12 Ιαν 2010

Πρέπει να είμαστε πολλοί στη συγκέντρωση αυτή!



Είναι ντροπή για όλους τους αρμόδιους, η κατάντια του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Είναι μια τρανή απόδειξη της αδιαφορίας της Πολιτείας συνολικά και των πάσης φύσεως αιρετών για την καθημερινότητα εκεί πού άλλοτε γράφτηκε η κοινωνική και οικονομική ιστορία της πρωτεύουσας. Όλοι όσοι πονάμε την πόλη μας, όλοι όσοι θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους οφείλουμε να είμαστε εκεί, στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα.
Θα είναι η αφορμή να περάσουμε από αυτή τη γειτονιά και πάλι - έστω προσωρινά - χωρίς να χρειαζόμαστε διαβατήριο, αντιτετανικό ορό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, συνοδούς προστασίας .
Είναι πρωτοφανές – παγκόσμιο φαινόμενο - να έχει μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της -κατά τα άλλα – τουριστικής πρωτεύουσας σε γκέτο, οπού μέρα μεσημέρι παρελαύνει -κλέβει, πουλάει, αγοράζει, τραυματίζει, απειλεί, τρομοκρατεί, βρωμίζει το κάθε λούμπεν και κακοποιό στοιχείο και όπου μετά τις 5 το απόγευμα η κίνηση πάσης φυλής, εθνικότητας και φύλου νομίμου πολίτη απαγορεύεται για λόγους σωματικής ακεραιότητας!
Η Ομόνοια, η Αγίου Κωνσταντίνου, η Ευριπίδου, η Βαρβάκειος Αγορά, το Δημαρχείο, η πλατεία Καραϊσκάκη, η Ζήνωνος, η Καρόλου όλη αυτή η αστική περιοχή του παρελθόντος, παραδόθηκε σε έναν άγριο κόσμο με συμμορίες, ανήλικες πόρνες, εμπόρους ναρκωτικών, τσαντάκηδες, ανώμαλους, κλέφτες. Ένα τεράστιο γκέτο, πού δημιουργήθηκε από την πολιτική ρα-τάν-πλάν όλων των συναρμοδίων εδώ και χρόνια.
Επί ματαίω, άρχισε εκστρατεία δυναμική το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του Σκάϊ -μετείχα ενεργά- από την εποχή που ήμουν, αποκλειστικά δημοσιογράφος .
Άλλωστε έχω προσωπική ευαισθησία στην περιοχή γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγίου Κωνσταντίνου-δίπλα στο Εθνικό Θέατρο και είχα την τύχη να ζήσω μικρή την ιστορία της, με τα νεοκλασικά της σπίτια, την υπέρλαμπρη εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην οδό Αναξαγόρα, εκεί που σήμερα δεν περνάς ούτε με διαβατήριο νόμιμου …Μαροκινού ή Μπαγκλαντεσιανού ήταν για πολλά χρόνια τα κτίρια του Θεοφανίδη, του μεγάλου εκδότη, του γυναικείου περιοδικού «ΠΑΝΘΕΟΝ» στο οποίο ξεκίνησα την καριέρα μου και γύρω έσφυζε από ζωή η καρδιά του εμπορίου.
Ασχολήθηκα –επί ματαίω- και ως βουλευτής με την απαράδεκτη κατάσταση. Με παρεμβάσεις, προτάσεις, επιστολές, καταγγελίες. Ακόμα και συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ζήτησα για το θέμα.
Για να μην πολυλογώ η τραγωδία αυτή πού έχει απελπίσει τους καταστηματάρχες, τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς -που σπανίζουν πλέον- οφείλεται στη διαχρονική πολιτική της αποποίησης των ευθυνών απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους, με την καταστροφική για τον τόπο επιχειρηματολογία «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα»!
Λοιπόν αφού δεν είναι «ευθύνη» της Αστυνομίας, του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Νομαρχίας Αθηνών, του Υπουργείου Υγείας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Αγορανομίας, του Υπουργείου Οικονομικών, των Κυβερνήσεων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανέλαβαν την ΕΥΘΥΝΗ ως «τρομοκρατούμενοι» από την τρομοκρατία της ανομίας οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι.
Και μας καλούν ως Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας στην εκδήλωση Διαμαρτυρίας -με συναυλία παρακαλώ- την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας.
Πρέπει να μαζευτούμε πολλοί εκεί, ακόμα και εάν δεν γνωρίζουμε τη γειτονιά γιατί αν δεν αντιδράσουμε ενωμένοι, ίσως αύριο ό,τι συμβαίνει στην Ομόνοια και τα πέριξ - συμπολίτες μας έμεναν και μένουν εκεί - να συμβεί και στη δική μας γειτονιά, που είναι το σπίτι μας, το μαγαζί μας, η επιχείρησή μας.
Και μετά επιδιώκουμε την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Τρομάρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: