18 Φεβ 2010

«Έκλεισε ο κύκλος των αγροτικών συνεταιρισμών»

Την συμφωνία της με τις τοποθετήσεις της Βουλευτή της Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. κυρίας Φωτεινή Πιπιλή, αναφορικά με το ισχύον καθεστώς των αγροτοσυνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, εξέφρασε επισήμως η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε το πρωί η επίκαιρη ερώτηση της κας Πιπιλή η οποία ζητούσε ενημέρωση για το συνολικό κόστος λειτουργίας των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και για την όποια συνεισφορά τους στον αγροτικό τομέα.
Ειδικότερα, η κα Πιπιλή ανέφερε ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε πει ότι χρειάζεται ξήλωμα το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και ρώτησε αν αυτές «οι οργανώσεις κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε ή αν θα πρέπει να τις διαλύσουμε και να τις ξαναφτιάξουμε από την αρχή».
Η υπουργός απάντησε ότι για το έτος 2009 η συνολική ενίσχυση των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ ανήλθε περίπου στα 3.000.000 ευρώ.
Η κα Μπατζελή συμφώνησε από το βήμα της Βουλής με την κα Πιπιλή ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας των αγροτών και προτροπή των νέων αγροτών ώστε να ασχοληθούν με βιοκαλλιέργειες και με προωθημένες καλλιέργειες και δήλωσε ότι αυτές οι οργανώσεις έχουν κλείσει ένα κύκλο του τρόπου εργασίας τους και ότι πρέπει να μπουν ξανά στο παιχνίδι της αγοράς ώστε να παράγουν ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα.
Η υπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και να τις εξυγιάνει, να τις ενδυναμώσει και να διαμορφώσει μία άλλη συνεταιριστική συνείδηση προς όφελος του καταναλωτή αλλά και των μελών τους.

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Ο μόνος κλάδος που μπορεί να γίνει παραγωγικός στη χώρα μας (αφού ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε ισχυρή βιομηχανία) είναι ο γεωργικός. Και αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι αγρότες κι αν δεν βοηθηθούν αποτελεσματικά να στραφούν προς σύγχρονες καλλιέργιες θα βουλιάξει και ο μόνος πλουτοπαραγωγικός κλάδος που μπορεί να αποδώσει στη χώρα.