες εξαγγελίες του σημερινού Υπουργού Ε. Λιβιεράτου, όλη η υπόθεση καθυστερεί με ευθύνη του δημοσίου.  Ειδικότερα ότι επειδή το κτίριο είναι υποθηκευμένο σε δύο τράπεζες από την εποχή της καταστροφής του –αν και οι τράπεζες συμφωνούν να αρθεί η υποθήκη- τίποτε δε μπορεί να προχωρήσει επειδή απαιτείται από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών αλλαγή της νομοθεσίας.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1.      Αληθεύουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;
2.      Εάν ισχύουν, γιατί δεν δίνεται εντολή για την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για  ένα τόσο σπουδαίο και εντεταγμένο στο κλίμα των καιρών θέμα;



Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: