21 Σεπ 2011

Συγχαρητήρια στους Δικαστικούς Λειτουργούς που δικάζουν & τιμωρούν τους κακοποιητές ζώων

Για να μην αγνοούμε αυτούς τους έστω λίγους αρχικά Δικαστικούς Λειτουργούς, που δικάζουν και τιμωρούν, σε όλη την Ελλάδα, κακοποιητές ζώων, θεώρησα υποχρέωσή μου να τους ευχαριστήσω δημόσια. Απέστειλα τα έμμεσα συγχαρητήριά μου, στέλνοντας τα πρακτικά της ομιλίας μου στους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Συγκεκριμένα, προς:


  • Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου, καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τον, 72 ετών, αγρότη, για την δηλητηρίαση με φόλα 9 δεσποζόμενων σκύλων στο χωριό Α. Μαρίνας του Δήμου Δοβρά Ημαθίας, στις 25/08/2010.

  • Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, όπου επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών χωρίς αναστολή για  θανάτωση ζώων, (είχε κρεμάσει δύο σκύλους) και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο.

  • Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου επιδίκασε χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ επιδικάστηκε από για κακοποίηση ζώου.

  • Το Πλημμελειοδικείο Ακράτας, όπου ο πρόεδρος επέβαλε ποινή ενός μήνα σε άτομο που είχε μόνιμα δεμένο ζώο στο μπαλκόνι.

  • Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, όπου έκρινε ένοχο τον έναν από τους δύο κατηγορουμένους, επειδή «φόνευσε ζώα συντροφιάς με κυνηγετικό όπλο και συγκεκριμένα φόνευσε με κυνηγετικό όπλο δύο αδέσποτα σκυλιά», επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 60 ημερών με αναστολή τριών ετών.

  • Το Πρωτοδικείο Σάμου, όπου το Νοέμβριο του 2010 καταδίκασε 3 ιδιοκτήτες «βαρελόσκυλων» της Ικαρίας σε ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: