12 Νοε 2009

Εγγραφείτε άφοβα! Δεν θα σας παρακολουθήσουν!

Πολύς κόσμος, φίλοι μου αλλά και άγνωστοι, από τότε που αποφασίστηκε να ψηφίσει και η βάση μέσω εγγραφών για το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μου έθεσαν έναν προβληματισμό που είχα και εγώ η ίδια : "Δηλαδή βρε Φωτεινή θα μαρκαριστούμε και να μας κυνηγάνε μετά;''. Με δυό λόγια μου ανέπτυσσαν την εύλογη απορία της δημοσιοποίησης, άρα και της μελλοντικής χρησιμοποίησης των προσωπικών στοιχείων τους, που δεν γουστάρουν! Έτσι και εγώ έστειλα μια επιστολή και πήρα και άμεσα απάντηση από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών, κ. Σιούφα, που νομίζω ότι μας ικανοποιεί όλους.

Σας παραθέτω την επιστολή μου και την απάντηση που έλαβα.


Προς:

1) τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου κ. Δημήτρη Σιούφα

2) τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου (συνημμένη λίστα αποστολής)

3) τους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του Κόμματος κα Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Αντώνη Σαμαρά, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2009

Τις τελευταίες μέρες γίνομαι δέκτης του προβληματισμού ψηφοφόρων της ΝΔ, που θέλουν να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου, σχετικά με τη διασφάλιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους.

Πολλοί από αυτούς, δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί αλλά και ιδιώτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους (δικαιολογημένη ή όχι), για ένα επικείμενο κομματικό φακέλωμα που θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στην επαγγελματική τους πορεία (αν και θέλω να πιστεύω ότι οι εποχές των κομματικών διώξεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί).

Ωστόσο δικαιολογώ απόλυτα την ανησυχία τους αν κρίνω από πρακτικές της καθημερινότητας όπως π.χ. πιστωτικές κάρτες, τράπεζες, διαφημιστικές εταιρείες, ακόμα και η μαζική αποστολή προεκλογικού υλικού από υποψήφιους βουλευτές οι οποίες δείχνουν ότι το σύστημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι διάτρητο.

Με βάση λοιπόν τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ.

207/1998 και 79/2000 και το και το Νόμο 2774/1999) και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ) και προκειμένου να διασκεδάσουμε τις ανησυχίες των πολιτών ώστε να είναι ελεύθερη και μαζική η προσέλευση, σας παρακαλώ:

α. να διευκρινιστεί ο τρόπος διασφάλισης του απορρήτου,

β. να ελαχιστοποιηθούν τα απαιτούμενα στοιχεία π.χ. να μη ζητηθεί επάγγελμα ή διεύθυνση κατοικίας παρά μόνον τα στοιχεία ταυτότητας.

γ. να υπάρξει δημόσια δέσμευση ότι τα δεδομένα των ψηφοφόρων δεν θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για κομματικές σκοπιμότητες.

Μετά τιμής

Φωτεινή Πιπιλή




1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

'Ασχετο με την ανάρτησή σου, αλλά πολύ σχετικό με την ιδιότητά σου και την ...συνείδησή σου: Διάβαζα σε συλλογή χρονογραφημάτων του Λευτέρη Παπαδόπουλου το χρονογράφημα: "Οι φουκαράδες πάνε Κορυδαλλό". Επιλέγω το παρακάτω απόσπασμα:

Έλεγε ένας πολιτικός, προ ημερών, ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και πρέπει να αλλάξει. Και η Καθημερινή στο άρθρο της πρώτης σελίδας της τόνιζε: «... Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικός και καταλύει τη θε¬μελιώδη έννοια της ισονομίας. Είναι ακατανόητο στον Έλληνα πολίτη πώς πρώην υπουργοί αλλά και ιδιώτες "συνεργάτες" τους μπορούν να διαπράττουν σοβαρά αδικήματα χωρίς καμία συνέ¬πεια.
Και πράγματι, για να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος υπουρ¬γού, χρειάζεται να αποφασίσει δύο φορές το Κοινοβούλιο, με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. (Την πρώ¬τη φορά, για να συσταθεί ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης. Και τη δεύτερη, όταν βγει το πόρισμα της Επιτροπής, να ψηφίσει η Ολομέλεια για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης.) Και επιπλέον, η παραγραφή εγκλημάτων που τελέστηκαν από υπουργούς γίνεται σε πέντε χρόνια, ενώ για τους πολίτες που κατηγορούνται για τις ίδιες ε¬γκληματικές πράξεις σε είκοσι χρόνια!

Τι λες, δεν αξίζει να ασχοληθείς με αυτόν τον επαίσχυντο νόμο;