8 Νοε 2012

Οι καταγγελίες Πιπιλή το 2009 για τις σκανδαλώδεις μονιμοποιήσεις ημετέρων στη Βουλή


Με αφορμή το θέμα " Υπάλληλοι της Βουλής" επαναδημοσιεύω την πρωτοβουλία μου για την κατάργηση των σκανδαλωδών προσλήψεων.  Την ημέρα της ορκωμοσίας μου το 2009 έστειλα δημόσια επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου απαιτώντας να τελειώσει αμέσως αυτή η ρουσφετολογική διαδικασία.
Από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η πρωτοβουλία μου μετά από λίγο καιρό ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι εφεξής όλες οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτής Α’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία
« Πιο Αθήνα δεν γίνεται »


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                                            15.10.09
Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Επιστολή καταγγελία προς τον  Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου κατέθεσε χθες, αμέσως μετά την ορκομωσία, η Βουλευτής της Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή.
Με την επιστολή της η Βουλευτής καταγγέλλει τη, για μία ακόμα φορά σκανδαλώδη, διακομματική, ρουσφετολογική τακτοποίηση συγγενικών και άλλων προσώπων σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων της Βουλής ακριβώς την ημέρα προκήρυξης των εκλογών!
Η κ. Πιπιλή σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι με διακομματική συναίνεση, μονιμοποιήθηκαν χωρίς καμιά διαδικασία, άτομα του στενού περιβάλλοντος αντιπροέδρων της Βουλής από Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Γ. Σούρλας, Ελ. Παπαδημητρίου, Αν. Νεράτζης, Φ. Πετσάλνικος, Ι. Δραγασάκης) σημειώνοντας μάλιστα ότι οι μονιμοποιήσεις αυτές έγιναν και από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη καθώς και άλλων πρώην αξιωματούχων .
Η κ. Πιπιλή τονίζει στον Πρωθυπουργό ότι σύμφωνα με ολοσέλιδο, ενυπόγραφο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή» 29-9, είχε και ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέσει πρόταση στον π. Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα για μονιμοποίηση σε οργανικές θέσεις, υπαλλήλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η κ. Πιπιλή ζητάει από τον Πρωθυπουργό:

α.   τον επανέλεγχο της νομιμότητας της απόφασης
β. τη δημόσια καταδίκη ανάλογων διαχρονικά αποφάσεων -3 φορές- επί    κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ.
γ.   την εφεξής  -με νόμο- απαγόρευση μελλοντικών. 

Επισυνάπτεται η επιστολήΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Βουλευτής Αθηνών Α΄- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

14 Οκτωβρίου 2009

Προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Παπανδρέου

            Σας έχω ακούσει επανειλημμένως να διακηρύσσετε την πίστη σας στο πολιτικό ήθος. Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το εννοείτε, αναμένοντας να το αποδείξετε στην πράξη, σας θέτω υπ’ όψιν μια σκανδαλώδη διακομματική τακτοποίηση «εκλεκτών» σε θέση μονίμου στη Βουλή των Ελλήνων.
            Στη δίνη του προεκλογικού αγώνα, με  ολοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή» το Σάββατο 26.09.09 με την υπογραφή του έγκριτου κοινοβουλευτικού συντάκτη Φ. Καλλιαγκόπουλου, καταγγέλει:
 Διορισμοί – εξπρές στη Βουλή προ των εκλογών. Σκάνδαλο ρουσφετολογικών προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων με διακομματική συναίνεση και «συντεχνιακή σιωπή».
            Ειδικότερα όπως προκύπτει και από ΦΕΚ της τελευταίας ημέρας πριν το κλείσιμο της Βουλής (Αρ.387/4.09.09) αλλά και από ΦΕΚ που αναφέρονται στις 3 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου -σύμφωνα με το δημοσίευμα- σχεδόν το σύνολο των αντιπροέδρων της Βουλής από Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Γ.Σούρλας, Ελ.Παπαδημητρίου, Αν.Νεράτζης, Φ.Πετσάλνικος, Ι.Δραγασάκης) καθώς και εν ενεργεία ή απόμαχοι  αξιωματούχοι π.χ. ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα. Μπενάκη αλλά και εσείς προσωπικά ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρήσατε, μετά από πρότασή σας στον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτριο Σιούφα, στη μονιμοποίηση των «εκλεκτών» σας εν μια νυκτί!
Μόλις δύο χρόνια ήμουν βουλευτής (2007-2009) και βίωσα αυτή την απαράδεκτη και ανήθικη τακτική της «συντεχνίας των 300» στην οποία αντέδρασα πρώτη και μόνη -αρχικά- σε περιπτώσεις  που έπεσαν στην αντίληψή μου όπως  π.χ στην επίσης σκανδαλώδη «Ρύθμιση υπηρεσιακής κατάστασης πρώην Βουλευτών» που τακτοποιούσε σε θέση Διευθυντών όλους τους πρώην Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους κτλ.

  Κύριε Πρόεδρε
Αγανακτώ όταν με τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές μπαίνουμε και οι «300 στο ίδιο τσουβάλι».  Είμαστε  πολλοί όσοι  παραμένουμε σταθεροί  στις  αξίες που προσδοκούν να τηρήσουμε πιστά οι  Πολίτες.
Με αυτό το σκεπτικό  ζητώ :
α. τον επανέλεγχο της νομιμότητας της απόφασης 
β. τη δημόσια καταδίκη ανάλογων διαχρονικά σκανδαλωδών αποφάσεων, οι οποίες ελήφθησαν 3 φορές επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ.  από τον τότε  Πρόεδρο  κ. Απόστολο Κακλαμάνη
γ. την εφεξής - με νομοθετική ρύθμιση- απαγόρευση μελλοντικών. Οριστικώς και αμετακλήτως!

Μετά τιμής


Φωτεινή ΠιπιλήΔεν υπάρχουν σχόλια: