4 Νοε 2009

Δικαιώθηκε η Πιπιλή

Σήμερα μετά το Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Βουλής για τον τρόπο πρόσληψης των υπαλλήλων της Βουλής, έστειλα το παρακάτω Δελτίο Τύπου :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαιώθηκε η Πιπιλή

4.11.2009
Απόλυτη δικαίωση και ικανοποίηση αισθάνεται η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. κα Φωτεινή Πιπιλή, που η προσωπική της παρέμβαση, με επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της ως Βουλευτή, βρήκε ανταπόκριση.
Στην με ημερομηνία 14.10.2009 επιστολή της, κατήγγειλε την σκανδαλώδη, συντεχνιακή και διαχρονική πρακτική του Προεδρείου της Βουλής να «τακτοποιεί» σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων, στην «σιγουριά» της Βουλής χωρίς καμία προηγούμενη αξιοκρατική διαδικασία, φίλους και συγγενείς.
Σημειώνεται ότι στην επιστολή της στον Πρωθυπουργό, η κα Πιπιλή είχε ζητήσει την εφεξής - με νομοθετική ρύθμιση - απαγόρευση παρόμοιων μελλοντικών «τακτοποιήσεων».
Σύμφωνα με σημερινό Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά μέσα από την αδιάβλητη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π.
Η Βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, υπήρξε όχι μόνο η πρώτη αλλά και η μόνη εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τόλμησε να θίξει δημοσίως την απαράδεκτη αυτή πρακτική, η οποία σημειωτέον, ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη και συνεχίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Η δράση σου ενάντια και σε παρανομίες (ή αήθειες) που το δικό σου κόμμα διέπραξε δείχνει πολιτικό ήθος. Μείνε στις επάλξεις όσο μπορείς...